ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Μέχρι την Τετάρτη, άλλωστε, όλα έδειχναν ότι θα πήγαινε η διοργανώτρια αρχή σε αρχαιρεσίες με δύο, το πολύ τρεις υποψηφίους που συμμετέχουν ήδη στο ΔΣ. Φαβορί εμφανιζόταν ο Κώστας Πηλαδάκης, αουτσάιντερ ο Κώστας Τσακίρης,
ενώ στο κόλπο παρέμενε και ο Γιώργος Μποροβήλος. Με την εμφάνιση του Κανελλόπουλου στο προσκήνιο όλα τα δεδομένα ανατράπηκαν πλήρως.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ φέρεται να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζουν ακόμα και στενοί συνεργάτες του. Οι διαρροές από την πλατεία Αλεξάνδρας θέλουν τον Σωκράτη Κομινάκη να διαφωνεί με την προοπτική στήριξης του Κανελλόπουλου και να προσανατολίζεται στη στήριξη του Τσακίρη ή έστω του Πηλαδάκη. Ο τελευταίος φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει την έγκριση της ΕΠΟ και, μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον Σοφοκλή Πιλάβιο να αναλαμβάνει πρωτοβολίες, ώστε να πάρει το αφεντικό της Λάρισας το χρίσμα και από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Κάτι τέτοιο, βέβαια, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, κυρίως λόγω των σχέσεων που έχει ο Πηλαδάκης με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Μάλλον τον Τσακίρη σχεδιάζει να στηρίξει ο Τζίγγερ.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι αυριανές εκλογές καίνε πολύ κόσμο. Ενδεχομένως, άλλωστε, να καθορίσουν και το τοπίο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό και οι μεγάλες ομάδες προσπαθούν να περάσουν τη γραμμή τους.

Τα δύο μεγάλα ερωτήματα είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Ο Ζαγοράκης εξετάζει το ενδεχόμενο να προωθήσει τον Βιολίδη για πρόεδρο, αλλά δεν θα το κάνει εάν δεν εξασφαλίσει τη σύμπλευση της πλειοψηφίας. Όσο για τους «κιτρινόμαυρους», στην πιάτσα των παραγόντων ακούγεται ότι έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν τη γραμμή του Παναθηναϊκού, όπως έκανε πέρσι και ο Νίκος Θανόπουλος.

Ο Κανελλόπουλος, πάντως, φέρεται να έχει προσεγγίσει και άλλες ομάδες, πλην του Ολυμπιακού Βόλου. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι θα τον στηρίξει σίγουρα η Καβάλα, ενώ τα τελευταία 24ωρα φέρεται να προστέθηκε και ο Ηρακλής. Με δεδομένη την ικανότητα των Μπέου και Ψωμιάδη να πείθουν, ίσως ο Κανελλόπουλος κάνει αύριο την έκπληξη και τότε θα ανατραπούν πλήρως οι ισορροπίες που διαμορφώθηκαν πέρσι στη Λίγκα με την επανεκλογή Πατέρα κόντρα στον Ολυμπιακό και τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος στήριζε τον Απόστολο Παπουτσάκη.


Σχολιάστε εδώ