Κλείστε πόρτες και παράθυρα να μη μπαίνει ούτε μύγα στο Δημόσιο

Το… άθλημα είναι γνωστό στην… Ιερουσαλήμ εδώ και χρόνια πολλά. Δεν υπάρχει κυβέρνηση που να μην έβαλε από το παράθυρο τους δικούς της. Ολυμπιονίκες έχουμε αναδειχθεί. Με ντόπα τα ψηφαλάκια…

Ευκαιρία να μπει τέρμα σʼ αυτόν τον εξευτελισμό κάθε ίχνους αξιοκρατίας, διαφάνειας και αξιοπρέπειας του πολίτη, που βγαίνει ζητιανιά για μια θέση στον ήλιο – βλέπεις, κάναμε όραμα των νέων τον διορισμό στο Δημόσιο.

Η Βουλή, με ομοφωνία και των τριακοσίων, να ψηφίσει εδώ και τώρα –ας κλέψουν λίγη ώρα από τις μακρόσυρτες και ανούσιες, όπως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, συνεδριάσεις των Εξεταστικών Επιτροπών– έναν νόμο που δεν θα μπορεί να διορίζει ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε οι υπουργοί, ούτε οι πρόεδροι και οι διοικητές οργανισμών, ούτε οι δήμαρχοι, ούτε οι νομάρχες, ούτε μύγα, είτε ως μόνιμο, είτε με τη μεθόδευση των… εποχικών ή με σύμβαση… έργου!

Όλες οι ανάγκες, προγραμματισμένες και έκτακτες, ακόμη για έναν που χρειάζεται για κάποιες μέρες ένα νοσοκομείο, μια δημόσια υπηρεσία, θα καλύπτονται μόνο από έναν φορέα, που θα εποπτεύεται από ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου θα μετέχουν ισότιμα όλα τα κόμματα, μικρά και μεγάλα, για να μη μπορεί να γίνει καμία παρασπονδία.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αποδείξτε, κύριοι αρχηγοί όλων των κομμάτων, ότι είσαστε αποφασισμένοι να κλείσετε πόρτες, παράθυρα και… χαραμάδες σ’ αυτήν την ΑΠΑΤΗ, που διασύρει τον άνθρωπο. Αλλά και το κράτος και τη χώρα.

Και ο μόνος που μπορεί να αναλάβει να οργανώσει σωστά αυτόν τον φορέα είναι ο κ. Αναστάσιος Πεπονής. Έχει το κύρος και την εμπιστοσύνη του λαού, και ξέρει τι πρέπει να γίνει, γιατί είναι ο δημιουργός του αρχικού ΑΣΕΠ, που μετά την πρώτη εφαρμογή του, οι υπουργοί το έκαναν… κεφαλοτύρι με τις τρύπες που του άνοιξαν. Απευθύνετέ του έκκληση να βοηθήσει. Θα είναι μια ακόμη προσφορά του στον τόπο.


Σχολιάστε εδώ