Κάτω… στον Πειραιά

Όμως πήγε στο συνέδριο, μάζεψε εν ριπή οφθαλμού τις 40 υπογραφές συνέδρων που απαιτούνταν και έτσι απέκτησε το δικαίωμα να είναι υποψήφιος για μέλος της ΚΕ. Στην ψηφοφορία δε, παρά τη λυσσώδη αντίδραση ορισμένων που θέλουν να διαχειρίζονται μόνοι τους τις υποψηφιότητες, τις εκλογές και τις διαδικασίες στον Πειραιά, εξελέγη πανηγυρικά και μάλιστα στην 23η θέση επί συνόλου 60 μελών που βγήκαν από το λεκανοπέδιο, έχοντας την υποστήριξη της ΟΝΝΕΔ και πολλών παραδοσιακών στελεχών του κόμματος απ’ όλη την Ελλάδα.

// Τελευταία ώρα: Λίγο πριν κλείσει η ύλη της σελίδας πληροφορηθήκαμε από πολύ έγκυρη πηγή πως η ΝΔ βολιδοσκοπεί για υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά τον γιο του πρώην δημάρχου, που είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κυριακάκο, ο οποίος είναι πολύ γνωστός Πειραιώτης. Αρχιτέκτων και πολιτικός μηχανικός, κινείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς, χωρίς να έχει εκτεθεί μέχρι στιγμής για κάποιο αξίωμα. Προφανώς η ΝΔ πιστεύει ότι μπορεί η υποψηφιότητά του να συμπαρασύρει και δυσαρεστημένους κεντροαριστερούς, γι’ αυτό και τον προσέγγισε.

// Κύμα ανεξάρτητων-αντάρτικων συνδυασμών θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε πολλούς δήμους του Πειραιά, καθώς όλο και περισσότεροι διαπιστώνουν πως το «χρίσμα» μόνο… ζημιά θα τους κάνει! Έτσι η Ιπποκράτους αποφάσισε να μη δώσει από τώρα στήριξη σε υποψήφιους των δήμων που ενοποιούνται, αλλά τον Σεπτέμβριο, και αφού έχουν γίνει πρώτα τα γκάλοπ για να διαπιστωθούν ποιοι υποψήφιοι έχουν μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο.

// Έξω φρενών είναι οι διοργανωτές δενδροφυτεύσεων, αφού ορισμένοι φορείς της αυτοδιοίκησης που συνεργάστηκαν μαζί τους τον χειμώνα στο Αιγάλεω και στο Ποικίλο Όρος, αν και είχαν δεσμευτεί ότι θα φρόντιζαν και θα πότιζαν τα φυτά, τα εγκατέλειψαν κι έτσι σε κάποιες από τις δενδροφυτεύσεις διαπιστώθηκε ολοκληρωτική καταστροφή. Σε αντίθεση με αυτούς, ο ΠΕΣΥΔΑΠ με εντολή του προέδρου του, αμέσως μετά τη δεντροφύτευση, εγκατέστησε σύστημα άρδευσης και πραγματοποίησε πέντε εξορμήσεις, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στο πότισμα, ενώ διέθεσε δωρεάν πούλμαν σε δημοτικά σχολεία ώστε να έρθουν οι μαθητές να συμμετάσχουν και αυτοί στο πότισμα. Το αποτέλεσμα είναι από τα 5.000 φυτά που είχαν τοποθετηθεί, πάνω από το 90% να είναι σε άριστη κατάσταση. Σήμερα γίνεται νέα εξόρμηση ποτίσματος, ενώ έχει προγραμματιστεί να ποτιστούν τα φυτά άλλες 8 φορές μέσα στο καλοκαίρι.

// Μεγάλη ανταπόκριση βρίσκει το ενωτικό μήνυμα ελπίδας που απευθύνει ο Γιάννης Μαρωνίτης στους δημότες της Νίκαιας και του Ρέντη. Στις καθημερινές περιοδείες που πραγματοποιεί σε λαϊκές αγορές, σε πλατείες, εμπορικά κέντρα και καταστήματα στις γειτονιές της πόλης, εκατοντάδες πολίτες δηλώνουν τη στήριξή τους στο πρόσωπο και στις προγραμματικές του θέσεις. Ο Γιάννης Μαρωνίτης, που από καιρό προετοιμάζεται εντατικά για να διεκδικήσει τη δημαρχία του νέου «καλλικρατικού» Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, ένα πράγμα υπογραμμίζει με επιμονή: «Όλοι μαζί μπορούμε! Μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας τη χρεοκοπία και τον μαρασμό και να μπούμε σ’ έναν καινούργιο δρόμο ανάπτυξης και δημιουργίας. Όλοι μαζί έχουμε μέλλον!»

// Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Κορυδαλλού και το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι αυτή η χρονική περίοδος για τους υποψήφιους για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, βρίσκονται δίπλα τους ώστε να τους βοηθήσουν να συμπληρώσουν έγκαιρα και σωστά το Μηχανογραφικό Δελτίο. Από τις 8 έως και τις 20 Ιουλίου 2010 στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, Αγίου Γεωργίου 88 και Ζάππα 1 (απέναντι από το Σινέ Παράδεισος), έμπειροι εκπαιδευτικοί και με τη χρήση ειδικού προγράμματος θα είναι στη διάθεση των υποψηφίων όχι μόνο για τη δωρεάν και σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, αλλά και για συμβουλές σε ό,τι αφορά τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, καθώς και τους δρόμους που ανοίγονται για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

«Γνωρίζουμε τον κόπο και την αγωνία των εκατοντάδων μαθητών και την οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους για την εισαγωγή τους στις σχολές ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα τους, συμβάλλοντας με ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για το μέλλον τους», αναφέρει ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, που έχει παιδιά που σπουδάζουν και γνωρίζει τη σημασία της σωστής συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.


Σχολιάστε εδώ