Εκτός πραγματικότητας…

Εκτός πραγματικότητας είναι η διάσταση που δίνουν γνωστά «παπαγαλάκια» στην πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στις Βρυξέλλες από τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο.
Κάθε χρόνο ο Πρόεδρος της ΕΕ καλεί τους εκπροσώπους των Εκκλησιών και των θρησκειών, για να ακούσει τις εκτιμήσεις τους για θέματα του χώρου τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να συντονίσουν τις κατευθύνσεις προγραμμάτων και τις προτεραιότητες.
Θυμίζουμε ότι ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άνοιξε το Γραφείο της Ελλαδικής Εκκλησίας στις Βρυξέλλες, κάνοντας πράξη το όραμά του, να είναι παρούσα η Εκκλησία μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ήταν αντίθετος στη λειτουργία αυτοτελούς γραφείου από την Ελλαδική Εκκλησία, υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματα που έχει μπορούν να προωθούνται μέσα από το Γραφείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Χριστόδουλος είχε αντιτείνει ότι άλλα είναι τα προβλήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλα του λαού της Ελλάδας. Θα μπορούσε π.χ. το Οικουμενικό Πατριαρχείο να υποστηρίξει τη χορήγηση επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες των ελλήνων χριστιανών στη Θράκη από τη στιγμή που κάθε κίνησή του εξαρτάται από τη συγκατάθεση του Νομάρχη Κωνσταντινούπολης;


Σχολιάστε εδώ