Βάλτε αντίσκηνα στα υπουργεία…

Συναινετικός για άλλη μια φορά ο τέως πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, αλλά ποιος ακούει. Τα ξέρουν όλα, βλέπεις, τα παιδιά που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Μιλώντας στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό, ο κ. Σιούφας κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις, με κορυφαία:
«Να υπάρξει εθνική συνεννόηση για όλα τα μεγάλα ανοιχτά θέματα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το ζητώ αυτό εδώ και δύο χρόνια. Αν δεν πετύχουμε τώρα, η γενιά μας θα φέρει ιστορικές ευθύνες. Αφήστε όλα τα άλλα για αργότερα. Βάλτε αντίσκηνα στα υπουργεία και καλέστε εθνικό συναγερμό για συνεργασία με όλους, για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση».
Και απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο επεσήμανε ο τέως πρόεδρος της Βουλής:
«Δυστυχώς επιλέξατε να δημιουργήσετε ένα ακόμα ασφαλιστικό σύστημα με παλινωδίες και αυτοαναιρέσεις. Μιλάτε για 64% αναπλήρωση. Αλλά δεν λέτε όλη την αλήθεια. Η βάση υπολογισμού τώρα είναι τελείως διαφορετική και συνεπώς το ποσοστό αναπλήρωσης είναι ουσιωδώς πολύ μικρότερο. Πρωτόγνωρη πορεία και κάνατε πράξη το λεχθέν “η περίπλοκος περιπλοκή περιεπλάκη διά περιπλόκων περιπλεγμένων περιπλοκών”».
Μακάρι να ξεμπλέξετε. Δεν το βλέπω. Και εύχομαι να είστε εσείς ο υπουργός που θα εφαρμόσετε τον νόμο που εισηγείστε στη Βουλή».


Σχολιάστε εδώ