Έπιασε πάτο η κίνηση στην αγορά

Κάθετη πτώση όμως εμφανίζεται και στις εγγραφές στα ιδιωτικά σχολεία για τον επόμενο χρόνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Αρσάκειο, όπου το 30% των μαθητών του θα συνεχίσει σε δημόσια σχολεία καθώς οι γονείς δεν μπορούν να καταβάλουν τα δίδακτρα των 8.000 ευρώ τον χρόνο που απαιτούνται. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού το εκπαιδευτικό ίδρυμα προχώρησε στην απόλυση 50 δασκάλων και καθηγητών!

Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας τώρα, ενώ πριν από τρεις μήνες η κίνηση στην ακριβή Βουκουρεστίου, στα κοσμηματοπωλεία, δεν είχε παρουσιάσει μείωση, οι λεφτάδες συνέχιζαν να αγοράζουν και τελευταία έπεσε κατά 50%! Ούτε ντόπιοι… πατάνε πλέον ούτε ξένοι! Οι μόνοι που αύξησαν το ποσοστό τους είναι εκείνοι που οδηγούν τον κόσμο και τα γκρουπ στα μαγαζιά, τα γνωστά «κοράκια» δηλαδή, που έφτασαν τώρα να ζητάνε μίζα 30%!

Πολύ πεσμένη είναι η κίνηση και στα περίπτερα. Πολλά από αυτά τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθούν σε κλείσιμο. Πτώση έχουν στον τζίρο τους και οι εφημεριδοπώλες, αφού ο κόσμος πλέον δεν αγοράζει 2-3 εφημερίδες όπως παλιά, αλλά μόνο μία και μάλιστα χωρίς τις προσφορές. Τα Σαββατόβραδα στην Ομόνοια, όπου στους πάγκους γινόταν… πανικός παλαιότερα, τώρα η κίνηση έχει πέσει κατά 25%. Ενδεικτικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι η οροφή των 200.000 φύλλων που υπήρχε για τις κυριακάτικες εφημερίδες, τώρα έχει πέσει στις 125.000 και η τάση εξακολουθεί να είναι πτωτική. (Σχετικό ρεπορτάζ στις «Τυπολογίες», σελ. 21-23.)


Σχολιάστε εδώ