50 βουλευτές της ΝΔ καταγγέλλουν τον Ρακιντζή

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την πρακτική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, καθώς θεωρούν ότι με τις κινήσεις του διευκολύνει την κυβερνητική προπαγάνδα. Οι βουλευτές τον κατηγορούν ευθέως ότι έχει εστιάσει τις έρευνές του στην κυβερνητική περίοδο της Νέας Δημοκρατίας και ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα δίνει στη δημοσιότητα υποθέσεις διαφθοράς με στόχο μόνο και μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων κατά της ΝΔ, ενώ δεν ασχολείται με συγκεκριμένες περιπτώσεις παράνομων προσλήψεων σε φορείς του Δημοσίου που έχουν γίνει τώρα.
Η οργή των βουλευτών δεν θα μείνει στα λόγια, θα περάσει και στην πράξη. Πληροφορούμαι ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ενδεχομένως και αύριο, σε συνεννόηση με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τασούλα, θα σταλεί επιστολή-φωτιά προς τον κ. Ρακιντζή, που υπογράφουν 50 βουλευτές, και με την οποία τον θέτουν προ των ευθυνών του.
Θα του επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «μετατρέπει το λειτούργημα και το αξίωμά του σε μηχανισμό υποστήριξης του ΠΑΣΟΚικού ρεβανσισμού», ενώ θα υπογραμμίζουν ότι με την πρακτική του αυτή «κλονίζεται το αίσθημα αντικειμενικότητας» που πρέπει να εκπέμπει η Αρχή της οποίας προΐσταται». Η επιστολή θα είναι απλώς το πρώτο βήμα και θα έχει τη μορφή προειδοποίησης. Στην περίπτωση κατά την οποία ο κ. Ρακιντζής συνεχίσει τη ίδια τακτική θα υπάρξει καταγγελία από το κόμμα.


Σχολιάστε εδώ