τα άνθη του κακού

cΑισιοδοξεί ο Παπακωνσταντίνου ότι η ελληνική οικονομία τελικά θα τα καταφέρει. Με κίνδυνο αντί για ανικανότητα να διωχθεί για… αφέλεια!
DΑν η κυβέρνηση περάσει, λέει, Ασφαλιστικό και Εργασιακό δεν θα έχει πλέον πρόβλημα. Κι αν ο καπετάνιος του «Τιτανικού» είχε αποφύγει το παγόβουνο…
cΘα ήταν αρχιστράτηγος του Μέγα Αλέξανδρου στη μάχη στα Γαυγάμηλα ή… βοηθός σκηνοθέτη στη
«Ζωή της άλλης».
DΤο… άκρον άωτον της απελπισίας: Να είσαι μικροεπιχειρηματίας, να «πνίγεσαι» και να περιμένεις να σε σώσει η Λ. Κατσέλη.
cΜέχρι να καταλάβει περί τίνος πρόκειται, να αποφασίσει τι και πώς πρέπει να γίνει, θα σε βρουν στον πάτο!
DΜικρό το κακό…
Αν σκεφτείς ότι ο Σαμαράς νομίζει πως «χτίζει» τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Πώς λέμε στην άμμο παλάτια.
cΜε τον Παναγιωτόπουλο να του κουβαλάει το κουβαδάκι και τον Γεροντόπουλο έπειτα από κάθε λακκούβα να αναφωνεί: «Πρόεδρε, είσαι θεός, θα γίνεις και πρωθυπουργός»!
DΒουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν κατηγορηματικά με το Ασφαλιστικό, αλλά θα το ψηφίσουν. Αυτό είναι που λένε… ψήφος κατά συνείδηση.
cΚαι προκειμένου να κατεβάσει ρολά η κυβέρνηση, προτιμούν να… κατεβάσουν αυτοί τα παντελόνια.
DΠροβληματίζονται στην κυβέρνηση που τουρκικά μαχητικά κόβουν βόλτες στο Αιγαίο. Όταν φθάσουν Πετράλωνα θα… ανησυχήσουν.
cΑν μάλιστα περάσουν και τα σύνορα της πλατείας Κολωνακίου μπορεί, δεν αποκλείεται, ακόμη και να ενοχληθούν.
DΑλλά τι να περιμένεις από μια κυβέρνηση που θέλει να κάνει το Αιγαίο… θάλασσα αγάπης. Και το Ιόνιο αγροτεμάχια για γερμανούς συνταξιούχους.
cΑπό οικονομικής απόψεως ο Σαμαράς έχει πρότυπο τον Ερντογάν. Κι από πολιτικής, ποιον πρόεδρε; Τον… Στ. Κόκοτα;
DΜε μια ιστορική φράση αποχώρησε ο Μαρκόπουλος από τη διεκδίκηση της γραμματείας της ΝΔ: «Τι Μαρκόπουλος, τι Λυκουρέντζος». Σαν να λέμε… τι λάχανα, τι μπρόκολα.
cΚακό δεν είναι που ο Πάγκαλος δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα πως η γυναίκα του κατεβαίνει για δήμαρχος. Το χειρότερο είναι ότι… παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει!
DΗ χώρα βυθίζεται στην κρίση κι ούτε μια δήλωση Ανδρουλάκη. Αφήνει μόνο του τον Καρατζαφέρη να λέει τις… χαζομάρες, σόρι τις σοφίες.
DΜετά τις νέες σκληρές δηλώσεις Δρούτσα τρίζουν τα θεμέλια της τουρκικής αυτοκρατορίας. Από τα… γέλια.
cΠρώην συνδικαλιστής βρέθηκε να έχει καταθέσεις 9 εκατ. ευρώ. Ο συνδικαλισμός μπορεί να σε οδηγήσει παντού, αρκεί να τον εγκαταλείψεις εγκαίρως.
DΣύμφωνα με νεώτερες δηλώσεις της συζύγου Πάγκαλου, το ότι είναι σύζυγός του δεν έχει καμία σχέση με τον Πάγκαλο. Αν και… δεν έχει σχέση γενικώς.
cΣτις επόμενες εκλογές περισσότερα θα είναι τα κόμματα από τους ψηφοφόρους.

***

Γ. Παπανδρέου: «Δίνουμε μάχη να σώσουμε μισθούς και συντάξεις»! Είπε
κι ο… Δράμαλης αντικρίζοντας τα Δερβενάκια.

***

Στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα στα Ψαρά παρέστη ο Πάγκαλος, αλλά παραδόξως δεν ζήτησε συγγνώμη από τους Τούρκους! Που μας… έκαψαν.

***

Φυσικά και είναι με το νέο κόμμα Κουβέλη ο… συνήθης Κύρκος. Οτιδήποτε αρκεί… να διαλυθεί ο Συνασπισμός.

Πώς λέμε πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Νωρίτερα ωστόσο σου έχει βγει το όνομα. Αν και το παν είναι να βγει το μεροκάματο.

***


Σχολιάστε εδώ