Συνδικαλιστική κυριαρχία στη νέα ΚΕ της ΝΔ

Ισχυρή η παρουσία των συνδικαλιστών στη νέα ΚΕ της ΝΔ. Περίπου 50 συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, την
ΑΔΕΔΥ, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επιστημονικούς συλλόγους εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή. Εξ οφίκιο οι επικεφαλής της ΔΑΚΕ στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Ηλ. Ηλιόπουλος, γενικός γραμματέας ΑΔΕΔΥ, και Βαγγ. Μπουζούλας, γενικός γραμματέας ΓΣΕΕ.
Οι συνδικαλιστές που μίλησαν στο συνέδριο υπογράμμισαν την ανάγκη για ανασυγκρότηση του πολιτικού τους φορέα και ανάκτηση της αξιοπιστίας της ΝΔ για έναν αποτελεσματικό, παρεμβατικό ρόλο στις σύνθετες πολιτικές εξελίξεις. Ενιαία ήταν η θέση των συνδικαλιστών και για τον ρόλο της ΔΑΚΕ, καθώς όλοι οι ομιλητές (απαντώντας εμμέσως στον Κυρ. Μητσοτάκη) υπερασπίστηκαν την αυτονομία του τομέα, απέρριψαν κάθε ιδέα κομματικής καθοδήγησης και τοποθέτησης επιτηρητή-αφεντικού και στήριξαν την επιλογή του προέδρου Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει το Μνημόνιο κυβέρνησης – «τρόικας», ενώ ζήτησαν και την καταψήφιση του αντιασφαλιστικού, αντεργατικού νομοσχεδίου. Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συνέχεια στη διένεξή του με τους συνδικαλιστές, αφού στην ομιλία του δεν σχολίασε τις αιχμές που ακούστηκαν εις βάρος του. Μάλιστα ο βουλευτής επισκέφθηκε και το περίπτερο των συνδικαλιστών στον χώρο του συνεδρίου, όπου αντάλλαξε και χειραψία με όλους τους παρευρισκόμενους. Για πολλούς έκπληξη αποτέλεσε η εκλογή του Φ. Αγαδάκου στη νέα ΚΕ της ΝΔ, όπως και η μη εκλογή του Τ. Μπιρμπιλή στο σώμα αυτό.
Από τους εκλεγέντες συνδικαλιστές (ανάμεσά τους πολλές γυναίκες) «πιο κοντά» στον Αντώνη Σαμαρά θεωρούνται οι κ. Φιλ. Ταυρής, Κ. Μπέσης και Αθ. Τσάκης. Ο Γιάννης Μανώλης, γραμματέας συνδικαλιστικών φορέων της ΝΔ, όπως όλα δείχνουν, θα διεκδικήσει το αξίωμα του περιφερειάρχη Ανατολικής Πελοποννήσου.


Σχολιάστε εδώ