στα ενδότερα των ομάδων

=Ο Έβαντ Λίνεν έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι να φύγει. Αν και οι τελευταίες πληροφορίες από τη Γερμανία, όπου προετοιμάζονται οι «ερυθρόλευκοι», δείχνουν μια στροφή στα σχέδια που κάνουν στον Πειραιά για τον πρώην τεχνικό του Πανιωνίου.
=Εκτίμηση που βασίζεται κυρίως στις ανταποκρίσεις από το Μόναχο, οι οποίες αναφέρουν κολακευτικά σχόλια για τον πλουραλισμό των ασκήσεων που χρησιμοποιεί ο Λίνεν στις προπονήσεις, αλλά και στα καλά λόγια που φέρονται να λένε γι’ αυτόν οι παίκτες. Φυσικά τα ίδια ακούμε και διαβάζουμε κάθε χρόνο για τους εκάστοτε προπονητές των μεγάλων ομάδων.
=Στην περίπτωση του Γερμανού, πάντως, οι ανταποκρίσεις δείχνουν κάτι. Δεν είναι απλώς η πάγια τακτική που έχει στόχο να εξυψώσει το ηθικό των οπαδών και να τους συσπειρώσει στο πλευρό της ομάδας.
=Κι αυτό επειδή ο Λίνεν αμφισβητήθηκε από μερίδα του Τύπου που πρόσκειται στην πλευρά Μαρινάκη. Αφού, λοιπόν, υπάρχουν θετικά σχόλια και από τα ΜΜΕ που τάσσονται υπέρ του εφοπλιστή, εύλογα καταλήγει ο καθένας στην εκτίμηση ότι ο Λίνεν πήρε παράταση ζωής.
=Αν, μάλιστα, τον ευνοήσουν τα αποτελέσματα, ο Γερμανός θα προλάβει την… παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Πρόκειται για το κομβικό χρονικό σημείο για κάθε προπονητή που αμφισβητείται στην αρχή της σεζόν.
=Εκτός από τον Λίνεν, τα πρώτα σχόλια αμφισβήτησης έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στα ρεπορτάζ άλλων ομάδων. Για παράδειγμα, ο Βαγγέλης Βλάχος είναι ένας εξ αυτών.
=Μπορεί να ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται η εξάντληση της χρονικής διάρκειας που προβλέπει η νέα συμφωνία. Ακούγεται, μάλιστα, στην Τρίπολη ότι ο αντικαταστάτης του εργάζεται
ήδη στον Αστέρα.
=Ερωτήματα προκαλεί και η περίπτωση του Μπερέτα. Όπως λένε κάποιοι στη Θεσσαλονίκη, όταν αποτυγχάνουν πανηγυρικά οι κορυφαίοι ιταλοί τεχνικοί, ο Λίπι και ο Καπέλο, τότε γίνεται αντιληπτή η πτώση του κάλτσιο.
=Γι’ αυτό και εμφανίζονται επιφυλακτικοί αρκετοί από τους συνεργάτες του Θοδωρή Ζαγοράκη. Θα στηρίξουν, βέβαια, την επιλογή του προέδρου, αλλά όχι με τη θέρμη που έδειξαν στην περίπτωση του Φερνάντο Σάντος.
=Ούτως ή άλλως, υπήρχαν άλλοι προπονητές που είχαν περισσότερους υποστηρικτές στην Τούμπα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο ένας εξ αυτών και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ο άλλος.
=Ο Ντούσκο, μάλιστα, επικράτησε στα σημεία του έλληνα προπονητή. Αλλά η προσπάθεια που έκαναν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έπεσε στο κενό, διότι ο 62χρονος τεχνικός προτίμησε να μείνει στην ΑΕΚ.
=Το φαβορί για να φύγει πρώτος, πάντως, είναι ο Στόρε. Ο Σουηδός έχει ελάχιστες παραστάσεις από επαγγελματικές ομάδες και στο πέρασμά του έδειξε ότι δεν αντέχει την πίεση.
=Στη Νέα Σμύρνη η πίεση θα είναι έντονη. Την έχουν βιώσει αρκετοί προπονητές και παίκτες, ενώ φέτος τα πράγματα αναμένονται ακόμα χειρότερα, διότι οι οπαδοί του Πανιωνίου δεν είδαν με καλό μάτι τις αποχωρήσεις των Εστογιανόφ και Τζαβέλα και τις συζητήσεις για πώληση των Μανιάτη και Κουμορτζί.
=Τα στοιχήματα στα ποδοσφαιρικά στέκια δίνουν τον Στόρε φαβορί για να απολυθεί. Ακολουθεί ο Οκούκα, που πήγε στην Καβάλα, και τρίτος εμφανίζεται ο Σάκης Τσιώλης του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς οι σχέσεις του με τον Αχιλλέα Μπέο μοιάζουν με σκοτσέζικο ντους.
=Ο καλύτερος του χωριού είναι ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος
επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν σίγουρο διάδοχο του
Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική ομάδα και για μια διετία προβλέπεται να ‘χει ήσυχο το κεφάλι του.
=Φυσικά το μέλλον του Σάντος θα κριθεί από την προσπάθεια της
Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2012. Αλλά με αντιπάλους την Κροατία, το Ισραήλ, τη Γεωργία και τη Μάλτα, έστω και ως δεύτερη, η ελληνική ομάδα αναμένεται να πάρει την πρόκριση.
=Κι έτσι ο Πορτογάλος θα πάει στην τελική φάση και μετά θα αυξηθούν οι πιθανότητες επέκτασης του συμβολαίου του. Όπως άλλωστε έχουμε γράψει στο παρελθόν, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά του και η εκτίμηση που τρέφουν για τις ικανότητές του οι περισσότεροι διεθνείς.
=Ακόμα, πάντως, και αν λήξει πρόωρα η συνεργασία του Σάντος με την ΕΠΟ, θα τον περιμένουν με ανοικτές αγκάλες τουλάχιστον τρεις ελληνικές ομάδες. Ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός, στον οποίο έπαιξε το όνομα του πορτογάλου τεχνικού πριν από την πρόσληψη του Λίνεν.
=Γενικά, πάντως, επειδή προβλέπεται δύσκολη σεζόν και λόγω της συγκυρίας στα οικονομικά της χώρας, οι αλλαγές προπονητών ενδεχομένως να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Οι παράγοντες των ομάδων θα δείξουν λιγότερη υπομονή σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
=Όχι βέβαια πως αποτελούσαν συνώνυμο της υπομονής, αλλά φέτος προβλέπεται να στραβώνουν στο πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα. Διότι ξέρουμε ότι δεν γίνεται να αλλάξουν όλο το ρόστερ καταμεσής της περιόδου.
=Έτσι, θα την πληρώσουν ως συνήθως οι προπονητές. Αλλάζουν ευκολότερα και από τα πουκάμισα στην Ελλάδα και φέτος θα το βιώσουμε αυτό πιο έντονα από ποτέ.
=Σε αντίθεση με το μπάσκετ, όπου οι παράγοντες των ομάδων επιδεικνύουν μεγαλύτερη υπομονή. Γι’ αυτό και υπάρχουν περισσότερες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.
=Αν και μετά την αλλαγή στη φορολόγηση θα πρέπει να ξεχάσουμε τις κούπες και τα φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Όση αγάπη κι αν έχουν για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι, στο τέλος θα τα βροντήξουν και θα φύγουν διότι δεν θα μπορούν να συντηρήσουν ομάδες με βλέψεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
=Η διαφορά σε σύγκριση με τα ποσά που διέθεταν έως τώρα είναι τεράστια και καθιστά αδύνατη την απόκτηση παικτών πρώτης γραμμής. Η αγορά ούτως ή άλλως δεν σήκωνε τα ποσά που ξόδευαν οι παράγοντες όλα αυτά τα χρόνια.
=Οι ΚΑΕ έμπαιναν μέσα και επιβίωναν χάρη στο μεράκι των ιδιοκτητών, που έβαζαν διαρκώς το χέρι στην τσέπη. Μόνο που από δω και πέρα, για να παραμείνουν οι ομάδες ανταγωνιστικές σε υψηλό επίπεδο, θα πρέπει να έχουν βαρέλι αντί για τσέπη.
=Κι επειδή το μπάσκετ επιβίωσε σε όλες τις κρίσεις χάρη στους Γιαννακόπουλους, κατά κύριο λόγο, και στους Αγγελόπουλους, κατά δεύτερο, ενδεχόμενη αποχώρηση είτε του ενός είτε του άλλου θα βάλει ταφόπλακα στο άθλημα. Ειδικά από τη στιγμή που οι άλλες ομάδες επιβιώνουν χάρη σε διάφορα τρικ και με φέσια σε ετήσια βάση.
=Ο 19χρονος Γιάννης Μποτωνάκης που παίζει στη θέση του επιτελικού χαφ, και συμπεριελήφθη πέρσι στην καλύτερη εντεκάδα του περιφερειακού πρωταθλήματος Κρήτης, έχει μπει στο… στόχαστρο αρκετών επαγγελματικών ομάδων και ήδη έχει κληθεί να δοκιμαστεί και από ομάδες του κέντρου.
Συνεχίζει την… παραγωγή ταλέντων η Κρήτη. Αρκεί να μη μείνουν για… πάντα ταλέντα.


Σχολιάστε εδώ