Σε καμία εφορία δεν πιάστηκαν οι στόχοι

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να ισχυρίζεται ότι τα έσοδα του κράτους αυξήθηκαν, ωστόσο τα στοιχεία της κατάστασης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας του ίδιου του υπουργείου του, την οποία υπογράφει ο διευθυντής Γ. Χατζάκης, άλλα δείχνουν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα, από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος Μαΐου καμία από τις 65 μεγάλες ΔΟΥ της χώρας δεν έπιασε τον στόχο της. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι αποκλίσεις και στις 65 ΔΟΥ είναι πάνω από 20%!
Οι μειώσεις αφορούν τόσο τα γενικά έσοδα όσο και τον ΦΠΑ. Τη μεγαλύτερη απόκλιση είχαν η ΙΒ΄ Αθηνών, που στα έσοδα έπεσε έξω κατά 23,4% και στον ΦΠΑ κατά 32%, η Ι΄ Αθηνών, που έχασε κατά 11% τον στόχο στα έσοδα και κατά 21,9% στον ΦΠΑ, η Α΄ Καλλιθέας, που έμεινε πίσω κατά 26,5% στα έσοδα και κατά 16% στον ΦΠΑ, και η ΔΟΥ Μοσχάτου, που μάζεψε 27,2% λιγότερα έσοδα και 20% λιγότερο ΦΠΑ.
Από την επαρχία, «πρωταθλήτρια» στην απόκλιση είναι η Β΄ ΔΟΥ Λάρισας, που έχασε τον στόχο στα έσοδα κατά 24,9% και στον ΦΠΑ κατά 17,2%.
Ο παρακάτω πίνακας διαψεύδει τις θριαμβολογίες του υπουργού Οικονομικών.


Σχολιάστε εδώ