Νέο κόμμα στα σκαριά, σφήνα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ήδη οι συζητήσεις βρίσκονται, όπως λένε, σε πολύ καλό δρόμο συνεννόησης. Ένας εξ αυτών που μετέχουν στην πρωτοβουλία για την ίδρυση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, με τη συνένωση των περισσότερων κομματιών της, που σήμερα έχουν… διασκορπιστεί, αναφέρει στο «Π» πως στόχος τους είναι να αναπληρώσουν το κενό που υπάρχει στους δυσαρεστημένους πολίτες που γυρίζουν την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου φαίνεται να πρωτοστατεί στην υπόθεση αυτή. Θεωρεί πως μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού δεν εκφράζονται από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά και με τις σωστές κινήσεις, που θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται μέσα στο καλοκαίρι και πάντως πριν η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώσει τις όποιες αποφάσεις πάρει για ίδρυση κόμματος, θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.
Ο… αντάρτης Βασίλης Οικονόμου δεν είναι μόνος. Φαίνεται ότι στο ίδιο κλίμα κινείται και ένας εκ των άλλων δύο ανεξάρτητων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Έχουν έρθει σε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ακριβώς αυτού του νέου σχήματος που θα προσπαθήσει να αναρριχηθεί στα έδρανα του Κοινοβουλίου στις εκλογές, όποτε γίνουν. Στόχος τους δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, αλλά και όλα τα άλλα αριστερά κόμματα που βρίσκονται εκτός Βουλής.
Υπερασπιστές αυτού του μετώπου υπάρχουν και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία του Βασίλη Οικονόμου στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου δεν ήταν τυχαία. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας πού οδηγείται σήμερα το κυβερνών κόμμα, θέλουν να μπούνε ασπίδα στις επιλογές του πρωθυπουργού, έχοντας ισχυρές ενδείξεις ότι πιθανότατα στις σκέψεις του Παπανδρέου είναι η διάλυση ή απαξίωση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, με πρόσωπα απολύτως ελεγχόμενα από τον ίδιο.
Υποστηρικτής της μεγάλης Κεντροαριστεράς εμφανίζεται και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, που στο παρελθόν έχει μιλήσει για κυβέρνηση συνεργασίας και κυβέρνηση εθνικής ανάγκης με τη συμμετοχή διαφόρων προσωπικοτήτων. Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε με τον Βασ. Οικονόμου, τον ρωτούσε, σαν να γνώριζε τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, πώς εξελίσσεται η πρωτοβουλία του ενιαίου μετώπου, σημειώνοντας με νόημα ότι έχουμε κυβέρνηση Μνημονίου, δεν πρέπει να έχουμε και κόμμα Μνημονίου…
Οι υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής πιστεύουν ότι οι αλλαγές που θα γίνουν στη χώρα μας με τις εντολές του ΔΝΤ θα είναι τέτοιες που δεν θα αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη από τις συνομιλίες μεταξύ διαφόρων στελεχών από χώρους της Αριστεράς διαφαίνεται η διάθεση αλλά και το όραμα και προπαντός δυνατότητες συνεννόησης ώστε να μπούνε όλοι μαζί φραγμός σε αυτά που θα επιφέρει η «τρόικα» τους επόμενους μήνες.


Σχολιάστε εδώ