Μειώνει έως και 30% το Mega το κόστος προγράμματος

Νέο εγχείρημα αμφίδρομης τηλεόρασης από το φθινόπωρο στο Mega. Ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού Πέτρος Μπούτος στην ειδική έκδοση του «Economist», «Αλλάζει κανάλι η οικιακή ψυχαγωγία», που κυκλοφόρησε με την «Καθημερινή», περιγράφει το πρώτο «Three Screen» της ελληνικής τηλεόρασης. Το κανάλι από το φθινόπωρο θα παρουσιάζει «ένα multi-platform reality show, που θα συνδυάζει μετάδοση εκπομπής στην τηλεόραση, ιστοσελίδα με 24ωρη live μετάδοση και αμφίδρομη επικοινωνία και ενημέρωση μέσω SMS σε κινητά τηλέφωνα». Με τον τρόπο αυτό το Mega θέλει να μπει δυναμικά στον χώρο όπου κινείται τόσο ο ΑΝΤ1 με επιτυχία τα τελευταία τρία χρόνια όσο και ο Alpha.

Στον οικονομικό τομέα, το Mega σχεδιάζει τα επόμενα δύο χρόνια να μειώσει το κόστος του προγράμματός του έως και 30%. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει την τρέχουσα τηλεοπτική χρονιά (2010-11), όπου η μείωση θα φτάσει στο 10%, αλλά μάλλον την περίοδο 2011-12. Ο σταθμός, που μείωσε κι αυτός με τη σειρά του τις τηλεοπτικές σειρές, πληρώνει τις εταιρείες παραγωγής μετά την παρέλευση έως και 7 μηνών, που υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρείται ικανοποιητικό διάστημα. Με τη στροφή στο live πρόγραμμα θέλει να προσεγγίσει κι ένα διαφορετικό κοινό, αλλά πάντοτε ο στόχος του είναι να διατηρήσει το μερίδιό του και την πρώτη θέση στην τηλεοπτική διαφημιστική δαπάνη. Τα προγράμματα «τύπου ΑΝΤ1» φαντάζουν τώρα ελκυστικά -και φθηνότερα- για το Mega, έχουν όμως το μειονέκτημα ότι δεν μπορούν να δημιουργήσουν τηλεοπτική βιβλιοθήκη, δηλαδή όλη αυτή η παρωδία με τους επώνυμους και καλοπληρωμένους κριτές δεν αντέχεται και δεύτερη φορά, ευτυχώς!

Έκτακτη εισφορά 1,9 εκατ. ευρώ

Για την τρέχουσα οικονομική χρονιά δεν προβλέπονται κέρδη, ενώ από τις ζημίες χρήσης των 2,69 εκατ. ευρώ του 2009 το 1,93 εκατ. ευρώ προέρχεται από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς, σύμφωνα με τον νόμο 3808/2009. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του καναλιού, ο τραπεζικός του δανεισμός ανέρχεται σε 88,5 εκατ. ευρώ έναντι 58,8 εκατ. ευρώ το 2008. Το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού αυτού είναι ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αρχίσει να πληρώνεται από τον Μάρτιο του 2011 και θα ολοκληρωθεί, σε 5 εξαμηνιαίες δόσεις, τον Μάρτιο του 2013. Οι τέσσερις πρώτες δόσεις είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ και η τελευταία στα 20 εκατ. ευρώ. Εκδότριες τράπεζες είναι η Alpha Bank, η οποία είναι και η διαχειρίστρια, και η Τράπεζα Πειραιώς.


Σχολιάστε εδώ