«Κόλπο γκρόσο» με Μαρινάκη επιχειρεί η ΝΔ!

Η φάση που περνάμε αυτήν την περίοδο είναι από τις πιο θολές της όλης διαδικασίας, αφού η ΝΔ ετοιμάζει όνομα-έκπληξη, ενώ το ΠΑΣΟΚ, μετά την εξαφάνιση…. Φασούλα τις τελευταίες μέρες, η οποία ερμηνεύεται ως απόφαση να μη διεκδικήσει την επανεκλογή του, ψάχνει για υποστήριξη, αφού ο Γιάννης Μίχας στοχεύει μεν στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν αποκλείεται να μείνει στον Πειραιά.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις.
Πρόταση στον Μαρινάκη
Το πιο φιλόδοξο σχέδιο επεξεργάζεται και προσπαθεί να υλοποιήσει ο Β. Μιχαλολιάκος. Στόχος είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης να δεχθεί να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά! Έχουν γίνει βολιδοσκοπήσεις και συζητήσεις με τον εφοπλιστή, καθώς πιστεύουν πολλοί στη ΝΔ πως με τον Μαρινάκη θα πάρουν τον δήμο, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί, αφού σε περίπτωση που κατέβει ο Μαρινάκης, η Ντόρα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τον Μαντούβαλο και ενδεχομένως να τον πιέσει να μην κατέβει, γιατί ήδη στον συνδυασμό του έχει ανακοινώσει ονόματα που συνεργάζονται με τον Μαρινάκη. Μάλιστα τις προάλλες ο ίδιος ο βουλευτής έλεγε σε κουρείο της οδού Καραΐσκου ότι κάνει… στενό μαρκάρισμα στον Μαρινάκη!
Από την πλευρά του ο Β. Μαρινάκης θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική και μπορεί τελικά να αποδεχθεί την πρόταση, οδηγώντας έτσι τη ΝΔ να κάνει το μεγάλο μπαμ στον Πειραιά! Η ΝΔ το έχει άλλωστε απόλυτη ανάγκη, μια και ενδεχόμενη νίκη του Μαρινάκη θα άλλαζε άρδην το πολιτικό σκηνικό στον Πειραιά και θα έδινε τεράστια ψυχολογική ώθηση στους φίλους και τους οπαδούς της παράταξης, που σήμερα είναι μουδιασμένοι.
Βέβαια είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα… εξαρτώνται από το τι θα πει ο Μαρινάκης. Αν πει το «ναι», η ΝΔ θα έχει κάνει το «κόλπο γκρόσο». Διαφορετικά θα συνεχίσει να… ψάχνεται.
«Χάθηκε» ο Φασούλας!
Στην αντίπερα όχθη, και ενώ το ΠΑΣΟΚ φαινόταν να έχει «κλειδώσει» την υποψηφιότητα Φασούλα, κάτι η οικονομική δυσπραγία, κάτι τα γκάλοπ που δεν ήταν θετικά και κάτι οι γκρίνιες ορισμένων οι οποίοι ξεκίνησαν μαζί με τον δήμαρχο αλλά τώρα κονταροχτυπιούνται μαζί του, άλλαξαν το κλίμα και οδήγησαν τον Φασούλα στον δρόμο της αποχώρησης. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά η… εξαφάνιση του δημάρχου το τελευταίο διάστημα και του γενικού γραμματέα Γ. Οικονομόπουλου, που επέλεξε τον δρόμο της σιωπής, μάλλον επιβεβαιώνουν το σενάριο που προαναφέραμε. Το οποίο, αν επαληθευτεί, η Ιπποκράτους θα πρέπει να βρει υποψήφιο, αν δεν τον έχει ΗΔΗ βρει. Και ίσως να είναι ο Γιάννης Μίχας, που φαντάζει ιδανική λύση, αλλά εξακολουθεί να επιμένει πως πρώτος στόχος του είναι η Περιφέρεια Αττικής.
Κυκλοφόρησε βέβαια τελευταία κι ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο Φασούλας θα παραιτηθεί από τώρα από το αξίωμά του, αλλά δεν φαίνεται να στέκει. Εκτός κι αν ο Παναγιώτης μάς εκπλήξει…


Σχολιάστε εδώ