Κερδισμένη η Ζήμενς και από την κρίση!

Κερδισμένη είναι και η Γερμανία, σύμφωνα με άρθρο της «International Herald Tribune», που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλα, με επίκαιρη ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία τονίζει τα εξής:
«Σύμφωνα με άρθρο της “International Herald Tribune” στις 21 Ιουνίου, υπάρχουν χώρες και εταιρείες οι οποίες έχουν επωφεληθεί από τη συγκεκριμένη κατάσταση, δηλαδή από την ισοτιμία που πέφτει και τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η εταιρεία Ζήμενς ανέβασε το προβλεπόμενο κέρδος της για το 2010 από 6,5 δισ. ευρώ σε 7,5 ή και ακόμα σε 9,3 δισ. ευρώ. “Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα σοβαρά προβλήματα χρέους, αλλά δεν έχουν επηρεάσει τις επιχειρήσεις μας”, είπε ο κ. Peter Y. Solmssen, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ζήμενς και υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της επιχείρησης στην Αμερική, σε συνέντευξή του.
Σύμφωνα πάντα με το άρθρο του κ. Jack Ewing, η Γερμανία εμφανίζεται ως η μεγάλη νικήτρια της οικονομικής κρίσης, παρόλο που οι Γερμανοί αντέδρασαν περισσότερο ενάντια στον μηχανισμό στήριξης προς τους Έλληνες καθώς και προς άλλα κράτη της Ευρώπης.
Ερωτάται η Επιτροπή αν πράγματι είναι έτσι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο άρθρο. Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, ποιες άλλες χώρες επωφελήθηκαν της κρίσης;».


Σχολιάστε εδώ