ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ!

Η αποκάλυψη από Μητροπολίτες και βασικά από τον Καισαριανής Δανιήλ και τον Φιλίππων Προκόπιο, της πόρτας που άνοιγε για χωρίς διαφανείς διαδικασίες εκποίηση-ξεπούλημα της εκκλησιαστικής περιουσίας και ανάθεση εκκλησιαστικών έργων, προκάλεσε θύελλα.

Ήταν τέτοιο το σφυροκόπημα που δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, που Μητροπολίτες έφτασαν να του θυμίσουν αυτό που είχε πει ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κοζάνης Διονύσιος στον εκλεκτό της χούντας Ιερώνυμο Κοτσώνη (αρχιμανδρίτη των ανακτόρων και ιδιαίτερα της Φρειδερίκης):

«Μακαριώτατε, έχετε δανείσει τα χέρια σας στους λαϊκούς συνεργάτες σας και μας δέρνουν»! – και ασφαλώς ο Ιερώνυμος Β΄ θα αντελήφθη τι εννοούσαν οι αναφερθέντες στον Κοζάνης, ότι ισχύει αυτό και σήμερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η φράση που απηύθυνε στον Αρχιεπίσκοπο ο Μητροπολίτης Φιλίππων:

– Οι λαϊκοί συνεργάτες σας εσάς αγαπάνε και ΟΧΙ την Εκκλησία!

Και φυσικά δεν χρειάζεται ο κ. Ιερώνυμος ανάλυση για το τι υπονοούσε.

Ωμά άλλος Μητροπολίτης είπε στον Αρχιεπίσκοπο το τι μεθοδεύεται με τις σκανδαλώδεις, που θα ζήλευαν και οι πολιτικοί μας, διατάξεις:

– Μακαριώτατε, οι Κανονισμοί αυτοί

ετοιμάζουν τη μεταμόρφωση της ΕΚΥΟ (Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών) σε ανώνυμη εταιρεία!

Επιχείρησε ο κ. Ιερώνυμος να το αντικρούσει αλλά εις μάτην, σχεδόν κανέναν δεν έπεισε.

Και πώς να πείσει όταν οι Κανονισμοί είναι φως φανάρι των ανομολόγητων ΔΙΑΘΕΣΕΩΝ (ούτε καν προθέσεων).

Όταν μάλιστα φτάνουν στο σημείο να καταργούν όλους τους νόμους της χώρας αλλά και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την παράγραφο 2 του άρθρου 2 «Πεδίον Εφαρμογής» του Κανονισμού «Περί αναθέσεως και εκτελέσεως έργων» μόνο δικτατορικό καθεστώς θα την επέβαλε. Ιδού τι πρωτοφανή σατανικός εγκέφαλος-συνεργάτης… συνέλαβε για να μην υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο, που επιβάλλουν οι νόμοι, οι αναθέσεις έργων.

«2. Ο παρών Κανονισμός εκδίδεται κατ’ εξαίρεσιν ΠΑΣΗΣ κειμένης διατάξεως της εσωτερικής νομοθεσίας κατά τις διατάξεις των άρθρων 36 παρ. 6 και 46 του ν. 590/1977».

Παραθέτουμε και σε φωτοτυπία τη σελίδα 2 του Κανονισμού για όποιον ΑΝΟΗΤΟ συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει τα παραπάνω:

– Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτή η διάταξη; Ότι αντιβαίνει στους νόμους του κράτους και στις οδηγίες ΕΕ; Σωστά αντιλαμβανόμαστε; Είναι έτσι όπως τα εννοούμε; ρωτάει ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ στην παρέμβασή του τον παριστάμενο στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας νομικό σύμβουλο του Αρχιεπισκόπου, νεαρό δικηγόρο κ. Παπαγεωργίου.

– Ναι, σωστά εννοείτε, απάντησε

και έμειναν κόκαλο όλοι οι Αρχιερείς…

Και αναδρομική ισχύ για να γλιτώσουν από το σκάνδαλο της πώλησης των φιλέτων στη Βουλιαγμένη

Οι σατανικοί εγκέφαλοι της σύνταξης των δικτατορικών διατάξεων που περιέχουν οι Κανονισμοί, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη φυλακή, εν όψει της επικείμενης, σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησης ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για τη σκανδαλώδη πώληση των δύο ακινήτων-φιλέτων στη Βουλιαγμένη σε… οδοκαθαριστή και από κει σε δύο κυπριακές εταιρείες, (πίσω από τις οποίες λέγεται ότι βρίσκεται γνωστός κύπριος εφοπλιστής που ήδη έχει μπλεξίματα με την ΥΠΕΕ, όπως αποκάλυψε το «ΠΑΡΟΝ»), τι σκέφτηκαν;

Να περάσουν διάταξη που καλύπτει-νομιμοποιεί όλες τις παρανομίες που έχουν γίνει στη συναλλαγή αυτή, που και μόνο από όσα αναφέρονται στα δύο συμβόλαια, η απιστία και η διαπλοκή είναι ολοφάνερες και η οποία διάταξη ορίζει… ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ισχύ νόμου, κάτι που είναι ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ για το ελληνικό Δίκαιο, αλλά και για όλες τις χώρες, να έχει δηλαδή αναδρομική ισχύ νεώτερος νόμος, διάταξη κ.λπ.

Είναι απίστευτη η απόπειρα των συνεργατών του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος, από τη στιγμή που εισήγαγε τον Κανονισμό «Περί εκμισθώσεων και εκποιήσεων εκκλησιαστικών ακινήτων», στον οποίο περιέχεται η διάταξη, πρόσφερε την κάλυψή του και επομένως έχει τεράστιες ευθύνες και εμπλέκεται σε ιστορίες που πλήττουν την Εκκλησία.

Η διάταξη που νομιμοποιεί παρανομίες έχει ως εξής:

«Οι διατάξεις του παρόντος καταλαμβάνουν τας εκκρεμείς διαδικασίας ή συμβάσεις μισθώσεων, εκποιήσεων, αγορών, ανταλλαγών και αντιπαροχών»!

Και η Ιεραρχία αντελήφθη τι κρύβεται πίσω από τη διάταξη, φωτοτυπία της οποίας, όπως καταγράφεται στη σελίδα 27 του Κανονισμού, παραθέτουμε:


Σχολιάστε εδώ