Κίνδυνος για λοκ άουτ λόγω της φορολόγησης

Αυξημένες θεωρούνται οι πιθανότητες να κατεβάσουν ρολά οι ΚΑΕ και να αναβληθεί η έναρξη του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου στο μπάσκετ εξαιτίας της νέας φορολόγησης στα συμβόλαια των αθλητών. Οι παράγοντες των ομάδων θεωρούν ότι έτσι μπαίνει ταφόπλακα στο άθλημα και στις όποιες προσπάθειες για διεθνείς διακρίσεις, όπως έχουν επισημάνει και στις συζητήσεις τους με διάφορα κυβερνητικά στελέχη. Φυσικά αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να γίνονται περικοπές στους απλούς εργαζόμενους και να παραμένει στο 20% η φορολόγηση των αθλητών του μπάσκετ, που θεωρούνται από τους ακριβοπληρωμένους αθλητές. Θεωρούν όμως ότι έτσι πλήττεται κυρίως το άθλημα, καθώς στερούνται οι ομάδες τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρωτοκλασάτους παίκτες, ικανούς να κάνουν τη διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη.
«Έσοδα από το μπάσκετ δεν υπάρχουν και ουσιαστικά οι ομάδες ζουν από τους παράγοντες που έχουν την τρέλα τους και ξοδεύουν πολλά χρήματα δίχως ανταποδοτικό όφελος», σχολίαζε στέλεχος ομάδας που αγωνίζεται στην Α1 και ουσιαστικά τα λόγια του εκφράζουν το σύνολο των παραγόντων.
Οι διοικούντες τις μεγάλες ΚΑΕ επιδιώκουν συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξουν τους φορολογικούς συντελεστές. Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, για να μην πούμε απίθανο. Έτσι, ο δρόμος που φαίνεται ότι θα επιλέξουν οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ θα ‘ναι η απεργία.
Το θέμα, βέβαια, παραμένει ακόμα ανοικτό. Αλλά από τη στιγμή που το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχει σύμπλευση όλων όσοι ασχολούνται με το άθλημα, γίνεται αντιληπτό ότι η απόφαση για απεργία θα ληφθεί σύντομα.


Σχολιάστε εδώ