Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Βίοι αντίθετοι. Σέλμαν: Η εισηγμένη αποφάσισε να μην προχωρήσει στην επαναγορά μετοχών. Την ίδια ώρα, την ακριβώς αντίθετη απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση της Alsinco, που προχωρά κανονικά στην αγορά ιδίων μετοχών και προς τούτο μάλιστα δεν θα διανείμει μέρισμα. Τον ίδιο δρόμο (αγορά ιδίων μετοχών) επέλεξε και η Ελληνική Υφαντουργία.
4Reverse split για την Κυριακούλης, reverse
split και για την Έλαστρον. Κι έπεται συνέχεια…
4Καιρός για «συμμάζεμα»: 3 σε μία. Εν προκειμένω ελήφθη η απόφαση για συγχώνευση των εισηγμένων Folli-Follie, ΚΑΕ, Εlmec και παράλληλα η KAE θα προχωρήσει σε τριετές ομολογιακό δάνειο 60 εκατομμυρίων ευρώ για αναχρηματοδότηση του δανεισμού της.
4Το… «συμμάζεμα» θα γίνει της μόδας, ιδίως τώρα που οι εποχές επιτάσσουν… οικονομία. Και η Τεχνική Ολυμπιακή λοιπόν προχωρά τις διαδικασίες για την απορρόφηση 4 θυγατρικών της.
4Οι φίλοι μας οι ξένοι, όχι μόνο μειώνουν τις θέσεις τους και την έκθεσή τους στις ελληνικές μετοχές, αλλά επιπροσθέτως «αλλάζουν» και τις προτιμήσεις τους εν όψει του δεύτερου μισού της χρονιάς. Αλλαγές λοιπόν στις επιλογές των μεγάλων ξένων παικτών και των ξένων οίκων. Συνοπτικά να πούμε πως οι νέοι «κερδισμένοι» των επιλογών των ξένων είναι μεν εταιρείες που ούτως ή άλλως πρωταγωνιστούν στο ΧΑ, όμως ΔΕΝ είναι τράπεζες! Ή τουλάχιστον ΜΟΝΟ τράπεζες! Συγκεκριμένα, οι μεγάλοι επενδυτές «βλέπουν» τώρα τίτλους όπως ο Ελλάκτωρ, η Τέρνα Ενεργειακή, η Motor Oil, ο
ΟΤΕ και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ.
4Αντιθέτως, μεγάλοι «χαμένοι», με την έννοια ότι αποχωρούν από τη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές για την ελληνική αγορά, είναι οι τίτλοι των Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας.


Σχολιάστε εδώ