Από την πόλη έρχομαι…

Αναφέρονται πολλοί,
εν οις και τηλεπαρουσιαστές, «στην»… ΣΔΟΕ ή (και) «στον» ΣΔΟΕ. Βεβαίως, το ορθό είναι το ΣΔΟΕ, δηλαδή το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που κι αυτό… πρώην είναι αφού –ήδη επί της προηγούμενης κυβέρνησης– μετεξελίχθηκε και μετονομάστηκε σε Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ).
Αναφέρονται πολλοί όχι «στον» Φόρο (Προστιθέμενης Αξίας) δηλαδή στον ΦΠΑ, αλλά «στο» ΦΠΑ (π.χ. θα πληρώσω το ΦΠΑ, όπερ λάθος).
Αναφέρονται πολλοί… «στο» ΟΤΕ και όχι στον ΟΤΕ, δηλαδή στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.
Βέβαια όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα». Και με δεδομένη την οικονομική συγκυρία δεν μπορούμε να απευθυνθούμε ούτε και σʼ αυτόν τον… χασάπη της γειτονιάς προκειμένου να αναφωνήσουμε το γνωστό:
– Χασάπη, γράμματα!
Όπου «χασάπης» το ΔΝΤ, που «σφάζει» και «μαχαιρώνει» μισθούς, συντάξεις, δώρα, επιδόματα και λοιπά… «σφάγια». Για το καλό μας φυσικά όλα αυτά, με τη στήριξη –πλην κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ– Ντόρας και Καρατζαφέρη.
Ωστόσο, αντί να πάμε στη… ζούγκλα (με τον Ταρζάν), θα μπορούσαμε μήπως να… αλλάξουμε φύλο; Ακριβέστερα, να μετεξελιχθούμε σε… ερμαφρόδιτους; Να γίνουμε, δηλαδή, «δύο σε ένα»; Εάν ναι, φαντάζεστε ότι όλα μας τα έξοδα θα μειωθούν στο… ήμισυ; (Δεν είναι κακό, κύριοι του ΔΝΤ).
Θα μου πείτε βέβαια ότι από αλλού ξεκίνησε το παρόν «πόνημα» και αλλού καταλήγει. Ορθώς! Ας όψεται όμως το… Μνημόνιο. Και ο «αστερίσκος» (που ξεχάστηκε στην επίσημη μετάφραση) κατά το περιεχόμενο του οποίου (ελευθέρως μεταφραζόμενο και αποδιδόμενο) οδηγούμεθα στο συμπέρασμα ότι «…γιʼ αλλού κινήσαμε μαζί και αλλού η ζωή μας πάει».
Και πάντως, όχι στην Ιθάκη Γιώργο. Πλην ειδικής άδειας της Αλέκας…
Σ.


Σχολιάστε εδώ