Ανανέωση στην ΟΝΝΕΔ

Ο Βασίλης – Φοίβος Αξιώτης είναι ο νέος γραμματέας, αναλαμβάνοντας τη θέση που μέχρι πρότινος θεωρούνταν συμβολικό «νούμερο 2» στην ΟΝΝΕΔ. Ο Βασίλης Αξιώτης, όπως θα θυμάστε, υπήρξε ανθυποψήφιος του Ανδρέα Παπαμιμίκου και του Κώστα Χατζή στις εσωκομματικές της ΟΝΝΕΔ. Ηγήθηκε της Κίνησης Ανανέωσης-ΟΝΝΕΔ 2010 εκφράζοντας μία νέα γενιά στελεχών που προέρχονταν κυρίως από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για να μην οδηγηθεί, όπως μας έλεγε η γαλάζια νεολαία, σε δεύτερο γύρο εκλογών προέδρου. Ο ίδιος δεν υποστήριξε κάποιον από τους υποψηφίους τότε, αλλά η πλειονότητα των στελεχών του συντάχθηκε με τον Κώστα Χατζή.
Από ό,τι φαίνεται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εφαρμόζει στην πράξη τα περί ενωτικής πορείας, επιλέγοντας, ως μοναδικό υποψήφιο για τη θέση, τον πρώην αντίπαλό του Βασίλη Αξιώτη, που είναι νέο και φρέσκο πρόσωπο στη γαλάζια Ιερουσαλήμ. Ο Αξιώτης είναι απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών και του ΕΜΠ, μιλά τέσσερις γλώσσες και ασκεί το επάγγελμα του μηχανικού συνεργαζόμενος με εταιρίες και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει ξεκινήσει από απλό μέλος της ΔΑΠ και έχει εξαντλήσει την ιεραρχία της φοιτητικής οργάνωσης μέχρι τη Γραμματεία Αθήνας. Ωστόσο και αυτή η επιλογή δεν αντιμετωπίστηκε χωρίς γκρίνια από κάποιες πλευρές. Μας έλεγαν ότι ο Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης έχει καλό προφίλ για το εσωτερικό της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, αλλά δεν θα περάσει στην κοινωνία, λόγω «κοινωνικού και οικονομικού
status». Επιπλέον οι δυσαρεστημένοι της ΟΝΝΕΔ διέδιδαν ότι οι «μέντορες» του Βασίλη Αξιώτη (οι πρώην υπεύθυνοι φοιτητικού Βολουδάκης και Κασσελάκης) έχουν εκνευριστεί μαζί του επειδή «τα βρήκε» με τον Παπαμιμίκο, ενώ οι ίδιοι είναι εντελώς κομμένοι από τη Λυκούργου. Μάλιστα κατηγορούν όλους τους άλλους για συμπαιγνία και συμφωνημένες διαδικασίες από τις 16 Απριλίου. Κάποια στιγμή υποθέτουμε ότι τα τραύματα θα κλείσουν εντελώς στη γαλάζια νεολαία και θα συνεχίσουν μπροστά…

Νέα όργανα σε ΟΝΝΕΔ
Στη συνεδρίαση του απογεύματος της Παρασκευής, όταν εκλέχθηκε νέος γραμματέας της ΚΕ, όλη η ημερήσια διάταξη ήταν αποκλειστικά εκλογική. Η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ εξέλεξε τα υπόλοιπα κεντρικά όργανα της οργάνωσης. Στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) εξελέγησαν οι Αποστολίδης, Καρακόλης, Λάμπου, Μιχελής, Πασχαλίδης. Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι Ασημακόπουλος, Βρίκος, Ευσταθόπουλος, Καμπάνης και Παπαδομιχελάκης. Στην εξαιρετικά σημαντική Ελεγκτική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο και τη διαφάνεια των πόρων της ΟΝΝΕΔ εκλέχθηκαν οι Χατζηγεωργίου, Καλαμποκλής και Κουζέλη. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον νέο κανονισμό (καταστατικό) της ΟΝΝΕΔ στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται μόνο έμπειρα στελέχη που έχουν δύο θητείες στην ΚΕ. Αναμένουμε σε λίγες ημέρες τις τελικές αποφάσεις του Ανδρέα Παπαμιμίκου, σε συνεννόηση με τη Ρηγίλλης, για τη συγκρότηση του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Συμβουλίου, και πιθανόν λίγο αργότερα για την Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ.

Ανανέωση και στη ΝΔ
Αέρα ανανέωσης έφερε το 8ο Συνέδριο της ΝΔ στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος. Κύρια δύναμη της ανανέωσης οι πολλοί ΟΝΝΕΔίτες που συμμετέχουν στη νέα Πολιτική Επιτροπή. Πέρα από τους δεκαεπτά που εκλέγει η ΟΝΝΕΔ από το συνέδριό της, αυτήν τη φορά πολλοί ΟΝΝΕΔίτες εκλέχθηκαν στο όργανο απευθείας από τους μεγάλους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Βαγγέλης Πάνου, Γιώργος Σταυρακάκης, Θανάσης Λιακόπουλος, Κώστας Κρεμμύδας, Γιάννης Πολιτόπουλος, Κώστας Ιωάννου, Νίκος Μαλαπέτσας, Κώστας Κωστάκος, Γιάννης Τζούτζας, Γιώργος Καραγιάννης, Δημήτρης Βολουδάκης, Βασίλης Μπαλάφας, Δημήτρης Πτωχός, Στάθης Φωτιάδης, Εύη Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπαδάκης, Δημήτρης Νταλταγιάννης, Μίλτος Χρυσομάλλης. Αξίζει ίσως να αναφέρουμε ότι πάνω από δεκαπέντε υψηλόβαθμα παλαιότερα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, με αγωνιστικές περγαμηνές, συνεχίζουν στη νέα εποχή της ΝΔ. Τέλος, ύστερα από πίεση της ΟΝΝΕΔ στο κόμμα, στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ συμμετέχουν ex officio και όλοι οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ που δεν έχουν άλλη ιδιότητα (βουλευτές, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι κ.λπ.). Σημειώνουμε επίσης ότι ο Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος έχει μακρόχρονη προσωπική και οικογενειακή σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά, εξελέγη και μέλος της δεκαπενταμελούς Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ. Η ανανέωση που πρεσβεύει ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι βρίσκει τον δρόμο της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και σε επίπεδο στελεχών της περιφερειακής οργάνωσης περίπου το 20% των μελών των νέων επιτροπών που εκλέχθηκαν είναι κάτω των 35 ετών και το 50% του συνόλου εκλέγεται για πρώτη φορά!

***

Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή
Στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίλιον, θα φιλοξενηθούν φέτος οι εκδηλώσεις κορύφωσης του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, με κεντρικό σύνθημα «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση. Να συναντηθούμε στον δρόμο της ανατροπής». Το Φεστιβάλ αλλάζει χώρο μετά από πολλά χρόνια, αφού από το 1997 και έπειτα γινόταν σταθερά στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια. Φέτος στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» η νεανική, πολύχρωμη πολιτεία του Φεστιβάλ θα μεγαλώσει και θα ανανεωθεί σημαντικά. Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες θα δουλέψουν με μεράκι και ενθουσιασμό για να κάνουν την πολιτεία του φεστιβάλ όλο και πιο όμορφη, ενώ παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα δουλέψουν για να γίνει πλατιά γνωστός στη νεολαία ο νέος χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ. Μια βδομάδα νωρίτερα από τις εκδηλώσεις της Αθήνας, θα γίνει το Κεντρικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, στις 9, 10 και 11 Σεπτέμβρη, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Στο Γεντί Κουλέ
Στους αγώνες του χτες και του σήμερα είναι αφιερωμένη η προφεστιβαλική εκδήλωση του Εργατικού Τομέα της Οργάνωσης Πόλης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ που θα γίνει τη Δευτέρα 5 του Ιούλη, στις 6 μ.μ., έξω από το Γεντί Κουλέ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα παρουσιαστεί θεατρικό, αφιερωμένο στην κομμουνίστρια και ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης Κούλα Ελευθεριάδου που εκτελέστηκε τον Μάη του 1947 στο Γεντί Κουλέ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ και συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο.

Νέοι στη Δημοκρατική Αριστερά
Στα 170 μέλη του κεντρικού οργάνου (Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή) του νεοσύστατου κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς συμμετέχουν και οκτώ εκπρόσωποι της Νεολαίας. Πρόκειται για τους Χρήστο Καρούμπη, Διονύση Νοταράκη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Ειρήνη Παξινού, Τηλέμαχο Σφακιανάκη, Άννα Τσεκούρα, Ανδρέα Τσιμεράκη και Κώστα Τσούκαλη, με τον τελευταίο να αποτελεί σημείο αναφοράς. Η αναλογία (οκτώ στους εκατόν εβδομήντα) δεν είναι καλή και τους ευχόμαστε στο μέλλον να αυγατίσουν! Εμείς σας έχουμε πει πάντως ότι η ανανεωτική Αριστερά δεν είχε πολλά «κουκιά» και στελέχη της τάσης στη νεολαία του ΣΥΝ. Όσον αφορά αν θα τους προτιμήσει η νεολαία στην κάλπη, αυτό θα το δούμε όταν έρθει η ώρα…

Τριπλή παρουσία
Η δυναμική παρουσία του ΛΑΟΣ στο διαδίκτυο έρχεται να επιβεβαιωθεί με τη δημιουργία του νέου ιστολογίου της Νεολαίας ΛΑΟΣ www.neolaialaos.org. Μία δυναμική ιστοσελίδα με καθημερινές αναρτήσεις και ενημέρωση γύρω από τα θέματα της νεολαίας και του κόμματος γενικότερα. Στη νέα ιστοσελίδα θα βρείτε άρθρα, βίντεο, φωτογραφίες, ιδεολογικά κείμενα και συνεχή ενημέρωση για τη δράση τους. Παράλληλα συνεχίζει η παρουσία της επίσημης ιστοσελίδας με το ίδιο όνομα και κατάληξη .gr, αλλά και του φόρουμ των μελών της ΝΕΟΣ. Καλά τα πάνε στο διαδίκτυο.

Ευχαριστούμε που ενοχλείτε
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η ΜΚΟ «Παιδιά εν Δράσει» οργάνωσε την πιο ανατρεπτική, δημιουργική και ενοχλητική γιορτή δρόμου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ύστερα από τα δύο τελευταία επιτυχημένα φεστιβάλ στο Πάρκο του Ξαρχάκου, η αγαπημένη γιορτή των νέων αναδεικνύει αυτήν τη φορά το θέμα των πρώην στρατοπέδων της πόλης, που χρόνια τώρα δεν έχουν αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες και παραμένουν εγκαταλελειμμένα. Τον Απρίλιο του 2006, εμπνευσμένο από τους αγώνες και τη νίκη των νέων της Γαλλίας που βγήκαν στους δρόμους ενάντια σε έναν άδικο νόμο, οργανώθηκε το πρώτο «Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε» στην πλατεία Ναβαρίνου. Ακολούθησε το δεύτερο στην ίδια πλατεία το 2007, με αποκορύφωμα τα διήμερα φεστιβάλ στο Πάρκο του Ξαρχάκου τον Μάιο του 2008 και τον Ιούνιο του 2009, με τη συμμετοχή 120 καλλιτεχνών και την ανταπόκριση πάνω από 4.500 επισκεπτών. Το φεστιβάλ επανήλθε δυνατότερο από ποτέ στις 12 και 13 Ιουνίου στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά, στον χώρο έναντι του δημαρχείου Σταυρούπολης επί της Λαγκαδά. Μουσικά συγκροτήματα, παραστάσεις με μαριονέτες, video προβολές, performances, εκθέσεις φωτογραφίας και εικαστικών, χορός, θέατρο δρόμου, τσίρκο, γραφίτι, visuals, επιδείξεις skate και ΒΜΧ, κέφι, φαντασία, δημιουργία, επικοινωνία…

Για καλό σκοπό
Η Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Αττικής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού για την εκατονταετία του Ελληνικού Προσκοπισμού, διοργάνωσε μία πολύ ωραία εθελοντική δράση με τίτλο «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού». Πρόκειται για μια δράση εθελοντικής προσφοράς που προάγει τον σεβασμό στη φύση και αναδεικνύει την πρωτοβουλία των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα το ΣΕΠ, κάλεσε τους πολίτες των δήμων της Αττικής να συμμετέχουν στην προσπάθεια καθαρισμού και αποψίλωσης περιαστικών δασών, αλσυλλίων και πάρκων με στόχο την πρόληψη και προστασία από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές. Σημαντικό ρόλο φυσικά έπαιξαν τα έμπειρα ενήλικα στελέχη του ΣΕΠ, αλλά η συμμετοχή όλων των κλάδων, όπως και των πολιτών, ήταν μεγάλη.

Προσβασιμότητα
Η προσβασιμότητα είναι δικαίωμα για όλους, όχι φιλανθρωπία! Με αυτό το σύνθημα φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εγκατέστησαν αυτοσχέδιες ράμπες στους χώρους του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Ελλάδας, στο οποίο, υπό την παρούσα κατάσταση, η πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι πρακτικά αδύνατη. Μάλιστα οι ράμπες διακοσμήθηκαν με… μπαλόνια και χρωματιστά συνθήματα που ανέφεραν: «Μας πήρε 5 λεπτά. Μας κόστισε 15 ευρώ», καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια του ιδρύματος να εξασφαλίσει ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τη στιγμή που διαχειρίζεται υψηλότατα κονδύλια για τεχνικά έργα.

***

Σε ρυθμούς φεστιβάλ
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τελική ευθεία για το πρώτο της φεστιβάλ από την επανίδρυσή της. Θα γίνει, όπως σας έχουμε πει, στην Αγία Άννα της Εύβοιας, ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή. Όλοι οι σύντροφοι δουλεύουν για την επιτυχία του, καθώς θέλουν να το καθιερώσουν ως θεσμό. Το πολιτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, για το οποίο σας προϊδεάσαμε, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά απομένουν μερικές λεπτομέρειες. Την Πέμπτη θα γίνει εκδήλωση με θέμα την αυτοδιοίκηση όπου θα συμμετάσχουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ντόλιος, Μίχας και Λιβανός, ο νομάρχης Ευβοίας Μπουραντάς και ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης της Νεολαίας Απόστολος Πάνας. Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συζήτηση με θέμα το Παλαιστινιακό και ομιλητές τον Κώστα Σκανδαλίδη και εκπροσώπους των Παλαιστινίων. Το Σάββατο θα γίνει η «πιο βαριά» εκδήλωση, με θέμα το σύνθημα του φεστιβάλ «η γενιά μας μπροστά, η Ελλάδα μπροστά». Θα μιλήσουν ο γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο υφυπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει υποσχεθεί ότι θα περάσει από το φεστιβάλ, αλλά δεν έχει οριστικοποιήσει το πότε, καθώς μας λένε ότι έχει βαρύ πρόγραμμα. Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν πολλά στρογγυλά τραπέζια πολιτικής από τους τομείς της Νεολαίας με συμμετοχή στελεχών και μελών. Οι διοργανωτές περιμένουν περίπου 500 άτομα και αξίζει να αναφέρουμε ότι η εκδήλωση γίνεται με αυτοχρηματοδότηση, καθώς τα μέλη της νεολαίας πληρώνουν το «αλμυρό» αντίτιμο των 75 ευρώ.

Ασφαλιστικό και Εργασιακό
Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μέσα στην εβδομάδα συζητήθηκαν, όπως θα ξέρετε, οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και εργατικό δίκαιο. Η συζήτηση μόνο εύκολη δεν ήταν για τους υπουργούς που συμμετείχαν. Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής, παρουσία του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε προ ημερών η Νεολαία. Τόνισε ότι το Κίνημα και η Νεολαία δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις τοποθετήσεις στελεχών που συζητούν τι περιλαμβάνει το Μνημόνιο. Κακώς φτάσαμε στην υπογραφή του, κακώς δεν διαπραγματευτήκαμε, αλλά αφού υπογράψαμε πρέπει να εφαρμόσουμε όσα περιλαμβάνονται. Ούτε λιγότερα, ως πονηροί, ούτε περισσότερα, ως υπεργολάβοι. Τονίστηκε μάλιστα το θέμα ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να βάζει ως προτεραιότητα την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και την επιτήρηση και όχι η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς. Για αυτόν τον λόγο η Νεολαία ΠΑΣΟΚ προτάσσει την προσωρινότητα των μέτρων. Επιπλέον, επιμένει στην άμεση εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος) με άμεσο πέρασμα των χρημάτων στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε το σκεπτικό του με τη θέση ότι δεν πρέπει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ούτε να ερμηνεύουν ούτε να υπερακοντίζουν τις προβλέψεις του Μνημονίου, διότι αυτό συνιστά πολιτική αυτοκτονία του Κινήματος.

***

ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ σπόντες

Παραίτηση
Ο Κώστας Χατζής, ανθυποψήφιος του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος αποτέλεσε ισχυρό πόλο στην ΟΝΝΕΔ τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε στη συνεδρίαση της ΚΕ ότι παραιτείται από το όργανο για προσωπικούς λόγους. Ο Κώστας Χατζής συμμετείχε αυτοδίκαια στην ΚΕ, ως υποψήφιος πρόεδρος με ποσοστό μεγαλύτερο του 25%. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, με αυτόν τον τρόπο έδωσε σαφές μήνυμα ότι το ενωτικό κλίμα που ευαγγελίζεται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν έχει πείσει όλη την οργάνωση.
Έναρξη
Κύκλοι της ΟΝΝΕΔ μας λένε: «Ας τελειώνουμε με τα εσωκομματικά. Αφού πήραν οι παράγοντες αυτά που ήθελαν, ας προχωρήσουμε επιτέλους στα σημαντικά: την πολιτική. Και ας αφήσουμε την παραπολιτική». Έναρξη λοιπόν πολιτικής περιόδου για την ΟΝΝΕΔ. Άντε να δούμε…
Πρωτιές Ι
Μας λένε ότι είναι πρώτη φορά που σε συνέδριο της ΝΔ, τον πρόεδρο του κόμματος δεν προλόγισε καθόλου ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ…
Πρωτιές ΙΙ
Ακούμε επίσης σχόλια ότι πρώτη φορά η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ συνεδριάζει Ιούλιο μήνα. Σε άλλες περιόδους προτιμούσαν τα μπάνια του λαού… Τώρα φωνάζει ο Σαμαράς ότι δεν έχει διακοπές, τους τρέχει και ο Παπαμιμίκος για να είναι έτοιμοι από Σεπτέμβρη, οπότε…
Όλα στο τραπέζι
Ακούμε ότι μέσα σε μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες θα ανακοινωθούν όλα τα κεντρικά όργανα της ΟΝΝΕΔ. Πληροφορίες σας γράψαμε. Όσοι ανυπομονούν θα έχουν νέα σύντομα…
Γκρίνιες
Κάθε φορά που γράφουμε τις πληροφορίες για τα ονόματα που παίζουν για Εκτελεστικό Γραφείο και Πολιτική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, γίνεται έρευνα για το ποιοι επιτρέπουν να διαρρεύσουν οι συζητήσεις! Σιγά το απόρρητο! Ρεπορτάζ κάνουμε και μαζεύουμε πληροφορίες.
Πληροφορίες
Να φανταστείτε ότι επειδή εμείς γράφουμε τι ακούγεται, ορισμένοι θεωρούν ότι τα ονόματα έρχονται από την ηγεσία! Και ψάχνονται αν υπάρχει παιχνίδι, αν είναι επίσημη διαρροή, αν, αν, αν… Σιγά τα μαχαίρια, παιδιά…
Στην Αθήνα
Έκλεισε η τελευταία εκκρεμότητα εκλογής οργάνων στην ΟΝΝΕΔ, με τις εκλογές της ΔΑΠ Αθήνας. Πέρυσι με την ίδια διαδικασία είχαμε θέμα να γράφουμε για έναν – δύο μήνες, με τα επεισόδια και τις διαδικασίες που έγιναν. Τώρα δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι και κανείς εκτός ΟΝΝΕΔ δεν κατάλαβε ότι έγιναν διαδικασίες…
Στη Θεσσαλονίκη
Στη συμπρωτεύουσα εντύπωση έκανε η ενεργός και πολυπρόσωπη υποστήριξη των ΟΝΝΕΔιτών στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την Περιφέρεια…
Καλοκαιριάτικα
Σε έντονους ρυθμούς μέσα στο καλοκαίρι θα μπουν όσοι επανδρώσουν τον μηχανισμό της Λυκούργου. Ο Παπαμιμίκος και οι στενοί του συνεργάτες θέλουν να εργαστούν και να είναι έτοιμοι για άνοιγμα στην κοινωνία από Σεπτέμβρη. Περνούν από την εποχή της εσωστρέφειας στην παραγωγή πολιτικής και στην επαφή με τον κόσμο. Όπως λέει και ο Σαμαράς, «ξεχάστε φέτος τις διακοπές»…
Συνέπεια
Θέλαμε να γράψουμε για ασυνέπεια της ΟΝΝΕΔ, αλλά μας διέψευσαν προκαταβολικά. Ακόμη και σε μία εκλογική, σχεδόν ανούσια επικοινωνιακά συνεδρίαση της ΚΕ, επέλεξαν να μεταδώσουν όλη τη διαδικασία ζωντανά στο διαδίκτυο.
Χορευτικό
Ένα χιουμοριστικό βίντεο έκανε θραύση την περασμένη εβδομάδα στο διαδίκτυο. Παρουσιάζει, με κολάζ, τους Παπαμιμίκο, Κατσαφάδο, Αρβανιτάκη, Κανελλόπουλο και Ιωαννίδη ως χορευτική ομάδα σε σόου τύπου «Ελλάδα έχεις ταλέντο» ή «Greek
Idol». Οι κοπέλες της οργάνωσης έλεγαν «μακάρι να ήταν έτσι οι συμμετέχοντες»…
Πετάει η ομάδα
Η ΟΝΝΕΔ στην Κορινθία έχει κάνει σοβαρή και μακρόχρονη δουλειά. Εμείς σας είχαμε πει εδώ και χρόνια ότι μάλλον είναι η καλύτερη νομαρχιακή της γαλάζιας νεολαίας. Τώρα η σκυτάλη περνά στους νεώτερους. Οι παλαιότεροι περνούν στο κόμμα, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Μπαλάφας στην ΠΕ της ΝΔ και πολλοί νεότεροι εξελέγησαν στις τοπικές του κόμματος. Έρχονται και δημοτικές εκλογές, Πάντσο Βίλα…
Συνθήματα
«Η νεολαία της καρδιάς μας» είναι η ΟΝΝΕΔ για τον Αντώνη Σαμαρά. «Ο πρόεδρος της καρδιάς μας» απαντούν οι γαλάζιοι νεολαίοι. Και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλά συνεχώς για αλλαγή και υπέρβαση…
Νεολαία Μπακογιάννη
Πληθαίνουν οι πληροφορίες για τη νεολαιίστικη ομάδα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ακούγεται συνεχώς ότι παιχνίδι κάνουν οι Τσίνας και Αρμπής. Με τον Γιώργο Τσίνα
υπάρχει θεματάκι, καθώς εξακολουθεί και είναι συνεργάτης του προέδρου της
ΟΝΝΕΔ. Παράλληλα ακούμε ότι τις προσπάθειες της Ντόρας Μπακογιάννη στη νεολαία πλαισιώνουν οι Μελάς, Δέρβος, Βράντζας και Μιχελουδάκης. Τον κόσμο πάντως τον έχουν οι Δέρβος (Αʼ Αθήνας) και Μιχελουδάκης (Χανιά και γενικότερα Κρήτη), αν και γενικότερα ακούμε ότι «δεν τραβάει» το πράγμα…
Άδειασμα
Μεγάλη προσωπικότητα του παλαιστινιακού κινήματος είχαν κλείσει οι σύντροφοι της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αλλά τελευταία στιγμή ακύρωσε! Θα ήταν πολύ καλό να έχουν τον επόμενο πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής στο φεστιβάλ τους…
Όχι στις χορηγίες
Σαφής δέσμευση και επιλογή για διοργάνωση φεστιβάλ χωρίς χορηγούς έκανε φέτος η Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Απέρριψε μέχρι και μικρές προτάσεις χορηγίας σε είδος, όπως νερά και αναψυκτικά! Και το κόμμα έβαλε ελάχιστα. Στροφή στην αυτοχρηματοδότηση για τους συντρόφους!
Επίθεση Ι
Οξεία επίθεση στον νεοφιλελευθερισμό, στην κυβερνητική πολιτική και στους συνοδοιπόρους του Μνημονίου ασκεί η συντακτική ομάδα του ιστορικού πράσινου περιοδικού «Νέος Αγωνιστής», που αποτελείται από πρώην στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να το αναζητήσετε…
Στις σκηνές
Μία εβδομάδα σχεδόν πριν από το Φεστιβάλ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, κάμπινγκ διοργανώνουν και άλλοι πράσινοι σύντροφοι. Από τη μία έχουμε το καθιερωμένο κάμπινγκ του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών, που κρατά κάποια αίγλη ακόμη και χωρίς Άκη… Από την άλλη κάμπινγκ διοργανώνουν οι οργανώσεις Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μενεμένης και Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, στη Χαλκιδική. Υπαίθρια θα περάσετε όλο το καλοκαίρι σύντροφοι;
Στην Ευρωβουλή
Ερώτηση για την ελευθερία του Τύπου, τις φυλακίσεις δημοσιογράφων και μέσω αυτών για τη φυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου. Δεν μας έχουν συνηθίσει οι ευρωβουλευτές σε τέτοιες κινήσεις αβρότητας προς άλλους πολιτικούς χώρους και ειδικά η ΝΔ προς τον ΛΑΟΣ…
Στην καθυστέρηση
Εγκαλέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα τις πολιτικές νεολαίες, πλην Νεολαίας
ΠΑΣΟΚ, διότι δεν έβγαλαν ανακοίνωση για το τρομοκρατικό χτύπημα στο υπουργικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Έστω και καθυστερημένα η Νεολαία ΣΥΝ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Κάτι είναι κι αυτό..
Φάουλ
Πάντως ήταν ένα μικρό φάουλ ο χαρακτηρισμός του δολοφονηθέντος αστυνομικού ως «συντρόφου» στην ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν πρέπει να έχουν χρώμα, ακόμη και όταν υπηρετούν ως υπασπιστές του υπουργού…
Επίθεση ΙΙ
Αληθεύει ότι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που κρατούσαν ελληνικές σημαίες την ημέρα της απεργίας;
Για τα ναρκωτικά
Η εβδομάδα δράσης ενάντια στα ναρκωτικά που ανακοίνωσε η Νεολαία του ΛΑΟΣ ολοκληρώθηκε, αλλά δεν μάθαμε για πολλές εκδηλώσεις…
Χρήματα
Και άλλες επιχορηγήσεις ανακοίνωσε η ΓΓΝΓ προς τις οργανώσεις νέων και ΤΟΣΥΝ στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων, που, υπενθυμίζουμε, χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους…
Περί ανέργων
Διαφήμισε η ΓΓΝΓ ότι οι θέσεις στα ιστιοπλοϊκά τριήμερα θα δοθούν σε ανέργους, αλλά τελικά οι θέσεις δεν γέμισαν από ανέργους νέους και τις διέθεσαν σε όλους. Δεν φταίνε οι άνεργοι νέοι, κύριοι της Αχαρνών, που θα ήθελαν να πάνε, αλλά το ότι δεν καταφέρατε να τους ενημερώσετε…
Ιστοσελίδα
Τη νέα του ιστοσελίδα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Θα τη βρείτε στη διεύθυνση www.minedu.gov.gr. Μας λένε ότι κόστισε μόλις… 150 ευρώ, με χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα και εργασία στελεχών του υπουργείου. Αν είναι τόσο απλό, γιατί πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ μέχρι τώρα για άλλους δημόσιους φορείς;
Να τους εκπαιδεύσετε, κυρία υπουργέ!
Νέος νόμος;
Το νομικό πλαίσιο για τη διά βίου μάθηση παρουσίασε η Άννα Διαμαντοπούλου στο Υπουργικό Συμβούλιο. Έχει ορισμένα «δύσκολα» θέματα, θα τα μελετήσουμε και θα επανέλθουμε. Πάντως σημειώνουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου είχε δεσμευθεί δημόσια και εγγράφως για δημόσια διαβούλευση του νόμου μέχρι τον Σεπτέμβρη…


Σχολιάστε εδώ