Άρχισαν τα όργανα, με τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων

Η τροπολογία είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης, που συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και πολλοί ακόμα βουλευτές, όπως ο Νάσος Αλευράς και ο Χρήστος Μαγκούφης, αναγνώρισαν ότι «υπάρχει θέμα με τη νομιμοποίηση των χρεών προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων», χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσουν ποια στάση θα κρατήσουν όταν συζητηθεί στην ολομέλεια.
Την αντίθεσή του στη ρύθμιση με την οποία τακτοποιούνται οι υποχρεώσεις των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, ύψους 5,3 εκατομμύριων ευρώ, δήλωσε αρχικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Νασιώκας, στο περιθώριο της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο 2007-2009 σημαίνει και νομιμοποίηση των παράνομων προμηθειών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη γαλάζια διακυβέρνηση. Κατέληξε δε ότι δεν θα ψηφίσει τη ρύθμιση.
Η πρώην υπουργός και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Βάσω Παπανδρέου προχώρησε ωστόσο ακόμα παραπέρα, λέγοντας ότι «η Βουλή παίζει τον ρόλο πλυντηρίου, ξεπλένει παρανομίες» και «νομιμοποιούμε δισεκατομμύρια ευρώ κάποιων που εισέπραξαν παράνομα». «Δεν μπορώ να ψηφίζω αλλαγές στο Ασφαλιστικό, περικοπές μισθών και συντάξεων και να δώσω εξουσιοδότηση σε παρανομίες», κατέληξε, αποχωρώντας από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η επιτροπή της οποίας προεδρεύει. Η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την παρότρυνε να μείνει για να ακούσει την απάντηση. «Λυπάμαι που δεν ακούσατε όσα είπα. Θα έχετε την ευκαιρία να τα διαβάσετε στα πρακτικά. Λυπάμαι και γιατί είπατε χαρακτηρισμούς» της είπε όταν επέστρεψε στην αίθουσα.
Προφανώς η κ. Παπανδρέου δεν ενδιαφερόταν να ακούσει απαντήσεις του τύπου «δεν μιλάμε για παρανομίες», αλλά ούτε και τις αιχμές της υπουργού ότι «τέτοια ασφαλιστική δικλίδα δεν υπήρχε σε καμία ρύθμιση, ούτε της ΝΔ ούτε του ΠΑΣΟΚ, που πολλοί από εσάς ήσασταν υπουργοί»…


Σχολιάστε εδώ