Φεύγει ο Βουρλούμης που… μένει;

ΟΓιώργος Παπακωνσταντίνου τοποθέτησε πέντε νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, υποδηλώνοντας, έτσι, ότι ο κ. Βουρλούμης δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του Δημοσίου. Όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτήν την άποψη τη συμμερίζονται και οι Γερμανοί, με τους οποίους έχουν πυκνώσει από την Παρασκευή οι επαφές του κ. Παπακωνσταντίνου και αναμενόταν να συνεχισθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο.
FΜένει να φανεί, λοιπόν, αν θα υπάρξει συμφωνία για επιλογή νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου (μια από τις υποψηφιότητες είναι αυτή του κ. Νίκου Καραμούζη, που βρίσκεται ήδη στο δ.σ. του ΟΤΕ από αυτήν την εβδομάδα) ή διαφωνία, οπότε δεν αποκλείεται να παραμείνει ο κ. Βουρλούμης στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με πρόταση των Γερμανών, και να καταλάβει ο κ. Καραμούζης τη «διακοσμητική» θέση του προέδρου. Οι πιο απαισιόδοξοι, πάντως, λένε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει και ο κ. Βουρλούμης θα παραμείνει στη σημερινή του «διπλή» θέση μέχρι νεωτέρας.
FΠάντως, πηγή της στήλης μάς πληροφορεί ότι αυτήν την εβδομάδα ο κ. Παπακωνσταντίνου
εθεάθη με τον κ. Βουρλούμη σε γνωστό αθηναϊκό ξενοδοχείο, ενώ ο τρίτος της παρέας ήταν επιχειρηματίας από τον φιλικό κύκλο του κ. Βουρλούμη, που φημολογείται ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με μια… αγία οικογένεια της ελληνικής πολιτικής. Τέτοιες κοινωνικές επαφές δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους και μακάρι ο κ. Παπακωνσταντίνου να διαψεύσει την πηγή μας, που… ορκίζεται ότι αναγνώρισε σωστά τους τρεις της παρέας στο γνωστό ξενοδοχείο…
FΑρκετά «κουτσουρεμένο», σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα αιτήματα των τραπεζιτών, θα φθάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο της κ. Λούκας Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Λίγο πριν ληφθεί, πάντως, αυτή η τελική απόφαση, έχει ενδιαφέρον ότι έγινε μια τελευταία προσπάθεια να… τορπιλιστεί το νομοσχέδιο: Κορυφαίος παράγοντας του Μεγάρου Μαξίμου πληροφορούμαστε ότι πρότεινε να ενσωματωθούν προβλέψεις για τους υπερχρεωμένους ιδιώτες στο πτωχευτικό δίκαιο της χώρας. Αν γινόταν αυτό, η θεσμική παρέμβαση θα έπαιρνε δυο-τρία χρόνια να ολοκληρωθεί.
F Ίσως μάλιστα να εγγραφόταν στις… ελληνικές καλένδες η ευνοϊκή ρύθμιση για τους δανειολήπτες, αν χανόταν σε μια ακόμη ατέρμονη συζήτηση και διαπραγμάτευση με τους ενδιαφερόμενους. Ευτυχώς, πάντως, έστω και «κολοβό», το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα, αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει, οδηγώντας αρκετούς ακόμη και στο «πάγωμα» των πληρωμών τους στις τράπεζες, εν όψει της –απατηλής– εντύπωσης ότι έρχεται η νέα… Σεισάχθεια.


Σχολιάστε εδώ