Στη σκαλωσιά…

#Ο πατέρας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και το ανέδειξε πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου, προβάλλοντας αιτήματα όπως εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο υιός Παπανδρέου διαλύει το κίνημα, παραδίδει τη διακυβέρνηση της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οδηγεί στη φτώχεια τη μεσαία τάξη και εξαθλιώνει τους φτωχούς, και επιχειρεί εμμέσως κατάργηση του συνδικαλισμού, τον οποίο ο πατέρας χαρακτήριζε ως έναν από τους πυλώνες της Δημοκρατίας.
Και άλλοι υπήρξαν παιδιά της πολιτικής προσφυγιάς, δεν εκδικήθηκαν όμως με τέτοια μοχθηρότητα τον τόπο και τον λαό τους… Κρίμα.

#Πολύς εκνευρισμός στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η πολιτική ηγεσία απαντά επιλεκτικά σε τηλεφωνήματα, ενώ πιο συχνές είναι οι συνομιλίες μεταξύ Μαξίμου και υπουργού Α. Λοβέρδου, που μετρούν καθημερινά τη δυνατότητα υπερψήφισης αντιασφαλιστικού και αντιεργασιακού νομοσχεδίου. Αν άκουγαν πώς χαρακτηρίζει η πλειοψηφία των βουλευτών «τους» τις «μεταρρυθμίσεις» Βρυξελλών και ΔΝΤ, θα αισθάνονταν πολύ άβολα…

# «Ένας Γιάννης Μανώλης δεν μπορεί να αναδειχθεί και στον δικό μας χώρο;», αναρωτιόταν συνδικαλίστρια που συμμετείχε στη συνεδρίαση του διατομεακού του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο έφυγε κακήν κακώς ο γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης. Η αλήθεια να λέγεται… Και στη ΓΣΕΕ, ως γενικός γραμματέας, και στη Βουλή, ως βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Μανώλης διατήρησε τις απόψεις της αυτονομίας (και την αξιοπρέπειά του) είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με τις θέσεις τους. Στα χνάρια του και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Πουπάκης.

#Μετά την εμφάνιση ασφαλίτη στην πορεία του ΠΑΜΕ πριν από 10-15 μέρες, τώρα, παραμονές της απεργίας που κήρυξαν ομοσπονδίες και σωματεία όπου πλειοψηφεί το Μέτωπο, συνεργεία του δήμου ξήλωναν αφίσες που προπαγάνδιζαν την 24ωρη απεργία της Τετάρτης. Η επίθεση στις απεργιακές ανακοινώσεις ταυτίζεται με τον αυταρχισμό, παρότι ο δήμος μιλά για συνολική προστασία του περιβάλλοντος.

#Το αξίωμα του υπεύθυνου Εργατικής Πολιτικής του Συνασπισμού της Αριστεράς ανέλαβε και πάλι ο Δημ. Στρατούλης, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΝ τη Δευτέρα το βράδυ, όπως αυτή προέκυψε από το πρόσφατο συνέδριο. Μέχρι στιγμής, αρμονική είναι η συνεργασία του κ. Στρατούλη με τους επικεφαλής της Αυτόνομης Παρέμβασης κ. Γ. Γαβρίλη, αναπληρωτή πρόεδρο της ΓΣΕΕ, και Ηλία Βρεττάκο, αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ. Οι αποχωρήσεις, τα ρήγματα κορυφής κ.λπ. δεν είχαν επιπτώσεις στον συνδικαλιστικό χώρο, όπου δεν καταγράφηκε καμία «απώλεια».

#Μπαράζ δημοσιευμάτων και δημόσιων τοποθετήσεων από κορυφαίους εργατολόγους για τις κυβερνητικές νομοθετικές παρεμβάσεις που καταλύουν το ασφαλιστικό σύστημα και την εργατική νομοθεσία. Εκτός από τον Σάββα Ρομπόλη και τον Γ. Ρωμανιά, επιστημονικό διευθυντή και επιστημονικό συνεργάτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αντίστοιχα, οι καθηγητές Αρ. Καζάκος, Αλ. Μητρόπουλος, Δημ. Τραυλός-Τζανετάτος, Γιάννης Κουζής, Α. Μπούρλος, Πέτρος Ρυλμόν κ.ά. συγκλίνουν πως οι μεταρρυθμίσεις θα στοιχίσουν ακριβά σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, στη νέα γενιά. Σε όλη την κοινωνία. Οι «πονεμένοι και πληγωμένοι» αλλά καλά τακτοποιημένοι στου Μαξίμου δεν χαμπαριάζουν.


Σχολιάστε εδώ