στα ενδότερα των ομάδων

=Ανέβασαν πολύ τον πήχυ στον Πειραιά με την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Τα ονόματα των παικτών που έπαιξαν στα πρωτοσέλιδα ως μεταγραφικοί στόχοι απογείωσαν τον ενθουσιασμό του κόσμου.
=Απ’ όλα είχε το παζάρι. Τι Μαρτσένα στην άμυνα, τι Γκούτι και Ντέκο στο κέντρο και Τρεζεγκέ με Ροναλντίνιο στην άμυνα…
=Η πρώτη κίνηση, πάντως, δεν αφορούσε στην απόκτηση κάποιου παίκτη, αλλά στην παραχώρησή του. Με τη νέα τάξη πραγμάτων στο Λιμάνι αποχώρησε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.
=Η φυγή του νεαρού αμυντικού για τη Σάλκε αιφνιδίασε πολλούς στον Ολυμπιακό. Κυρίως επειδή περίμεναν από τους συνεργάτες του Μαρινάκη να καλέσουν τον νεαρό αμυντικό και να προσπαθήσουν να τον κρατήσουν.
=Τα νέα αφεντικά της πειραϊκής ΠΑΕ όμως άφησαν τον Παπαδόπουλο να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Σάλκε. Κι έτσι καταγράφηκε η πρώτη, έστω και μικρή, επικοινωνιακή ήττα για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ολυμπιακού.
=Στον Πειραιά, βέβαια, έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν από κάθε μυαλό την απώλεια του Παπαδόπουλου. Αρκεί να παραμερίσουν εγωισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες.
=Ακόμα και τις διαφορές του παρελθόντος. Διότι έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια από τη διάθεση κάποιων να διαιωνίσουν τις διαφορές του παρελθόντος.
=Η περίπτωση του Γιώργου Λούβαρη, ο οποίος δέχεται χτυπήματα κάτω από τη μέση, είναι χαρακτηριστική. Αν και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στον Κόκκαλη και τον Μαρινάκη, κάποιοι στο περιβάλλον του εφοπλιστή τον έβαλαν στο σημάδι.
=Οι διαρροές στις καθημερινές εφημερίδες και τα σχόλια για λάθη του Λούβαρη στο παρελθόν αποτελούν απόδειξη ότι κάποιοι προσπαθούν να τον περιθωριοποιήσουν. Προφανώς επειδή δεν τον θέλουν μέσα στα πόδια τους.
=Μέχρι και καρφιά για τον ρόλο του Λούβαρη σε παλαιότερες μεταγραφές παρατηρούν οι φίλοι του Ολυμπιακού σε καθημερινή βάση. Με ξεκάθαρο στόχο να πλήξουν το προφίλ του έμπειρου παράγοντα.
=Αυτό το παιχνίδι εξουσίας που παίζεται ήδη στο Λιμάνι ενδέχεται να επηρεάσει την προσπάθεια του Ολυμπιακού για επιστροφή στην κορυφή. Ειδικά
εάν διογκωθεί το πρόβλημα στις μεταγραφικές επιλογές.
=Στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, πάντως, έχουν αρχίσει να βρίσκουν τις ισορροπίες τους. Ξεπέρασαν το σοκ από τις απανωτές απώλειες των τροπαίων σε Ευρωλίγκα και Α1 και πλέον έβαλαν μπροστά τη διαδικασία του σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν.
=Το θέμα του Ίβκοβιτς είναι κάτι που έγραψε πρώτος απ’ όλους ο διπλανός. Όπως και για το φλερτ των «ερυθρολεύκων» με τον Βασίλη Σπανούλη.
=Τον Λαρισαίο τον εκτιμά πάρα πολύ και ο Ντούντα. Όχι, βέβαια, επειδή διαθέτουν τον ίδιο εκπρόσωπο, αλλά διότι τον θεωρεί γκαρντ ανώτατου επιπέδου, που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη.
=Ενδεχόμενη μεταγραφή του Σπανούλη στον Ολυμπιακό θα προκαλέσει και ένταση στις σχέσεις του Ίβκοβιτς και του Ομπράντοβιτς, διότι ο τελευταίος προσπάθησε να αναλάβει ρόλο στις συζητήσεις με τον διεθνή γκαρντ για να τον πείσει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό.
=Παράλληλα, όμως, θα φουντώσει την κόντρα των δύο ομάδων. Διότι θα απαντήσουν σίγουρα οι Γιαννακόπουλοι στον Ολυμπιακό, καθώς έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν αφήνουν ήσυχο όποιον πειράζει τον Παναθηναϊκό.
=Χωρίς να έχω πληροφόρηση, εκτιμώ ότι οι «πράσινοι» θα βάλουν στο μάτι τον Βασιλόπουλο και τον Σχορτσιανίτη. Πρόκειται, άλλωστε, για δύο παίκτες, τους οποίους εκτιμά ιδιαίτερα ο Ομπράντοβιτς.
=Αλλά και οι δύο διεθνείς έχουν εκφραστεί με πολύ καλά λόγια για τον σέρβο κόουτς του «τριφυλλιού». Οπότε μιλάμε για αμοιβαία αισθήματα και θα ‘χει ενδιαφέρον εάν δοθεί η απάντηση από τους Γιαννακόπουλους στην προσέγγιση του Σπανούλη από τον Ολυμπιακό.
=Γενικά στον Παναθηναϊκό έχουν πολλά προβλήματα να λύσουν.
Όχι, βέβαια, στην ομάδα μπάσκετ, στην οποία τακτοποιείται η μια εκκρεμότητα μετά την άλλη, αλλά στην ΠΑΕ.
=Η επιστροφή του Βγενόπουλου στο προσκήνιο αποτελεί την κορυφαία μορφή πίεσης στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν όσοι συζητάνε μαζί του, ο επιχειρηματίας δεν πρόκειται να αφήσει σε χλωρό κλαρί τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.
=Έχει, μάλιστα, και τον δικό του άνθρωπο μέσα στο ΔΣ, τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη. Πρόκειται για παλιά καραβάνα, που έχει και το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει πώς σκέφτονται και λειτουργούν οι Βαρδινογιάννηδες.
=Ο Τζίγγερ, πάντως, έχει δείξει
εξαιρετικά αντανακλαστικά στον επικοινωνιακό τομέα. Εκεί όπου υστερούσε τα προηγούμενα χρόνια.
=Κι αυτό το στοιχείο μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις του «τριφυλλιού». Διότι ο Βγενόπουλος και ο Πατέρας υπολογίζουν πολύ στην πίεση των οργανωμένων οπαδών και στα ΜΜΕ.
=Εάν οι κινήσεις του Τζίγγερ διασφαλίσουν τη στήριξη ή έστω την ανακωχή με τους οπαδούς, τότε μπορεί να προσπεράσει εύκολα την κρίση. Είναι, όμως, υποχρεωμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη και να φέρει τουλάχιστον τρεις παίκτες ικανούς να κάνουν τη
διαφορά.
=Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, πάντως, θα δώσει ώθηση στο μεταγραφικό παζάρι. Διότι έως τώρα είχαμε λιγοστές κινήσεις και κυρίως από τις ομάδες που επέστρεψαν στη Σούπερ Λίγκα.
=Τα ευρώ έχουν εξαφανιστεί και η αγορά θα κινηθεί ουσιαστικά εάν πάρει ο Ολυμπιακός παίκτες
από το ελληνικό πρωτάθλημα.
Εάν, δηλαδή, αποκτήσει τον Σκόκο, τον Κουμορτζί και τον Παπάζογλου, τότε αυτόματα θα ρίξουν χρήματα στην αγορά και οι ομάδες που έχουν τους συγκεκριμένους παίκτες.
=Στα μικρότερα αθλήματα, πάντως, ακούγεται έντονα ότι μπορεί να υπάρξει αδυναμία διεξαγωγής πρωταθλημάτων. Ειδικά στο βόλεϊ η κατάσταση εμφανίζεται τραγική και κάποιοι αμφισβητούν ακόμα και τη διεξαγωγή της Α1.
=Τα ίδια και στο πόλο. Ακόμα και στον μόνιμο κυρίαρχο των τελευταίων ετών, τον Ολυμπιακό, φωνάζουν οι παίκτες του ότι παραμένουν απλήρωτοι.
=Γενικά προβλέπεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας στον ελληνικό αθλητισμό. Κι αυτήν τη φορά δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει πλάτη η Πολιτεία, διότι το ταμείο της ΓΓΑ έχει πιάσει αράχνες.
=Το ποδόσφαιρο μοιάζει να βρίσκεται σε σχετικά καλύτερη θέση, κυρίως λόγω των υψηλών τηλεοπτικών συμβολαίων. Εάν, όμως, ακολουθήσουν και οι συνδρομές την πορεία που διαπιστώνεται σε άλλους εμπορικούς τομείς, τότε κι εκεί μπορεί να πάμε σε πλήρη αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και τότε θα ψάχνουν και τα στελέχη των ΠΑΕ κάποιο μαντίλι να κλάψουν.


Σχολιάστε εδώ