Πρόσωπο-έκπληξη για την Αττική

ΣΤΗΝ τελική ευθεία για την επιλογή των υποψηφίων του κόμματος στις κρίσιμες -για πολλούς λόγους- εκλογές του Νοεμβρίου για την τοπική αυτοδιοίκηση μπαίνουν από αύριο στη Ρηγίλλης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες (και πάντως μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου) θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα των περισσότερων, αν όχι όλων, των υποψηφίων για τις Περιφέρειες. Σε αντίθεση με την εικόνα που υπήρχε μέχρι πρότινος ότι τα χρίσματα θα δοθούν σε νυν ή πρώην βουλευτές, στη συντριπτική τους πλειονότητα θα προέρχονται από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης (νομάρχες ή δήμαρχοι). Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, στον κατάλογο θα περιληφθούν και ορισμένοι που στη διεκδίκηση της αρχηγίας είχαν ταχθεί με την Ντ. Μπακογιάννη!
Για την Περιφέρεια Αττικής έχουν συζητηθεί τα ονόματα των Αρ. Σπηλιωτόπουλου, Β. Μεϊμαράκη, Λ. Κουρή, αλλά και του δημάρχου Περιστερίου Α. Παχατουρίδη, ωστόσο από τη Ρηγίλλης κάνουν λόγο για πρόσωπο-έκπληξη. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος θα μπορέσει να προσελκύσει τη διαμαρτυρία, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα κινείται στα στενά όρια της Νέας Δημοκρατίας. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν ακουστεί τα ονόματα των Γ. Μανώλη, Α. Λυκουρέντζου, Δ. Δράκου (νομάρχης Μεσσηνίας), αλλά και του Β. Σωτηρόπουλου (νομάρχης Αργολίδας), ενώ για την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας αναφέρεται ότι ο υποψήφιος θα είναι νυν ή πρώην βουλευτής. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα ονόματα των Σπ. Λιβανού και Ν. Νικολόπουλου, ωστόσο και οι δύο έχουν ισχνές πιθανότητες να κερδίσουν, καθώς στη συγκεκριμένη Περιφέρεια η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρή. Για την Περιφέρεια Ιονίου υπάρχουν επίσης πληροφορίες για μικρή έκπληξη, χωρίς να δίνουν κανένα παραπάνω στοιχείο. Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πιθανότερος να πάρει το χρίσμα είναι ο νυν νομάρχης Φθιώτιδος Αθ. Χειμάρας, που κινείται στο κλίμα Μητσοτάκη. Στην Κεντρική Μακεδονία, ως γνωστόν, θα είναι υποψήφιος ο Π. Ψωμιάδης, αν και έχουν προκύψει προστριβές λόγω της επιμονής του να ορίσει εκείνος τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες. Ισχυρές πιθανότητες να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου συγκεντρώνει ο νομάρχης Ιωαννίνων Δ. Καχριμάνης, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Αντ. Σαμαρά.
Στον Δήμο Αθηναίων οριστικά η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον Ν. Κακλαμάνη, ενώ στον Πειραιά αναζητείται νέο πρόσωπο, αφού όλα τα γνωστά στελέχη έχουν φθαρεί. Μετά την αποχώρηση του Β. Παπαγεωργόπουλου, κάτω από την πίεση της Ρηγίλλης και τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, κενή είναι η θέση του υποψηφίου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί τα ονόματα των Κ. Γκιουλέκα, Στ. Καλαφάτη κ.ά. με τον πρώτο να προβάλλει ως φαβορί στη διεκδίκηση του χρίσματος.


Σχολιάστε εδώ