ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, που είναι αποφασισμένος να κατέβει για την Περιφέρεια Αττικής, βρήκε στήριξη από τα χείλη ενός γαλάζιου δημάρχου.
Ο λόγος για τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο οποίος, με την ευκαιρία της παρουσίας του νομάρχη στον δήμο, για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ δήμου και νομαρχίας για τη χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης του κέντρου της πόλης, μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον Σγουρό, δηλώνοντας ανοικτά την υποστήριξή του στην υποψηφιότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής. Κολακευτικά και τα λόγια του νομάρχη για τον Πατούλη, για τον
οποίο ο Σγουρός είπε ότι αποτελεί πρότυπο στην αυτοδιοίκηση.
QQQ Εκτός δημοτικής παράταξης του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Σταύρου Γεωργόπουλου τέθηκε ο σύμβουλος Γιώργος Οικονομίδης, ο οποίος παραιτήθηκε και από δημοτικός σύμβουλος. Ο Οικονομίδης είναι ο έβδομος που πήρε την έξοδο από τη δημοτική ομάδα και από το συμβούλιο. Όλοι οι παραιτηθέντες εντάχθηκαν στη νεοσύστατη παράταξη του πρώτου «αντάρτη» Παντελή Βλασσόπουλου, ο οποίος αλιεύει στα ενδότερα της «γαλάζιας» παράταξης, θέτει μάλιστα ως όρο για να γίνει η… μεταγραφή την παραίτηση και από το δημοτικό συμβούλιο. Εξ ου και οι μαζικές παραιτήσεις. Η μάχη
για τη ΝΔ στην πόλη θα είναι αδυσώπητη…
QQQ Εξετέθησαν… όσοι προγραμμάτισαν συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων την ημέρα του αγώνα της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Απαρτία ούτε για δείγμα, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τους Δήμους Βύρωνα και Γλυφάδας, όπου τα άδεια έδρανα έκλεψαν την παράσταση. Μάθημα: Ποτέ συμβούλιο όταν
έχει μπάλα…
QQQ Δυναμικότερες κινητοποιήσεις ζητά
ο πρώην υπουργός Βασίλης Κεδίκογλου με επιστολή του προς το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, που έκανε κινητοποίηση με αποκλεισμό των διοδίων Σχηματαρίου την περασμένη Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του νομού. Στην επιστολή του ο Β. Κεδίκογλου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Με τη μακρόχρονη πείρα μου και έχοντας όσα συνέβησαν και συμβαίνουν υπ’ όψιν μου, σας εισηγούμαι να αναλάβετε δράση υλοποιώντας την παρακάτω απόφαση για την οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη του ηθικού και φυσικού αυτουργού:
= Να ηχούν καθημερινά οι καμπάνες των εκκλησιών της περιοχής από την Αυλίδα, τη Χαλκίδα και έως την Αρτάκη και το Βασιλικό ώστε το θέμα να κοινοποιηθεί, να γίνει θέμα όλου του λαού μας.
= Κατάληψη των καταστημάτων της Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ Χαλκίδας), της Νομαρχίας και του Τελωνείου.
= Κλείδωμα και περιφρούρηση των καταστημάτων αυτών και ευρεία δήλωση ότι δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία τους εάν δεν έχουμε χειροπιαστές αποφάσεις με την προσωπική διαβεβαίωση και ευθύνη του νομάρχη: 1) για μια φιλεργατική κυβερνητική συμπαράσταση μπρος στο κύμα των απολύσεων, 2) για όλα τα έργα του δημόσιου τομέα των οποίων η έναρξη κατασκευής εκκρεμεί από παράλειψη κυβερνητικής βούλησης, τα οποία η νομαρχία πολύ καλά γνωρίζει, όπως περιφερειακή της Αιδηψού, οδός Ιστιαίας – Βουτά, ολοκλήρωση της μελέτης της περιφερειακής Χαλκίδας, έναρξη των εργασιών του νοσοκομείου, μουσείο Αιδηψού (υδροθεραπευτήριο Αγ. Αναργύρων) κ.λπ.».
QQQ Ένα από τα μεγαλύτερα «πράσινα έργα» που γίνονται στο Λεκανοπέδιο, η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου του Αμαρουσίου, παίρνει «σάρκα και οστά», μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που έγινε πριν από μερικές μέρες. Η υπογραφή είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και του νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού. Μια σχέση που γκρεμίζει τις κομματικές διαφορετικότητες που οδήγησαν την Ελλάδα στην κατάσταση όπου σήμερα βρίσκεται.
QQQ Με κεντρικό σύνθημα «αλλάζω στάση, αλλάζω ζωή» υλοποιήθηκε στον Δήμο Αγίων Αναργύρων το 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος, μια πρωτοβουλία του δημάρχου Νίκου Σαράντη. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις και τις δράσεις που περιελάμβανε το φεστιβάλ ήταν και εθελοντική δενδροφύτευση σε περιοχές της πόλης, όπου φυτεύτηκαν νέα δέντρα και πικροδάφνες.
QQQ Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε το πρωί της περασμένης Τετάρτης την περιοχή του λιμανιού του Βαθέος στη Σάμο. Τα στοιχεία της φύσης προκάλεσαν φόβο αλλά και θαυμασμό στους κατοίκους και τους τουρίστες, που νόμιζαν ότι ξαφνικά βρίσκονται… στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου είναι συνήθη τέτοια φαινόμενα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα, που δουλεύει στο Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης και εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό
TORRO, το φαινόμενο ήταν ένας σίφωνας θαλάσσης (tornado ή waterspout), που ονομάζεται από τους ναυτικούς και «σίφουνας». Πρόκειται για μια εξαιρετικά βίαιη και επικίνδυνη στροβιλιζόμενη στήλη ανέμου μεγάλης ταχύτητας περιστροφής, που οφείλεται σε πολύ χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση και αποφύεται από τη βάση καταιγιδοφόρων νεφών ως το έδαφος ή τη θάλασσα. Είναι έντονο μετεωρολογικό φαινόμενο και από τα πλέον περίεργα της φύσης, ευτυχώς όμως είναι μικρής διαμέτρου και μικρής διάρκειας.


Σχολιάστε εδώ