«Ναι» στους παρουσιαστές, «όχι» στους συμβασιούχους

Κρίσιμα τα δύο επόμενα εικοσιτετράωρα. Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής κατεβαίνουν τα ρολά σε πρόγραμμα και ενημέρωση, καθώς πραγματοποιείται η σαρανταοκτάωρη απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΣΗΕΑ για τους συμβασιούχους. Κυβέρνηση και διοίκηση, μετά την κατάθεση της τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, δεν δίνουν καμία άλλη απάντηση για τις απολύσεις 1.047 συμβασιούχων από την Τετάρτη 30 Ιουνίου. Το απόγευμα της Πέμπτης η διοίκηση μετακίνησε στην κατηγορία του προσωπικού ειδικών θέσεων όσους συμβασιούχους δεν θέλει να απολυθούν από την 1η Ιουλίου. Η Μαρία Χούκλη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι τρεις παρουσιαστές της πρωινής ζώνης Κώστας Αρβανίτης, Ρίτσα Μπιζόγλη και Μαρία Σαράφογλου και σειρά στελεχών, όπως ο Π. Μουχταρίδης, η Τ. Σπυρίδου και ο Λ. Παπαλεωνίδας, θα παραμείνουν στην ΕΡΤ παρά τη λήξη των συμβάσεών τους ως προσωπικό ειδικών θέσεων, κατηγορία που ο αρμόδιος υπουργός και η διοίκηση πριν από μερικούς μήνες είχαν στα λόγια καταργήσει. Ύστερα από την «τακτοποίηση» των αστέρων, αριστερών και άλλων, οι πρωινές εκπομπές της ΝΕΤ τελικά θα βγουν στον αέρα με τη συνεργασία των μονίμων υπαλλήλων.
Στο μεταξύ, η τροπολογία που καθορίζει το πλαίσιο για τις προσλήψεις της νέας γενιάς συμβασιούχων προβλέπει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, έως και ενός έτους, που θα ανανεώνονται με την προϋπόθεση της μη μετατροπής τους σε αορίστου χρόνου. Ο αριθμός των συμβάσεων θα καθοριστεί από τη διοίκηση της ΕΡΤ με τη σύμφωνη γνώμη των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού, ενώ όσες δεν προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ θα ανακοινωθούν από τη διοίκηση της ΕΡΤ μετά την έγκριση κριτηρίων. Στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα η
ΕΣΗΕΑ με τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ επιβεβαιώθηκε ότι η διοίκηση θέλει να βάλει κριτήριο ασυμβίβαστου για τους νέους συμβασιούχους, να απαγορεύεται δηλαδή η απασχόλησή τους σε άλλο ηλεκτρονικό ΜΜΕ. Με αυτήν την κίνηση πολλοί παρουσιαστές εκπομπών που θέλουν να συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά, όπως ο Γιάννης Πολίτης ή ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, θα έχουν πρόβλημα, αφού εργάζονται σε άλλα ραδιόφωνα. Και η Μαρία Χούκλη όμως θα έχει πρόβλημα, αν και βρίσκεται στην κατηγορία του προσωπικού ειδικών θέσεων.


Σχολιάστε εδώ