ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ!

Το ίδιο διλημματικοί, αναποφάσιστοι και νευρικοί είναι και στις εκδηλώσεις τους στη Βουλή. Στους διαδρόμους ψέλνουν πριβέ τα εξ αμάξης, αλλά στις δημόσιες τοποθετήσεις τους στην ολομέλεια ή στις Επιτροπές επιλέγουν πιο κομψές διατυπώσεις, πολλές φορές μεσοβέζικες, άλλες φορές άτολμες, ή και πιο τολμηρές, σε κάθε περίπτωση πάντως δεν δίνουν την εικόνα του βουλευτή που έχει… απασφαλίσει.
Στο πλαίσιο που αμφισβητούνται σοβαρά οι προθέσεις του υπουργού Εργασίας και του υπουργού Οικονομικών σχετικά με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό, κατά τις ενημερώσεις που έγιναν στις αρμόδιες επιτροπές ακούστηκαν πολλά.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής προέταξε ότι τα μέτρα θα εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους, ενώ τόνισε ότι η παράταξη δεν είναι λόχος. Ζήτησε δε να εξαντληθούν τα περιθώρια αντίστασης απέναντι σʼ εκείνους που μας απειλούν με πτώχευση.
Ο Κώστας Γείτονας ζήτησε μεγαλύτερα κοινωνικά αντίβαρα για την εξίσωση του ορίου συνταξιοδότησης των γυναικών στον δημόσιο τομέα. Ο Γιάννης Αμοιρίδης μίλησε για ξαφνικό σοκ που υφίστανται οι εργαζόμενες μητέρες και παρατήρησε ότι όταν λέμε «ναι» στη μείωση του ελλείμματος, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι έχουμε να κάνουμε με πολίτες, με ανθρώπους, και άρα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε η διαδικασία της αλλαγής μοντέλου ζωής να έχει τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις. Για βίαιες αλλαγές μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούκος και εκτίμησε ότι πρέπει η κυβέρνηση να αναζητήσει περισσότερες διαπραγματευτικές δυνατότητες μέχρι το 2013, ενώ ο Χρήστος Μαγκούφης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει την «τρόικα» στην κατεύθυνση της επιμήκυνσης της μεταβατικής περιόδου για την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης.
Περισσότερο επιφυλακτικός ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ζήτησε να υπάρξουν ρυθμίσεις στο θέμα της διαιτησίας, ενώ ο Πυθαγόρας Βαρδίκος συγκατάνευσε στα μέτρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι προσωρινά και θα διαρκέσουν ως το ξεπέρασμα της κρίσης.
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, που διαγράφηκε επειδή δεν προσυπέγραψε τα μέτρα. Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας των εργασιακών ρυθμίσεων, κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας πως μειώνει τις αποζημιώσεις των απολύσεων και «μετατρέπει τη γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 592, συν το επιδοματάκι του ΟΑΕΔ που δεν είναι σίγουρο ότι θα το πάρουν», μίλησε για κοινωνικό πραξικόπημα με την κατάργηση της διαιτησίας και προέβλεψε έναν επερχόμενο κοινωνικό κανιβαλισμό.


Σχολιάστε εδώ