ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ!

Και τυπικά και ουσιαστικά, κυβέρνηση είναι οι δανειστές μας! Τους τα παραχωρήσαμε όλα. Με το νι και το με το σίγμα. Το Μνημόνιο αποτελεί το κυβερνητικό τους πρόγραμμα. Γραμμή – γραμμή περιγράφονται όλες οι παρεμβάσεις σε κάθε τομέα. Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης των ξένων. Όχι βέβαια οι γνωστές μπουρδολογίες κάθε κυβέρνησης που αναλαμβάνει την εξουσία, που ποτέ δεν εφαρμόζονται και έπειτα από λίγους μήνες ξεχνιούνται…

Οι νέοι κυβερνήτες μας ελέγχουν με τους… ανθυπασπιστές τους (την «τρόικα» και τα… υποκλιμάκιά της) τα πάντα! Τα υπουργεία, την Τράπεζα της Ελλάδος… Όλοι είναι υποχρεωμένοι κάθε εβδομάδα να δίνουν αναφορά! Προσοχή, παρουσιάστε…

Η «τρόικα» παρακολουθεί την υλοποίηση των εντολών που καταγράφονται στο Μνημόνιο, που αποτελεί συνθήκη παράδοσης… άνευ όρων! Προβλέπονται μάλιστα και οι ποινές και τα πρόστιμα αναλυτικά, έτσι ώστε να μην παραβιάσουμε το παραμικρό.

Και εντάξει, από τη στιγμή που μείναμε χωρίς φράγκο και είχαμε ανάγκη χρήματα, δεν μπορούσαμε παρά να υποκύψουμε στα όποια δεσμά απαιτούσαν οι συνεταίροι μας. Όπως λέει ο πρωθυπουργός, δεν είχαμε άλλη επιλογή. Αλλά όχι και να κατεβάσουμε τα… βρακιά! Γιατί εκεί δυστυχώς φτάσαμε, όπως βγαίνει ανάγλυφα από το Μνημόνιο που αποδεχθήκαμε χωρίς ίχνος διαπραγματεύσεων.

Α λα Σχέδιο Ανάν

Και δεν έχουν καθόλου άδικο εκείνοι που παρομοιάζουν το Μνημόνιο-λαιμητόμο με το Σχέδιο Ανάν. Θυμίζοντας ότι έτσι και περνούσε και δεν υπήρχε ο ηρωικός και θαρραλέος Τάσσος Παπαδόπουλος και έλεγε «ναι» στο δημοψήφισμα ο κυπριακός λαός, την Κύπρο θα την κυβερνούσε σήμερα ένα συμβούλιο 6 ξένων, όπως προέβλεπε το φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν, που δυστυχώς είχαν αποδεχθεί ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Μητσοτάκης και η Ντόρα, που κατά… σύμπτωση (δεν είναι καθόλου βέβαια σύμπτωση, αφού συγκλίνουν στις ίδιες θέσεις) έχουν πει «ναι» στο Μνημόνιο!

Στυγνοί τοκογλύφοι
οι δανειστές μας!

Χειρότεροι και από τους πιο στυγνούς τοκογλύφους αποδεικνύονται οι συνεταίροι μας στο κλαμπ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι… φιλεύσπλαχνοι δανειστές μας. Ο περιβόητος Σάιλοκ δεν πιάνει χαρτωσιά μπροστά τους…

Ξεφυλλίζοντας το περίφημο Μνημόνιο, βλέπεις ότι μας έχουν δέσει χειροπόδαρα.

Και έτσι και καθυστερήσεις πέρα από 30 μέρες να πληρώσεις μια δόση, μπορούν οι δανειστές μας-κράτη της ΕΕ να έρθουν και να αρχίσουν τις κατασχέσεις, όπου και σε ό,τι θελήσουν! Ακόμη και την Ακρόπολη! Μη γελάτε, αυτό υπογράψαμε, αυτό ψήφισαν οι 172 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν έχουμε δικαίωμα να επικαλεστούμε την εθνική μας κυριαρχία!

Κι όποιος το θεωρεί αυτό απίστευτο, ή έστω έχει και την παραμικρή αμφιβολία, ιδού τι γράφει η παράγραφος 11 του παραρτήματος 4 του Μνημονίου.

«Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης –συντηρητικής ή αναγκαστικής– ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια-διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση».

Και για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε… παρανόηση, στο κεφάλαιο «Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία» οι δανειστές γίνονται ακόμη πιο σαφείς:

«Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στον βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».

Στο άρθρο 8 μπορούν οι δανειστές μας να ακυρώσουν τη… «δανειακή διευκόλυνση και να απαιτήσουν το ανεξόφλητο κεφάλαιο του δανείου ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους, αν ο δανειολήπτης –δηλαδή η Ελλάδα– αδυνατεί να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό κεφαλαίου ή τόκων και η αθέτηση συνεχίζεται για τριάντα ημερολογιακές (!) ημέρες».

Ακόμη κι αν ζητήσουμε πρόωρη αποπληρωμή του δανείου, τότε πρέπει να τους πληρώσουμε όλα τα έξοδα, τις δαπάνες, τις αμοιβές και τους τόκους που θα χάσουν. Η παράγραφος 3 του άρθρου 8 είναι… σαράφικη. Ιδού το σχετικό απόσπασμα του Μνημονίου:

«Ο δανειολήπτης επιστρέφει όλα τα έξοδα, τις δαπάνες, τις αμοιβές και την απώλεια των τόκων που προκύπτουν και είναι πληρωτέα από τους δανειστές ή την Επιτροπή ως συνέπεια της πρόωρης αποπληρωμής οποιουδήποτε δανείου δυνάμει του παρόντος άρθρου. Η απώλεια του τόκου είναι η διαφορά (αν πρόκειται για θετικό ποσό) μεταξύ του επιτοκίου του δανείου και των τόκων που εισπράττονται από την επανεπένδυση των πρόωρα αποπληρωθέντων ποσών για την περίοδο μεταξύ της ημερομηνίας της πρόωρης αποπληρωμής και της ημερομηνίας κατά την οποία το δάνειο λήγει ή μπορεί να καταγγελθεί από τους δανειστές. Επιπλέον, ο δανειολήπτης καταβάλλει τόκους υπερημερίας, όπως ορίζεται στο άρθρο 5 ανωτέρω, οι οποίοι προκύπτουν από την ημερομηνία κατά την οποία το οφειλόμενο ποσό του κεφαλαίου του δανείου έχει κηρυχθεί αμέσως απαιτητό και πληρωτέο, μέχρι την ημερομηνία της πλήρους πραγματικής καταβολής του».

Δεν πληρώνουν φόρους

Το Μνημόνιο προβλέπει ότι ακόμη και τους φόρους που πρέπει να πληρώνουν στη χώρα μας υποχρεούμαστε να τους πληρώνουμε εμείς! Ιδού η σχετική παράγραφος:

«Δεν οφείλονται φόροι, τέλη ή άλλες επιβαρύνσεις που επιβάλλονται από την Ελληνική Δημοκρατία ή οποιαδήποτε φορολογική αρχή αυτής ή εντός αυτής για την εκτέλεση και συμμόρφωση προς τη σύμβαση ούτε για την πληρωμή ή μεταβίβαση κεφαλαίου, τόκων, προμηθειών και άλλων δαπανών που οφείλονται δυνάμει της σύμβασης».

Και στο άρθρο 7, παράγραφος 2 γίνονται πιο σαφείς οι απαιτήσεις των δανειστών μας:

«Ο δανειολήπτης δηλώνει ότι όλες οι καταβολές πληρωμών και οι μεταβιβάσεις ποσών βάσει της υπό κύρωση σύμβασης, καθώς και η ίδια η σύμβαση, δεν υπόκεινται και δεν πρόκειται να υπαχθούν καθ’ όλη τη διάρκειά της σε οποιουδήποτε φόρο ή άλλη επιβάρυνση στη χώρα του δανειολήπτη. Αν ωστόσο ο δανειολήπτης είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να προβεί σε τέτοιες παρακρατήσεις ο δανειολήπτης καταβάλλει τα απαιτούμενα επιπλέον ποσά έτσι ώστε οι δανειστές να λαμβάνουν το σύνολο των ποσών που καθορίζει η υπό κύρωση σύμβαση».

Και κλέφτες

Φθάνουν στο σημείο να ορίζουν ότι αν καταβάλουμε κάποιο ποσό μικρότερο από το απαιτητό, δεν συμψηφίζεται ούτε μας τα επιστρέφουν. Ιδού το σχετικό απόσπασμα του Μνημονίου:

«Αν ο δανειολήπτης καταβάλει σε σχέση με οποιοδήποτε από τα δάνεια ποσό μικρότερο από το συνολικό απαιτητό και πληρωτέο ποσό βάσει της σύμβασης, παραιτείται οποιουδήποτε δικαιώματος για να επανακτήσει το ήδη καταβληθέν ποσό σε σχέση με τα απαιτητά ποσά».


Σχολιάστε εδώ