Δεν φεύγουμε από το ΠΑΣΟΚ, παλεύουμε για να το αλλάξουμε

Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ζήσει… Με γνώμονα αυτήν τη σκέψη 1.500 άτομα απʼ όλη την Ελλάδα και απʼ όλη τη μέση κομματική ιεραρχία του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνονται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να συζητήσουν.
Οργανωτής αυτής της προσπάθειας είναι η Αριστερή Πρωτοβουλία, με επικεφαλής τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, που μαζί με άλλα στελέχη, συνδικαλιστές, κομματικά και οργανωμένα μέλη, θεωρούν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν βαδίζει σε σωστό δρόμο και η αγωνία τους για να επιβιώσουν πολιτικά στο σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που τους κάνει να συγκεντρωθούν όλοι μαζί για να μιλήσουν μεταξύ τους και να εκφράσουν την αγωνία τους.
Εισήγηση θα γίνει από τον Παναγιωτακόπουλο για τη σημερινή πολιτική συγκυρία, για το πού πρέπει να στραφεί το ΠΑΣΟΚ από τη σημερνή αδιέξοδη πολιτική που χαράζει και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και για τα στελέχη, τους υπουργούς, που πλέον έχουν χαράξει διαφορετικό δρόμο από εκείνο για τον οποίο τους εξουσιοδότησε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τον περασμένο
Οκτώβριο.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιεί η Αριστερή Πρωτοβουλία θα υπάρξει και ένα αφιέρωμα-βίντεο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, για την οραματική πολιτική που ακολουθούσε και για την ιδεολογία που διαφύλαττε ως κόρην οφθαλμού την εποχή που ζούσε και ήταν πρόεδρος και πρωθυπουργός, αντίθετα με τη σημερινή ηγεσία. Και όπως πιστεύει η Αριστερή Πρωτοβουλία και όσοι συμμετέχουν στην κίνηση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, οι ίδιοι δεν έχουν αποστεί από τις ιδέες του Ανδρέα.
Μάλιστα, επειδή το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, πολλά ακούγονται περί αποχώρησης των στελεχών αυτών και ίδρυση νέου κόμματος, ο Παναγιωτακόπουλος είναι σαφής: Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα φύγουμε από το ΠΑΣΟΚ, τονίζει προς όλους αυτούς που καλλιεργούν παρόμοια σενάρια με στόχο να τους ωθήσουν εκτός κόμματος.
Με σύνθημα «Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά αν δεν πατάμε στις ρίζες μας, στις αρχές και τις αξίες μας», η Αριστερή Πρωτοβουλία προκαλεί έναν ανοιχτό διάλογο για τις εξελίξεις του σήμερα και προσπαθεί να απαντήσει στα ερωτήματα για την πορεία της χώρας, του λαού και του ΠΑΣΟΚ.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως προκαλούμε την εποχή των κλειστών στομάτων, των σιωπηλών αντιδράσεων, του φόβου για τις εξελίξεις που ζούμε, της ανασφάλειας για το μέλλον όλων μας, των απολίτικων διαδικασιών και της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος με πολιτικό λόγο, δημοκρατικό διάλογο χωρίς αποκλεισμούς, με όραμα για μια άλλη πορεία των εξελίξεων.
Προκαλούμε τη συμμετοχή στην περίοδο της αποχής, τη σκέψη στην περίοδο της κρίσης, τον αγώνα στην περίοδο της απογοήτευσης. Αναδεικνύουμε το «εμείς» στην εποχή του «εγώ».
Μετά το τέλος της πανελλαδικής συνδιάσκεψης των στελεχών θα εκδοθούν και συμπεράσματα, τα οποία ενδέχεται να αποσταλούν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ