Για να έχει δουλειά ο εργαζόμενος πρέπει να μείνει ανοιχτό το μαγαζί!

Οι εργαζόμενοι είναι η μια πλευρά, η ζωτική της παραγωγής. Ο ένας κρίκος. Όμως χρειάζεται και ο άλλος, οι εργοδότες, οι καταστηματάρχες, οι επιχειρηματίες. Απαραίτητοι και οι δύο.
Δεν μπορείς να κοιτάς μόνο προς τη μια πλευρά. Ο εργαζόμενος για να έχει δουλειά θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό το μαγαζί, η επιχείρηση, το εργοστάσιο. Αν ο τζίρος καταρρεύσει, όπως συμβαίνει σήμερα, κάποια στιγμή το ταμείο αδειάζει και τότε αναπόφευκτα έρχεται το λουκέτο. Επομένως οι υποχρεώσεις του κράτους –και το κράτος το εκφράζει η κυβέρνηση– είναι να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας, να μη γεμίσουν οι δρόμοι άνεργους, ανθρώπους που θα έχουν χάσει τη δουλειά τους, δηλαδή να κρατήσει ζωντανή την αγορά, να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις… Και ο νοών νοείτω, ποια θα είναι η επόμενη μέρα.
ΥΓ.: Επειδή στα πρωινάδικα όλοι κάνουν τους… φιλεύσπλαχνους, στα κανάλια όπου δουλεύουν δεν γίνονται απολύσεις, περικοπές και καταργήσεις εκπομπών, που στέλνουν στο κόκκινο εταιρείες παραγωγής, ηθοποιοί δεν μένουν χωρίς δουλειά; Αν πέσει η τηλεθέαση, αν μειωθούν οι διαφημίσεις, κάποιοι δεν θα απολυθούν; Αυτά, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν βλέπουμε να τα λέτε. Γιατί αυτή η… μούγγα;


Σχολιάστε εδώ