Γιατί έφυγε ο Κόκκαλης από τον Ολυμπιακό

Αποδείχθηκε, όμως, ότι έφτασε το πλήρωμα για να πουλήσει τις μετοχές του ο μέχρι πρότινος αδιαμφισβήτητος διοικητικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων» και κατά πολλούς ο κορυφαίος πρόεδρος στην ιστορία της ομάδας. Ο παράγοντας που κατά τους συνεργάτες του έβαλε στον Ολυμπιακό περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ δικά του λεφτά και κατά οικονομικούς αναλυτές επένδυσε στο ποδόσφαιρο όσα χρειάζονταν για να φτιάξει άλλες δύο Ιντρακόμ. Αριθμοί που προκαλούν ίλιγγο και ζαλίζουν ακόμα και τους καλύτερους κασκαντέρ που έχουν ψωμοτύρι τα δυσθεώρητα, για μας τους θνητούς, ύψη. Στα 17 χρόνια που έμεινε στην ηγεσία του Ολυμπιακού ο Κόκκαλης λειτούργησε περισσότερο με το συναίσθημα παρά με τη λογική. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να απολαμβάνει τις νίκες του Ολυμπιακού, ανεξάρτητα από το οικονομικό και επικοινωνιακό κόστος. Βέβαια, πολλοί ισχυρίζονται ότι οι «ερυθρόλευκοι» λειτούργησαν ως όχημα για την επιχειρηματική εξάπλωσή του αλλά και δίκιο να έχουν, τα χρήματα που έβαλε στην ομάδα είναι εξωπραγματικά για τα ελληνικά δεδομένα. Και για να μη γίνει κάποια παρανόηση, να εξηγήσουμε ότι αυτά τα χρήματα αφορούν στο σύνολο του Ολυμπιακού, γιατί ο Κόκκαλης συντηρούσε για πολλά χρόνια όλα τα τμήματα.
Γιατί έφυγε λοιπόν ένας άρρωστος οπαδός, όπως χαρακτηριζόταν από όσους τον γνώριζαν; Η απογοήτευση για όσα συνέβησαν στη διάρκεια της σεζόν και κυρίως τα συνθήματα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη λήψη της απόφασης. Αν, βέβαια, δεν συνοδεύονταν και από ρίψη αντικειμένων στην προεδρική σουίτα ίσως ξεπερνούσε ο Κόκκαλης τα συνθήματα. Όπως, άλλωστε, γνωρίζουμε τα λόγια τα ξεχνάμε εύκολα. Τα αντικείμενα, όμως, επηρέασαν και το οικογενειακό περιβάλλον του που τον πίεσε να αποχωρήσει.
Ο βασικός λόγος, πάντως, ήταν ότι δεν έβλεπε διάδοχη κατάσταση. Ο Κόκκαλης απογοητεύθηκε από τις επιδόσεις όλων των δικών του ανθρώπων που έβαλε στον Ολυμπιακό. Πρώτα από τον Πέτρο Κόκκαλη και έπειτα από τον Δημήτρη Θεοδωρίδη. Προσθέστε και την έλλειψη ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από τον Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ και εύκολα διαπιστώνει ο καθένας ότι χωρίς κάποιον διάδοχο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υποχρεώθηκε να στραφεί στην… αγορά.
Όσοι τον αντιπολιτεύονται βέβαια υποστηρίζουν ότι δεν είχε διάθεση να βάλει άλλα λεφτά. Ή ότι αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα. Η έλλειψη διάθεσης στέκει ως ένας δευτερεύων λόγος. Η έλλειψη διαδόχου και η απογοήτευση, όμως, ήταν οι βασικοί λόγοι της αποχώρησης.


Σχολιάστε εδώ