Έκοψαν το κονδύλι για τον ανδριάντα του Παναγούλη

Φοβούνται ακόμη και τη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη. Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος περικόπτει την πίστωση που είχε εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε ματαίωση η ανέγερση του ανδριάντα του ινδάλματος της αντιδικτατορικής αντίστασης σε κεντρική πλατεία των Αθηνών.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, σε αίτημα της επιτροπής για την ανέγερση του ανδριάντα του Αλέκου Παναγούλη, υπό την προεδρία του πρώην υπουργού και συνδεσμώτη του Παναγούλη, Λευτέρη Βερυβάκη, είχε εισηγηθεί να διατεθεί ποσό 100.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό, πρόταση που εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.
Η επιτροπή προκήρυξε καλλιτεχνικό διαγωνισμό. Επιλέχθηκε η πρόταση δύο καλλιτεχνών, ενώ ο Δήμος Αθηναίων ενέκρινε ως χώρο τοποθέτησης του ανδριάντα την πλατεία των πρώην δικαστηρίων, μεταξύ της λεωφόρου Πανεπιστημίου, Αρσάκη και Σταδίου.
Οι διαδικασίες ήδη βρίσκονταν σχεδόν στο τελικό στάδιο όταν αιφνιδίως ο κ. Πετσάλνικος διαβίβασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιτροπή ότι λόγω της οικονομικής συγκυρίας η Βουλή αδυνατεί να εκπληρώσει την υπόσχεσή της και μειώνει κατά 40% την εγκριθείσα δαπάνη!
Η επιτροπή ανέγερσης του ανδριάντα, μετά την αιφνίδια και απροειδοποίητη ενέργεια του κ. Πετσάλνικου, προσανατολίζεται στη διενέργεια πανελλήνιου εράνου για την πραγματοποίηση του «κοινού χρέους» στον Πρώτο της αντιδικτατορικής αντίστασης.


Σχολιάστε εδώ