Έβγαλε στους δρόμους και τους διπλωμάτες!

Αντικείμενο διαμαρτυρίας η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλει μεγάλη φορολογία στο ποσό που εισπράττουν ως αποζημίωση για την υπηρεσία τους σε πόστα του εξωτερικού, όσο και η απόφαση με την οποία αλλάζει άρδην ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Οι έλληνες διπλωμάτες σημειώνουν ότι με τη φορολόγηση το τελικό ποσό είναι ασήμαντο και δεν αρκεί για να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες κατά τη διαμονή τους στο εξωτερικό.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η
Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Διπλωματική Υπηρεσία μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά στη θωράκιση της εθνικής κυριαρχίας, στην αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας διεθνώς και στην αντιμετώπιση της τρέχουσας δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης». Και προσθέτει:
«Ούτε φοροαποφεύγουν οι έλληνες διπλωμάτες, ούτε αρνούνται να συμβάλουν στην ελάφρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας μέσω περικοπών στις επί χρόνια καθηλωμένες αποδοχές τους.
Ωστόσο, η αντισυνταγματική, εξοντωτική φορολόγηση των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ κατά το δοκούν και κατά παράβαση πλειάδας δικαστικών αποφάσεων, οι αυθαίρετες περικοπές του προϋπολογισμού του
ΥΠΕΞ και η επιχειρούμενη οργανική αναδιάρθρωση του υπουργείου ερήμην των λειτουργών του, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των υπηρεσιακών μετακινήσεων και η πλήρης αδιαφορία για τον προγραμματισμό της ζωής των υπαλλήλων και των οικογενειών τους, δηλαδή όλα αυτά που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, στοιχειοθετούν την εντύπωση ότι η πολιτική ηγεσία μας όχι μόνο δεν αξιοποιεί θεσμικά τη Διπλωματική Υπηρεσία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδιασμού, αλλά επιφυλάσσει για το ανθρώπινο δυναμικό του ΥΠΕΞ τη μεταχείριση αποδιοπομπαίου τράγου.
Αρνούμαστε αυτήν την αντιμετώπιση και υπερασπιζόμαστε την προσωπική και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια, διαμαρτυρόμενοι».


Σχολιάστε εδώ