Άτυπος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ ο Β. Μπουζούλας

«Άτυπος» γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ είναι από τη Δευτέρα ο Βαγγ. Μπουζούλας (από τον χώρο της ΔΕΗ), όπως προαναγγείλαμε την περασμένη Κυριακή. Εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να εκλέξει και τυπικά τον νέο γενικό γραμματέα, καθώς τα 11 μέλη της ΔΑΚΕ έχουν ήδη υπογράψει και υποδεικνύουν τον κ. Μπουζούλα ως τον εκπρόσωπό τους στο β΄κατά σειρά σημαντικό αξίωμα στην ηγεσία της Συνομοσπονδίας, μετά την παραίτηση του Γ. Τσαλικάκη για λόγους υγείας.
Τα 11 μέλη της ΔΑΚΕ συγκάλεσε ο πρόεδρος της παράταξης Κώστας Πουπάκης και από αυτά παρευρέθηκαν τα 6 που διαμένουν στην Αθήνα καθώς ο τόπος διαμονής κρίνεται βασική προϋπόθεση για την ανάληψη του αξιώματος.
Ο κ. Πουπάκης ζήτησε κατάθεση υποψηφιοτήτων πέραν της πρότασής του για τον κ. Μπουζούλα. Δεν υπήρξε υποβολή δεύτερης υποψηφιότητας γι’ αυτό οι παρόντες συνδικαλιστές συνυπέγραψαν κείμενο με το οποίο προτείνουν και αποδέχονται ως νέο γενικό γραμματέα τον κ. Μπουζούλα, το οποίο και παρέδωσαν στους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων στο προεδρείο της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΠΑΜΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση).
Η επιλογή του νέου γραμματέα φέρεται να είναι αποδεκτή και από τη Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ και όλοι μιλούν για έναν έμπειρο συνδικαλιστή, που μπορεί να ηγηθεί της παράταξης σε επίπεδο ΓΣΕΕ. Μέχρι στιγμής ο κ. Μπουζούλας ήταν μέλος της διοίκησης, αλλά όχι της ΕΕ της Συνομοσπονδίας, γεγονός που προκάλεσε μεμονωμένες αντιδράσεις, κυρίως από τον Μ. Τριανταφυλλίδη, ο οποίος όμως δεν έθεσε υποψηφιότητα, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα διεμήνυε ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί από την ΕΕ, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε την απόφασή του.
Απομένει να κάνει γνωστή τη στάση του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης της ΓΣΕΕ.


Σχολιάστε εδώ