Άρχισαν τα όργανα…

Πριν ακόμα ξεκινήσει η Εξεταστική για τα ομόλογα, άρχισαν τα όργανα και μάλιστα στη διαπασών. Ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κ. Τασούλας και ο βουλευτής του κόμματος Ν. Νικολόπουλος ζήτησαν να απομακρυνθεί ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Κουτρουμάνης.
Αφορμή η δήλωση του Γ. Κουτρουμάνη ότι όταν ήταν μέλος του ΤΕΑΠΟΚΑ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης) δεν είχε αγοραστεί κανένα δομημένο ομόλογο, αλλά ομόλογα με κυμαινόμενα επιτόκια. Από τα πρακτικά όμως της συνεδρίασης του ταμείου το 2005 προκύπτει ότι ο υφυπουργός είχε συμφωνήσει στην αγορά ομολόγου που κατά τη ΝΔ είναι ο ορισμός του δομημένου.
«Τι γίνεται;», σου λέει η ΝΔ που αισθάνεται ότι έχει στοχοποιηθεί με την Εξεταστική για τη διερεύνηση της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων. «Δεν μπορεί ένα ομόλογο να είναι κακό για τη ΝΔ και καλό για το ΠΑΣΟΚ», επισήμανε ο Κ. Τασούλας…
Πάντως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής υπερψηφίστηκε απʼ όλα τα κόμματα, και φυσικά και από τη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκοπιμότητες και προσπάθεια αντιπερισπασμού, αλλά και για αδιαφορία απέναντι στη μητέρα όλων των σκανδάλων, που είναι το χρηματιστήριο.


Σχολιάστε εδώ