Mε το αεροπλάνο της γραμμης…

Με σημαντική καθυστέρηση έφτασε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη το βράδυ στις Βρυξέλλες και κατά συνέπεια άργησε να πάει και στο δείπνο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Ο Γ. Παπανδρέου τουλάχιστον στα διεθνή ραντεβού του και στις διεθνείς υποχρεώσεις του είναι «κάτι παραπάνω και από Εγγλέζος στην ακρίβεια».
Αυτήν τη φορά όμως το αίτιο της καθυστέρησής του ακούει στο όνομα «Γκάλφστριμ». Πρόκειται για επίσημο κυβερνητικό αεροσκάφος που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τις μετακινήσεις του στο εξωτερικό.
Η αναχώρηση από την Αθήνα ήταν προγραμματισμένη γύρω στις δύο το μεσημέρι, ώστε ο κ. Παπανδρέου (με τη διαφορά της μίας ώρας που υπάρχει με τις Βρυξέλλες) να ήταν στον προορισμό του γύρω στις 17.00 μ.μ. ώρα Βελγίου, ώστε να έχει μπροστά του δύο ώρες για το δείπνο και να κάνει και κάποιες συναντήσεις στο μεσοδιάστημα.
Όμως το «Γκάλφστριμ» δεν απογειώθηκε γιατί στον τεχνικό έλεγχο που έγινε πριν από την αναχώρηση εντοπίστηκε ένα τεχνικό πρόβλημα και οι μηχανικοί είπαν ότι για να πετάξει με ασφάλεια χρειαζόταν καινούργιο ανταλλακτικό. Το συγκεκριμένο όμως ανταλλακτικό δεν ήταν διαθέσιμο και έπρεπε να παραγγελθεί, πράγμα που απαιτεί χρόνο.
Αναζητήθηκε λύση, για να φτάσει εγκαίρως στο προορισμό του ο πρωθυπουργός, στο δεύτερο κυβερνητικό αεροσκάφος που υπάρχει.
Όμως το δεύτερο αεροσκάφος ήταν εκτός Ελλάδας, καθώς το είχε ζητήσει και του είχε παραχωρηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επίσημη επίσκεψη.
Το γραφείο του πρωθυπουργού άρχισε αμέσως αναζήτηση κανονικής – εμπορικής πτήσης από Αθήνα για Βρυξέλλες, με τη ρητή εντολή του Γ. Παπανδρέου να μην ενοχληθεί κανένας επιβάτης (π.χ. να ακυρωθεί κράτηση) αν δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση στην πτήση.
Τελικά βρέθηκε πτήση με διαθέσιμη θέση το απόγευμα, αλλά ο πρωθυπουργός έφτασε στο δείπνο με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας και είκοσι λεπτών. Οι συνεργάτες του ενημέρωσαν τηλεφωνικά τους υπεύθυνους των Σοσιαλιστών και έτσι οι περισσότεροι ηγέτες πήγαν στο Albert Hall (στον χώρο που είχε προγραμματιστεί το δείπνο) λίγα λεπτά πριν από την άφιξη του κ. Παπανδρέου.


Σχολιάστε εδώ