ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗ

Οι συζητήσεις της Παρασκευής κράτησαν περισσότερο από 4 ώρες! Αλλά στο τέλος βρέθηκε η χρυσή τομή! Απομένουν, βέβαια, πολλές λεπτομέρειες για να κλείσει εντελώς το κεφάλαιο Κόκκαλη για τον Ολυμπιακό. Λεπτομέρειες που θα ρυθμιστούν κατά τη διάρκεια της σεζόν, στην οποία ο Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος τιμής ένεκεν, ώστε να φύγει με ψηλά το κεφάλι το ερχόμενο καλοκαίρι, εάν κατακτήσουν τον τίτλο. Οι πληροφορίες θέλουν τον Μαρινάκη να καταβάλει 50 εκατ. ευρώ για τις μετοχές που αποκτά. Παράλληλα, όμως, κάποιες πηγές θεωρούν δεδομένη την ανάληψη των χρεών που έχει η ομάδα του Πειραιά και ανέρχονται περίπου στα 35 εκατ. ευρώ. Μια εκκρεμότητα αφορά στο άνοιγμα της «Καραϊσκάκης
ΑΕ» που περνάει και αυτή στον Μαρινάκη. Θα αναλάβει και τα δικά της χρέη ή αυτά θα βαρύνουν τον Κόκκαλη; Είναι μια απορία που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη σχέση των δύο ανδρών.
Μέχρι να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Κόκκαλης θα ασκεί καθήκοντα προέδρου. Ο Σωκράτης Κομηνάκης θα αναλάβει τις εμπορικές και επιχειρηματικές δράσεις της ΠΑΕ.
Ο Γιώργος Λούβαρης θα ασχολείται με το ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία. Και τέλος, ως αντιπρόεδρος ο Μαρινάκης θα έχει την υψηλή εποπτεία όλων των αποφάσεων, αν και όπως έλεγαν στην πλατεία Αλεξάνδρας, «εμείς δεν θα γίνουμε πολυφωνικός όπως ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός».
Θέλουν, δηλαδή, να περάσουν το μήνυμα «προχωράμε όλοι μαζί». Την ίδια επιθυμία, άλλωστε, είχε εκφράσει στο παρελθόν και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Το ποσοστό του τελευταίου αναμένεται να μειωθεί από το 10% που είναι τώρα. Εκτός και αν συμμετάσχει και αυτός στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το πρώτο θέμα που απασχολεί τους «ερυθρόλευκους» είναι ο προπονητής.
Οι πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν τον Κόκκαλη να βάζει βέτο για την παραμονή του Λίνεν, διότι η πρόσληψη άλλου τεχνικού θα τον εξέθετε στα μάτια του κόσμου. Στη συνέχεια η ομάδα του Πειραιά θα κινηθεί για μεταγραφές. Έχει ήδη αποκτήσει τους Επστάιν (από τον Ηρακλή), Μέγερι (από τη Φερεντσβάρος), Μιραλάς (της Σεντ Ετιέν) και βάζει μπροστά για τρεις μεταγραφές πρώτης γραμμής για το κέντρο, με τον Ρικέλμε και τον Καστίγιο να αποτελούν τις βασικές επιλογές.
Αλλά το γεμάτο ταμείο επιτρέπει στους «ερυθρόλευκους» να χτυπήσουν παίκτες επιπέδου Κάλστρομ και Γκοβού που είχαν προταθεί, αλλά με το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς και ελλείψει ρευστού αποτελούσαν όνειρα θερινής νυχτός.


Σχολιάστε εδώ