Συνελήφθη στη Μολδαβία ο φερόμενος ως δολοφόνος του Άντη Χατζηκωστή

Νέες εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση της δολοφονίας του εκδότη και διευθυντή του κυπριακού συγκροτήματος «Δίας» Άντη Χατζηκωστή, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από την οικία του στη Λευκωσία με δύο πυροβολισμούς εξ επαφής στις 11 Ιανουαρίου.
Την περασμένη Δευτέρα 14 του μήνα, στη Μολδαβία, σε μια συντονισμένη επιχείρηση της ημεδαπής Αστυνομίας με τη συμμετοχή αξιωματικού της Κυπριακής Αστυνομίας, συνελήφθη στο σπίτι της συζύγου του ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός, ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη, και σκότωσε τον Άντη Χατζηκωστή, ο Γρηγόρης Ξενοφώντος. Ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία έκδοσής του, η οποία θα διαρκέσει περί τις 40 ημέρες. Η κυρίως δίκη για τον φόνο του Άντη Χατζηκωστή έχει αρχίσει στις 7 Ιουνίου με την εξέταση μαρτύρων και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τόσο της κυπριακής όσο και της διεθνούς κοινής γνώμης.
Οι κατηγορούμενοι
Κατηγορούμενοι για τον φόνο του Άντη Χατζηκωστή είναι η Έλενα Κρασοπούλλη Σκορδέλη, δημοσιογράφος, ο αδερφός της Αναστάσιος Κρασοπούλλης, ο Ανδρέας Γρηγορίου και ο Φάνος Χατζηγεωργίου, ο οποίος είναι μάρτυρας υπό προστασία. Ο Χατζηγεωργίου είχε μαρτυρήσει ότι ήταν ο οδηγός της μηχανής που μετέφερε τον Ξενοφώντος στον χώρο του εγκλήματος και τον χαρακτήρισε φυσικό αυτουργό του εγκλήματος, δηλαδή τον άνθρωπο που πάτησε τη σκανδάλη. Ο Ξενοφώντος είχε διαφύγει στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Μολδαβία, χώρα καταγωγής της συζύγου του, στην οικία της οποίας συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ, ημέρα των γενεθλίων της. Ο Χατζηγεωργίου ισχυρίζεται ότι η δολοφονία οργανώθηκε από την Σκορδέλλη και τον αδελφό της στο σπίτι τους, λίγο έξω από τη Λευκωσία. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Χατζηγεωργίου, η Σκορδέλλη τους είχε υποσχεθεί, εκτός της πληρωμής τους για τον φόνο, και διά βίου εργασία στο συγκρότημα «Δίας», το οποίο προσδοκούσε να θέσει υπό την έλεγχό της μετά τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή και την αγορά κι άλλων μετοχών, αφού όπως αποκαλύπτεται είχε αγοράσει μετοχές της τάξης του 30% περίπου.
Μετά την επάνοδό του στην Κύπρο, ο Ανδρέας Γρηγορίου θα προστεθεί στους κατηγορουμένους. Επί του παρόντος, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είναι ο δολοφόνος του Άντη Χατζηκωστή. Η υπόθεση θα συνεχιστεί και τον Ιούλιο, με την προσδοκία να απονεμηθεί δικαιοσύνη, την οποία επιζητά όχι μόνο η οικογένεια του θύματος αλλά και η κοινή γνώμη της Κύπρου, η οποία είναι ακόμη συγκλονισμένη από το έγκλημα και τα κίνητρά του, όπως παρουσιάζονται από την κατηγορούσα αρχή, δεδομένου ότι ο Άντης Χατζηκωστής έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και όπου αλλού δρούσε ως επιχειρηματίας.


Σχολιάστε εδώ