Στη σκαλωσιά…

# «Η λύση δεν είναι η φθηνή εργασία και η υποβάθμιση ή και εξαφάνιση των κοινωνικών κεκτημένων». Έτσι είπε ο πρωθυπουργός μας Γ. Παπανδρέου μόλις την περασμένη Τετάρτη (!) στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας πως «το θέμα της υπερχρέωσης και του δανεισμού των χωρών της ΕΕ δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με λιτότητα, αλλά με την προσέλκυση επενδύσεων». Ή μας δουλεύει αγρίως ο κ. Παπανδρέου ή δεν καταλαβαίνει τα ανθρωποκτόνα μέτρα που επιβάλλει η σοσιαλιστική του κυβέρνηση. Άλλη εξήγηση δεν έχω. Η «μαύρη μέρα» (16η Ιουνίου) συνέπεσε με τα γενέθλια του πρωθυπουργού, που «χάρισε» στον λαό την εργασιακή βαρβαρότητα.
#Ματαίως ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδος αναμένει στήριξη από τους ομοτράπεζους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ τόσο για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή όσο και για τα Προεδρικά Διατάγματα για τα εργασιακά που προωθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για υπογραφή. Μαθαίνουμε ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ πριν δώσουν οπουδήποτε οποιαδήποτε συνέντευξη θέτουν έναν απαράβατο όρο: Να ερωτηθούν μόνο για θέματα της αρμοδιότητάς τους, ούτε για το Ασφαλιστικό ούτε για τα εργασιακά.
# «Η κοινωνία αγωνιά για το μέλλον που προδιαγράφει το μνημόνιο και προσδοκά προοδευτική εναλλακτική πολιτική απέναντι στην κυβερνητική πολιτική», δήλωσε ο βουλευτής της Ανανεωτικής Πτέρυγας Φώτης Κουβέλης τη μέρα που ανακοινώθηκε η κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας και πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Και πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης ότι ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να προειδοποιήσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της την επίθεση, χωρίς την έμπρακτη στήριξη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα… Κάτι δεν δένει πολιτικά, αφού γνωρίζουμε ότι ΕΕ και ΕΚΤ μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σε αγαστή συνεργασία με τους κυβερνητικούς αρμοδίους του ΠΑΣΟΚ εκπόνησαν την πολιτική «διάσωσης της χώρας» με θυσίες μόνο από εργαζομένους, συνταξιούχους και από τη νέα γενιά. Σύγχυση ή αναζήτηση θέσης εν όψει ανασύνταξης του πολιτικού σκηνικού; Θα δείξει…
#Στη συνάντηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν απέναντί τους δύο πρώην «συναδέλφους» τους: τους κ. Γ. Μανώλη και Φιλ. Ταυρή (γραμματέας και αναπληρωτής γραμματέας συνδικαλιστών της ΝΔ). Και οι δύο, χωρίς δισταγμό, δηλώνουν ότι αισθάνονται πως βρίσκονται ανάμεσα στα συνδικαλιστικά στελέχη και όχι στους εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
#Μεταξύ τους τα είπαν οι της ΠΑΣΚΕ στην ηγεσία της ΓΣΕΕ. Οι δηλώσεις περί προστασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων του προέδρου της ΝΔ έπρεπε να ακούγονται από το στόμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και όχι του αρχηγού της συντηρητικής παράταξης.
#Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ (και ευρωβουλευτής της ΝΔ) Κ. Πουπάκης στηρίζει την άρνηση της ΓΣΕΕ να συζητήσει τα εργασιακά με τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο, τον οποίο κατηγορεί ότι «αναζητά συνενόχους στη μεγαλύτερη ανατροπή εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχει γίνει τα τελευταία 60 χρόνια». Ως προς τα εργασιακά, ο κ. Πουπάκης τα χαρακτηρίζει «την πιο βίαιη καταπάτηση δικαιωμάτων από τον μεσοπόλεμο έως σήμερα». Το ιδεολογικό μπάχαλο είναι εδώ…

***

# «Εξαφάνιση» από το πολιτικό προσκήνιο και κορυφαίων υπουργών. Για να μη στοχοποιηθούν, ονόματα δεν αναφέρουμε. Με λίγη παρατηρητικότητα όμως θα τους εντοπίσετε.

***

#Συσσίτια στήνουν τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα στην περιφέρεια. Ουρές οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι άποροι. Ουρές που καθημερινά μεγαλώνουν. Αυτήν την εικόνα μάς μεταφέρουν οι κ. Σ. Ρομπόλης, επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ / ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ, Γ. Ρωμανιάς, επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ, Αλ. Μητρόπουλος, καθηγητής Εργατικού Δικαίου, που περιοδεύουν σε κάθε γωνιά της χώρας και βρίσκονται μπροστά σε πλήθος λαού που θέλει ενημέρωση για το Ασφαλιστικό. Μαθαίνουμε ότι και στην Αττική τα συσσίτια τρέφουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Και τα μέτρα του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη…

***


Σχολιάστε εδώ