στα ενδότερα των ομάδων

=Δικαιώθηκε πλήρως ο διπλανός όταν έγραφε πριν από δύο εβδομάδες ότι η Εθνική ομάδα πήγε στη Νότιο Αφρική με μοναδικό όπλο το άστρο του Ρεχάγκελ. Ήρθε η αποβολή του Κάιτα στον αγώνα με τη Νιγηρία, κι εκεί που όλοι θεωρούσαν καταδικασμένη την ελληνική ομάδα και στα πρόθυρα της διάλυσης, τα πάνω ήρθαν κάτω.
=Τι κι αν οι διεθνείς συμπεριφέρονταν στον Ρεχάγκελ ως ξένοι στον ίδιο χώρο; Τι κι αν οι εμμονές του Γερμανού οδηγούσαν σε απαξίωση ακόμα και αυτό του το άστρο;
=Όπως έλεγε μια παλιά καραβάνα της ΕΠΟ, για να πιάσεις το τζόκερ πρέπει να παίξεις. Έτσι, και με το άστρο του Ρεχάγκελ.
=«Για να το εκμεταλλευθείς πρέπει να κάνεις και τις σωστές κινήσεις», είχε σχολιάσει την επομένη της ήττας από τη Νότιο Κορέα. Αλλά στην Αφρική αποδείχθηκε ότι μπορεί να κάνουν κι οι άλλοι τη… δουλειά σου.
=Ο Γερμανός, πάντως, έδειξε καλά αντανακλαστικά στον αγώνα με τη Νιγηρία. Αμέσως μετά την αποβολή του Κάιτα προχώρησε σε αλλαγή, και με την είσοδο του Σαμαρά κατάφερε και αξιοποίησε το δώρο του Νιγηριανού.
=Όσο κι αν προσπαθούν αρκετοί διεθνείς, με πρώτο τον Κατσουράνη, να αμβλύνουν τις εντυπώσεις για όσα συνέβησαν στο ματς με τους Κορεάτες, δεν μπορούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Ακόμα και η πρόκριση της Εθνικής στην επόμενη φάση, που παραμένει εφικτή μετά τη νίκη επί της Νιγηρίας, δύσκολα θα βοηθήσει να αποκατασταθεί πλήρως η ηρεμία στην Εθνική.
=Η αντικατάσταση του Ρεχάγκελ από τον Σάντος μοιάζει πλέον επιτακτική ανάγκη και ενδεδειγμένη λύση. Ο Πορτογάλος, άλλωστε, διακρίνεται για τον ήρεμο χαρακτήρα του και συνεπώς μπορεί να βοηθήσει την Εθνική.
=Ωστόσο η συσπείρωση των διεθνών όταν πρέπει να δώσουν απαντήσεις, αποτελεί εχέγγυο για την επόμενη μέρα της ομάδας. Και με τον Σάντος που απολαμβάνει την καθολική αποδοχή, η διαδοχή μπορεί να γίνει με τον πλέον σωστό τρόπο.
=Η φημολογούμενη επάνοδος του Γιώργου Λούβαρη στο προσκήνιο του Ολυμπιακού, όμως, δεν είναι βέβαιο ότι θα κάνει καλό στην ομάδα του Πειραιά. Πολλοί άλλωστε περιμένουν τον έμπειρο παράγοντα στη γωνία.
=Έχουν αρχίσει μάλιστα να διοχετεύουν διάφορα για τον Λούβαρη. Μεταξύ άλλων του χρεώνουν ότι όλο αυτό το διάστημα εμφανιζόταν βέβαιος για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα στις επαφές με παίκτες και ατζέντηδες.
=Μειωμένες πιθανότητες να επιστρέψει στους «ερυθρόλευκους» έχει και ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ακόμα και δεν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Λούβαρης.
=Η συνύπαρξη των δύο έμπειρων παραγόντων θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, για να μην πούμε αδύνατη. Ο Σάββας, όμως, δύσκολα θα γυρίσει, ακόμα κι αν δεν υπάρχει Λούβαρης στην επόμενη μέρα του Ολυμπιακού.
=Περισσότερες πιθανότητες έχει ο Γρηγόρης Γεωργάτος για να αναλάβει γενικός αρχηγός παρά ο Θεοδωρίδης. Υπάρχει πάντως και η υποψηφιότητα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.
=Ο Τζόλε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες εάν αναλάβει να τρέξει την ΠΑΕ ο Λούβαρης. Αρκεί βέβαια να το επιθυμεί και ο ίδιος.
=Η προεργασία πάντως έχει γίνει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που γίνονταν το τελευταίο δίμηνο στον Ολυμπιακό πίσω από την κουρτίνα.
=Πόσο καιρό σας λέμε ότι το καλοκαίρι θα έρθουν τα πάνω κάτω σε όλες τις ομάδες; Η απόλυτη επιβεβαίωση έρχεται από τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό, από τις διοικητικές αλλαγές στον Παναθηναϊκό, από την επιστροφή του Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ.
=Ειδικά η τελευταία κίνηση που μπορεί να είχε οριστικοποιηθεί από τον προηγούμενο Δεκέμβριο ενδεχομένως να διαφοροποιήσει πλήρως τις ισορροπίες στον ΠΑΟΚ. Έστω κι αν ο διεθνής φορ βγήκε και ζήτησε συγγνώμη, απ’ όσους θεωρούν ότι έκανε λάθος όταν έφυγε από την Τούμπα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.
=Η πλειοψηφία των ΠΑΟΚτσήδων θα στηρίξει τον Σαλπιγγίδη. Οι οργανωμένοι θα δείξουν την απαραίτητη ανοχή στην αρχή της περιόδου.
=Είναι όμως βέβαιο ότι στα αρνητικά αποτελέσματα η επιστροφή του Σαλπιγγίδη θα προκαλεί εντάσεις στη Θεσσαλονίκη. Με απρόβλεπες συνέπειες για τον «δικέφαλο».
=Η άλλη μεγάλη επιστροφή που περιμένουμε είναι αυτή του Ντούσαν Ίβκοβιτς στους πάγκους των ελληνικών ομάδων. Ο Ντούντα αποτελεί έναν από τους βασικούς υποψηφίους για τη θέση του προπονητή στον Ολυμπιακό.
=Κάποιοι θεωρούν δεδομένη τη συμφωνία. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα ή δεν μπορούμε να μιλάμε για σίγουρη επιστροφή.
=Ειδικά από τη στιγμή που ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Ζοτς είναι κουμπάρος με τον Ίβκοβιτς και η σχέση τους χαρακτηρίζεται «αδερφική».
=Τόσο δεμένοι είναι οι δύο Σέρβοι. Γι’ αυτό και πολλοί εκτιμούν ότι αφού έμεινε ο Ομπράντοβιτς, δύσκολα θα αποδεχθεί ο Ίβκοβιτς μια πρόταση που θα τον καταστήσει αντίπαλο δέος στον κουμπάρο του.
=Κάτι ανάλογο κυκλοφορούσε στην πιάτσα και για τον προπονητή του Παναθηναϊκού πριν ανανεώσει το συμβόλαιό του. Έλεγαν τότε ότι δεν θα υπέγραφε ο Ζοτς εάν ήξερε ότι κλείδωσε η συνεργασία του Ντούντα με τον Ολυμπιακό.
=Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ένας άλλος προπονητής που προέρχεται από τη μεγάλη των πλάβι σχολή. Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς μιλάω, που βλέπει ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά οι παράγοντες της ΑΕΚ δεν βρήκαν άκρη με τους Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Μαϊστόροβιτς και Σάχα.
=Ειδικά το ενδεχόμενο παραμονής του πρώτου στο ρόστερ της «Ένωσης» προκαλεί στον Ντούσκο έντονους πονοκεφάλους. Είναι άλλωστε ένας από τους όρους που έθεσε και στον Αδαμίδη και στον Παππά.
=Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ωστόσο πληρώνει την απειρία του στις συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους για τον αργεντινό μεσοεπιθετικό. Θέλησε να παρουσιαστεί απόλυτος στις συζητήσεις με τη Χετέφα, με συνέπεια να απομακρύνει τους Ισπανούς, που αποτελούν και ιδανικό προορισμό για τον παίκτη.
=Αφού καταπιάστηκα με τις μεταγραφές, οφείλω να σταθώ και σε ένα μπάχαλο που επικρατεί στην πιάτσα με τις διπλές ιδιότητες κάποιων ανθρώπων. Το παίζουν μάνατζερ και παράγοντες ομάδων παράλληλα.
=Η ΦΙΦΑ το απαγορεύει. Στην ΕΠΟ όμως κοιμούνται, κι έτσι αλλοιώνεται η ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων.
=Δεν μπορεί να είναι κάποιος, για παράδειγμα, στέλεχος της Κέρκυρας και παράλληλα να φέρνει παίκτες σε διάφορες ομάδες. Πώς διασφαλίζεται η σωστή συμπεριφορά όλων;
=Η αναφορά στην Κέρκυρα είναι τυχαία. Ή μήπως δεν είναι;
=Αν ασχοληθεί η ΕΠΟ με το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα ακυρωθούν πολλές μεταγραφές. Και από αυτές που έχουν ήδη γίνει και απ’ αυτές που αναμένεται να γίνουν.
=Επίσημα, βέβαια, εμφανίζονται ότι κάνουν τις δουλειές άλλοι εκπρόσωποι παικτών. Αλλά πολλές φορές βιώνουμε τη γνωστή ρήση που θέλει την… εκδιδόμενη να επιδιώκει να κρυφτεί, αλλά η χαρά να μην της το επιτρέπει.
=Έτσι, την πατάνε και οι διπλοθεσίτες. Από τη μια ασχολούνται με τις ομάδες τους και από την άλλη κάνουν μεταγραφές σε άλλες ΠΑΕ.


Σχολιάστε εδώ