ο Δαίμονας των δημαρχείων

*** Στις υποψηφιότητες για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αμαρουσίου το όνομα του Χρήστου Ζαγκλή, εκδότη της τοπικής εφημερίδας «Αμαρύσια». Ουκ ολίγες φορές είχε ακουστεί ότι βλέπει με θετικό μάτι την εμπλοκή του στα κοινά του δήμου. Και οι φήμες ενισχύθηκαν από την επικριτική γραμμή της εφημερίδας του κατά της διοίκησης του δημάρχου Γιώργου Πατούλη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι προτάθηκε από Μαρουσιώτες, όμως δεν φάνηκε από τη δήλωση που έκανε να κλείνει την πόρτα για μια «ανεξάρτητη» υποψηφιότητα. Για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι ενδιαφέρονται και οι Ηλίας Γιαννακάκος, επικεφαλής της μείζονος στο δημοτικό συμβούλιο, και ο Στάθης Ραγκούσης, επικεφαλής της ελάσσονος, αντάρτης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2006. Το παζλ των υποψηφίων συμπληρώνουν η Κατερίνα Αθανασιάδου και η Μαίρη Διακολιού.

*** Η λίστα των «μνηστήρων» του «πράσινου» χρίσματος κάνει άνω κάτω και την παράταξη της δημοτικής αρχής στη Νέα Ιωνία. Στον σχετικό κατάλογο, πλην του ονόματος του δημάρχου και πρώην υπουργού Γιάννη Χαραλάμπους, φιγουράρουν τα ονόματα δύο εκ των στενότερων συνεργατών του, του Γιώργου Τσομπανίδη και του Παναγιώτη Μανούρη, που έχουν θητεύσει σε νευραλγικά πόστα του δήμου, με απόφαση του Χαραλάμπους, κατά τις τελευταίες δύο τετραετίες. Το ερώτημα είναι: Αυτοπροτάθηκαν, άρα πάμε για ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του συνδυασμού, ή τους πρότειναν άλλοι, οπότε μιλάμε για… ξένο δάκτυλο ενάντια στην ενότητα της «πράσινης» παράταξης;

*** Παρόμοια περιστατικά και στον Δήμο Ηρακλείου, με τη διαρροή των ονομάτων που διεκδικούν το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ. Συζητήσεις προκαλεί η υποψηφιότητα του Νώντα Σπυρόπουλου, που είναι συγγενής του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και διευθυντή της Ιπποκράτους που μετέχει και στην επιτροπή που θα εξετάσει τις υποψηφιότητες. Βέβαια, κάποιοι ανησυχούν μην επηρεάσει την τελική επιλογή η συγγένεια.

*** Αρκετά στόματα έκλεισε η παρουσία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Σαμαράς έδωσε το παρών στη… βάπτιση πλατείας, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Σταύρου Γεωργόπουλου, και αυτό ερμηνεύθηκε ως κίνηση στήριξης, που ανατρέπει τις… φήμες ότι ο δήμαρχος είχε πέσει σε… «δυσμένεια» στη ΝΔ.

*** Ηχηρές παρουσίες από… αλλότριους χώρους είχε κατά την παρουσίαση του ετήσιου απολογισμού του ο δήμαρχος της Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης. Η εκδήλωση λειτούργησε ως… προαναγγελία της δεδομένης άλλωστε υποψηφιότητας για τον… θρόνο του νέου «καλλικρατικού» Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης. Παρόντες, λοιπόν, ο επικεφαλής της μείζονος στο δημοτικό συμβούλιο Τηλέμαχος Τσιλιγκίρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ερυθραίας Φώτης Δημάκης, αλλά και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μαραζιώτης…

*** Το γράφαμε πριν από μήνες ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμις Μπαλασόπουλος ετοιμάζει… εισβολή στον Δήμο Γλυφάδας. Έκανε ήδη το πρώτο βήμα, καταθέτοντας αίτηση για χρίσμα στην Ιπποκράτους. Μάλιστα, έχει τις «ευλογίες» των συντρόφων του στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι φαίνεται ότι τον στηρίζουν. Πάντως ο Θέμις αφήνει να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που λάβει άλλος το χρίσμα (βλέπε Γιάννης Σγουρός) θα αποσυρθεί και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην παράταξη…

*** Σε δύο ταμπλό προσπαθεί να παίξει ο πρώην δήμαρχος της Αργυρούπολης Γιάννης Τσαρπαλής. Ακούσαμε ότι κατέθεσε αίτηση για το χρίσμα της Ιπποκράτους, όμως ταυτόχρονα έχει απλώσει τα δίκτυα του και στη Ρηγίλλης. Δικαίωμά του, αλλά το δίπορτο δεν κάνει πάντα καλό.

*** Από τους υποψηφίους με τις περισσότερες προτάσεις είναι ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Χαϊδάρι Δημ. Τσατσαμπάς. Όλοι στον Δήμο αναγνωρίζουν ότι δεν άφησαν τον Μαραβέλια να πάρει ούτε… αναπνοή! Με προτάσεις, κριτική, αποκαλύψεις και ουσιαστική αντιπολίτευση έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στο δημοτικό συμβούλιο. Δίκαια λοιπόν οι σύντροφοί του τον θέλουν να ηγηθεί του «πράσινου» συνδυασμού.


Σχολιάστε εδώ