Με… υπερπαραγωγή Εξεταστικών θέλει να βάλει σε ομηρία τη ΝΔ ο Γιώργος

Με απώτερο στόχο να κρατήσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε καθεστώς «πολιτικής ομηρίας» και τον Αντώνη Σαμαρά σε θέση «απολογούμενου» για τα πεπραγμένα της πενταετίας 2004-9. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς μίλησε ευθέως για «πόλεμο φθοράς» που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τις ευλογίες του πρωθυπουργικού μεγάρου και τον αποδίδει αφενός στην «πολιτική μισαλλοδοξία» που διακατέχει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου στην αδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου να διαχειριστεί τα αδιέξοδα στα οποία τον έχει οδηγήσει η πολιτική του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν καλά καλά ολοκληρώσει τις εργασίες της η Εξεταστική για το Βατοπέδι, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση του σκανδάλου με τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς, η κυβέρνηση προανήγγειλε νέα Εξεταστική για τα ομόλογα. Ταυτόχρονα κρατάει στο συρτάρι της σαν… «κρυφό χαρτί» την Εξεταστική για την Οικονομία, χωρίς να αποκλείει μία ακόμη για την υπόθεση των υποκλοπών. Μιλάμε για… υπερπαραγωγή Εξεταστικών!

Παράγοντες της Ρηγίλλης συνδέουν την «επιχείρηση» της κυβέρνησης με ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις τους προσεχείς μήνες και πιο συγκεκριμένα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Νοέμβριο, ταυτόχρονα με αυτές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Για τον λόγο αυτό θεωρούν ότι το Μαξίμου θα προσπαθήσει να διατηρήσει ανοιχτό το μέτωπο της σκανδαλολογίας μέχρι το τέλος του χρόνου. Μέσω της ανακύκλωσης φημών, δήθεν αποκαλύψεων και αναπόδεικτων στοιχείων, να εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία ως μια παράταξη «βουτηγμένη στη διαφθορά» και ταυτόχρονα να υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό όσα συνέβησαν την προηγούμενη πενταετία.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά επισημαίνουν ότι το κόμμα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις Εξεταστικές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να συνεχίσει ανενόχλητη το… έργο της. «Δεν μπορεί από τη μια ο κ. Παπανδρέου να ζητάει τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας και από την άλλη να στήνει Εξεταστικές Επιτροπές εναντίον της», υπογραμμίζουν. Παράλληλα χαρακτηρίζουν ακατανόητη και «δείγμα απόγνωσης» την τακτική της κυβέρνησης, σε μια περίοδο που απαιτείται ομοψυχία, να καλλιεργεί κλίμα πόλωσης και διχασμού. Η Ρηγίλλης έχει γίνει αποδέκτης εισηγήσεων από βουλευτές που ζητούν από τον κ. Σαμαρά να καταγγείλει με τον πιο δριμύ τρόπο την τακτική της κυβέρνησης και να αποσύρει τους βουλευτές του κόμματος που μετέχουν στις Εξεταστικές. Σε μια τέτοια περίπτωση ωστόσο η ηγεσία θα κατηγορηθεί ότι δεν επιθυμεί τη διαλεύκανση των σκανδάλων φοβούμενη μην αποκαλυφθεί η εμπλοκή στελεχών της. Εξ ου και η απόφαση είναι ο κ. Σαμαράς να καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία την πρακτική αυτή της κυβέρνησης. Προς το παρόν, διότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν τους προσεχείς μήνες.


Σχολιάστε εδώ