Μεταξύ «ημετέρων» και συγγενών γιόρτασε ο κ. Ιερώνυμος

Συνήθως η ημέρα της εορτής ενός ιεράρχη είναι ευκαιρία για τον κόσμο να εκδηλώσει την αγάπη του, να βρεθεί κοντά στον ποιμενάρχη του. Κυρίως μάλιστα αυτήν την περίοδο που ο κόσμος έχει πνιγεί από δεκάδες προβλήματα και ψάχνει από κάπου να πιαστεί. Και η Εκκλησία είναι ένας χώρος όπου ο κόσμος εναποθέτει τις ελπίδες του, βρίσκει το στήριγμά του.
Όμως ο Αρχιεπίσκοπος, για ακόμη μια φορά, αποφάσισε να είναι απών, μακριά από το ποίμνιο και τους κληρικούς του. Την ημέρα της γιορτής του, που ο κόσμος θα ήθελε να βρεθεί κοντά του, να τον δει, να πάρει θάρρος από τον πνευματικό του πατέρα, ο κ. Ιερώνυμος δεν ήταν πουθενά.
Έμεινε μακριά από τους πιστούς, από τους κληρικούς του, απ’ όλους. Απλώς έκανε έναν εσπερινό σε μια εκκλησία του κέντρου της Αθήνας το προηγούμενο απόγευμα, «για να μην έχει να λέει ο κόσμος».
Στην εκκλησία βρέθηκε ένας μικρός αριθμός Μητροπολιτών (αναλογικά μ’ εκείνον που συνήθως συγκεντρώνεται στις γιορτές άλλων προκαθημένων) και μερικές δεκάδες πιστών. Ελάχιστοι πήραν είδηση ότι γιόρταζε ο Αρχιεπίσκοπος. Δεν ήταν πάνω από 100 αυτοί που βρέθηκαν στην Αρχιεπισκοπή για να του ευχηθούν. Πολλών το μυαλό πήγε στις ημέρες των ονομαστικών γιορτών άλλων Αρχιεπισκόπων. Θυμήθηκαν τότε που σχηματίζονταν ουρές από κόσμο μέχρι τη Μητρόπολη και γέμιζε ο πεζόδρομος της Αγίας Φιλοθέης από μικρά παιδιά, από ηλικιωμένους και παπάδες. Και ο κόσμος αναζητά το αποκούμπι του, Μακαριώτατε.


Σχολιάστε εδώ