Κάτω στον Πειραιά

Ήδη ο δήμαρχος παίρνει στα χέρια του τα χρονίζοντα προβλήματα με τους εργαζομένους και προχωράει σε λύσεις. Πέρα από τις επαφές που είχε για να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα του δήμου και το «μορατόριουμ» με τους εργάτες καθαριότητας, την περασμένη Τετάρτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέλαβε πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ, της εταιρείας με τα περισσότερα προβλήματα, της οποίας οι εργαζόμενοι έχουν 8 μήνες τουλάχιστον απλήρωτοι, ενώ στο ΔΣ έβαλε αντιδημάρχους και εξειδικευμένα στελέχη προκειμένου να βρεθούν άμεσα λύσεις και να λήξει το… μαρτύριο των εργαζομένων. Η κίνηση αυτή του δημάρχου είχε θετικό αντίκτυπο και οι εργαζόμενοι σταμάτησαν για 15 ημέρες τις κινητοποιήσεις, δίνοντας περιθώριο στο νέο ΔΣ για να κάνει τις ενέργειες που πρέπει ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

// Δικαιώθηκαν όλοι όσοι εδώ και χρόνια ζητούν την απομάκρυνση του παζαριού από τον Πειραιά, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει την κατάργησή του και έπεσαν… να τον φάνε δικοί του και αντίπαλοι.

Τελικά, ύστερα από πιέσεις και παλινωδίες, το παζάρι παρέμεινε, αλλά επειδή και πάλι ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ο δήμαρχος αποφάσισε να το περιορίσει και να το «μαζέψει» σε συγκεκριμένο χώρο, για να εξυπηρετεί αφενός και να μην ενοχλεί αφετέρου… Κυρίως όμως για να σταματήσει το όργιο με τις άδειες, με τις οποίες κάποιοι έβγαζαν… μηνιάτικο, αφού τις πουλούσαν δύο και τρεις φορές!

Η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να λειτουργήσει το παζάρι σε συγκεκριμένο χώρο και να υπάρχουν 220 άδειες των 2 μέτρων.

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο δεν είχε εντάσεις και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Δαβάκης τάχθηκε υπέρ της εισήγησης της δημοτικής αρχής, με την προϋπόθεση ότι δεν θα λειτουργούν καντίνες στο νέο παζάρι, για να δουλεύουν τα γύρω μαγαζιά και όλοι όσοι έχουν σήμερα άδειες θα πληρώσουν τα τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το 2009 και το 2010.

Η πρόταση του Γ. Δαβάκη δεν άρεσε σε κάποιους από τους «παζαριώτες», έτσι, μετά το τέλος της συνεδρίασης, όταν ο Γ. Δαβάκης μαζί με τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους Κάρλες, Κατσαφάδο και Καλαγιά αποχωρούσε από το δημαρχείο, ο πρόεδρος ενός σωματείου μικροπωλητών Α. Γιαννακάκης δημιούργησε επεισόδιο εναντίον του και προσπάθησε να τον προπηλακίσει και μάλιστα τον απείλησε, λέγοντας «Θα σε λιώσω»!

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε.

// Στον Εισαγγελέα έστειλε η διοίκηση του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας τον φάκελο με την κομπίνα στις εξετάσεις. Εδώ και πέντε χρόνια περίπου κάποιοι υπάλληλοι είχαν στήσει «μηχανή» κι έπαιρναν τα λεφτά των ασθενών. Συγκεκριμένα, όταν ο ασθενής έκανε μια αξονική π.χ. που κοστίζει 50-70 ευρώ, του έκοβαν το λευκό στέλεχος με το ποσόν για να το πάει στο Ταμείο του. Το ροζ έμενε στο εργαστήριο και το κίτρινο στο ταμείο του νοσοκομείου. Όμως στο τελευταίο δεν έβαζαν καρμπόν και δεν γραφόταν τίποτα. Στο τέλος της βάρδιας έγραφαν άλλες εξετάσεις, πολύ φθηνότερες, όπως αίματος π.χ. που κόστιζαν 3 ευρώ, και μοιράζονταν τα υπόλοιπα 47 ή 67 ευρώ κατά στέλεχος. Αν αναλογιστείτε ότι το Κρατικό είναι το πρώτο νοσοκομείο στα Βαλκάνια σε κίνηση ασθενών, αφού φτάνει να έχει και 2.500 περιστατικά την ημέρα που εφημερεύει, αντιλαμβάνεστε το ύψος της υπεξαίρεσης.

Το ωραίο είναι πως κάποιοι από το ΔΣ δέχθηκαν πιέσεις για να μη σταλεί ο φάκελος στον Εισαγγελέα! Ευτυχώς όμως δεν… μάσησαν και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της…

// Με μια πολύ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Παλιά Κοκκινιά άνοιξε τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών ο Πέτρος Μαντούβαλος, που κατεβαίνει μεν ως ανεξάρτητος υποψήφιος, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα πως συσπειρώνει ένα μεγάλο τμήμα Νεοδημοκρατών, εκ των οποίων ορισμένοι είναι αιρετοί και επώνυμοι. Η συγκέντρωση, που έγινε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στο πάρκο Δηλαβέρη, περιείχε πολλά μηνύματα:

– Φαίνεται ότι στηρίζεται από την Ντόρα. Για τη συγκέντρωση έγιναν πολλά τηλέφωνα από το γραφείο της, ενώ 5 άτομα του στενού «πυρήνα» της ήταν παρόντα μαζί με τη μητέρα του Β. Μαρινάκη…

– Τέσσερις εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στη ΝΔ ήσαν παρόντες (Τ. Μητρόπουλος, Ηλ. Κατσαφάδος, Β. Βουγιουκλάκης και Π. Αγγελόπουλος), εκ των οποίων ο πρώτος θα μετέχει στον συνδυασμό και σε περίπτωση εκλογής του ήδη έχει… συμφωνήσει να του ανατεθεί η ηγεσία του αθλητικού οργανισμού, όπως είπε από μικροφώνου ο ίδιος ο Μαντούβαλος!

– Πολλά στελέχη της ΝΔ του Πειραιά, όπως οι Γ. Σιγαλάκος, Γ. Βοϊδονικόλας, Γ. Σπυράκης, Γ. Μιχελής, Τ. Φουστέρης, Ν. Αρτεμάκης, ο ηθοποιός Μιχ. Μανιάτης, ο Τάκης Καλογερόγιαννης, η Καίτη Σαλπέα κ.ά., έδωσαν εντυπωσιακό «παρών».

// Αλήθεια, γιατί στις αφίσες και τα προσπέκτους που κυκλοφορεί ο Π. Μαντούβαλος προβάλλει περισσότερο το μικρό του όνομα; Είναι απλώς ένα διαφημιστικό τρικ ή μήπως ο επίδοξος δήμαρχος Πειραιά θεωρεί ότι… είναι μοναδικός, όπως ο Ανδρέας π.χ. ο Παπανδρέου, και πιστεύει πως θα μείνει στην… ιστορία με το «Πέτρος»;

// Οι άλλοι κάνουν συνδυασμούς και επιλέγουν υποψηφίους και στη ΝΔ του Πειραιά ασχολούνται ακόμα με τη ΝΟΔΕ! Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα έγιναν οι εκλογές για τις θέσεις στο νέο προεδρείο. Αντιπρόεδρος, όπως είχε γράψει η στήλη, εξελέγη ο Γ. Βοϊδονικόλας, αλλά για τις θέσεις του γραμματέα και του ταμία έψαχναν υποψηφίους μέχρι το μεσημέρι, γιατί δεν ήθελε να πάει κανένας! Τελικά οι θέσεις καλύφθηκαν από τον κ. Κοραντή και την κ. Ασπιώτη.


Σχολιάστε εδώ