ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΔΕΙΧΝΟΥΝ να… απολαμβάνουν εκεί στη Ρηγίλλης αυτό το «παιχνίδι των ψιθύρων» στο οποίο ασκούνται το τελευταίο διάστημα. Έτσι, αφού… «έσπρωξαν» στις κυριακάτικες εφημερίδες ότι στις προθέσεις του Αντ. Σαμαρά είναι να απομακρύνει «ιστορικά στελέχη» (Σιούφας, Παυλόπουλος, Αλογοσκούφης κ.ά.), βγήκε ο Π. Παναγιωτόπουλος και διέψευσε λέγοντας ότι τα σχετικά δημοσιεύματα είναι «ανάξια σχολιασμού». Αλήθεια είπε ο εκπρόσωπος Τύπου. Ο κ. Σαμαράς δεν σκέπτεται να απομακρύνει τα συγκεκριμένα στελέχη, απλώς θα τα… ταλαιπωρήσει. Π.χ. θα ενημερώσουν τον κ. Σιούφα ότι δεν θα είναι ξανά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κι αν θέλει μπορεί να κατέβει υποψήφιος στην εκλογική του περιφέρεια στην Καρδίτσα. Η Ρηγίλλης θα επικαλεστεί το προηγούμενο με την Α. Μπενάκη-Ψαρούδα, όταν το 2007, μετά τη θητεία της στην προεδρία της Βουλής, ο Κ. Καραμανλής την έστειλε να… μαζέψει ψήφους στην Α΄ Αθηνών.
o«ΚΟΚΚΙΝΟ πανί»… αποτελεί για τη Ρηγίλλης ο Β. Αντώναρος.
Κι αυτό διότι του «χρεώνουν» όλα τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για δυσφορία, ενόχληση, οργή κ.λπ. του Κ. Καραμανλή όσον αφορά δηλώσεις ή αποφάσεις του Αντ. Σαμαρά. Τι σημαίνει αυτό επί της ουσίας; Ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές ο κ. Αντώναρος δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενδεχομένως να μην είναι καν υποψήφιος βουλευτής. Τουλάχιστον με τη Νέα Δημοκρατία…
oΣΥΓΧΥΣΗ… ωραία ατμόσφαιρα. Με έναν αναστεναγμό ανακούφισης υποδέχθηκαν, την περασμένη Δευτέρα, στη Ρηγίλλης την απόφαση του Κ. Κιλτίδη να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία και να ανεξαρτητοποιηθεί. Τους… έβγαλε από τον κόπο να τον διαγράψουν. Εξ ου και η δήλωση του Π. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε αναμενόμενη την κίνηση του βουλευτή. Διαφορετική εντελώς ήταν η προσέγγιση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τασούλα, που κατηγόρησε τον κ. Κιλτίδη ότι «φυγομάχησε», ενώ έπρεπε να μείνει να… πολεμήσει για την ανατροπή της κυβέρνησης! Προς το παρόν οι πολλές και διαφορετικές φωνές μέσα στη Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζονται με συγκαταβατικότητα και σαν… ευχάριστες νότες σε ένα μουντό πολιτικό σκηνικό. Στο μέλλον, ωστόσο, θα τους βάλουν σε μπελάδες…
oΤΕΣΣΕΡΙΣ φορές χειροκροτήθηκε θερμά από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Αντ. Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Περισσότερο από όλες όταν υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό το έργο «θα το υπερασπιζόμαστε σε κάθε ευκαιρία». Η αντίδραση των βουλευτών ήταν ένα «μήνυμα» προς ορισμένους γύρω από τον κ. Σαμαρά που τον πιέζουν ασφυκτικά τους τελευταίους μήνες να απαξιώσει το έργο της προηγούμενης πενταετίας και να αποκηρύξει εντελώς την περίοδο Καραμανλή.
oΝΑ ΘΥΜΗΘΩ τον Μένιο…
Δικαιούται να καταγγέλλει τις ανατροπές στα εργασιακά, τις περικοπές στις συντάξεις, τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης; Μα από τη στιγμή που είπε «ναι» στο Μνημόνιο, δεν μπορεί να ομιλεί, αφού όλα αυτά τα δεσμά καταγράφονται στο νομοσχέδιο που ψήφισε. Έτσι δεν είναι, πρόεδρε; Και τα όσα συμβαίνουν τώρα δικαιώνουν τους βουλευτές του, που όλοι μαζί στη σύσκεψη που είχε γίνει πριν από την ψηφοφορία είχαν ταχθεί υπέρ του «όχι». Τελικά όμως αναγκάσθηκαν να κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο, λέγοντας «ό,τι πεις, πρόεδρε, δικό σου είναι το κόμμα».


Σχολιάστε εδώ