Δεν θα αφήσουν την κυβέρνηση να πάρει ανάσα

Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθούν μια μεγάλη αποτυχία, και καθώς είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν κάτι τέτοιο, θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για την αξιοπιστία τους. Κατά συνέπεια είναι αποφασισμένοι να κάνουν συνεχείς και εντατικούς ελέγχους για την πορεία υλοποίησης των μέτρων, να μην αφήσουν την κυβέρνηση να πάρει ανάσα την επόμενη τριετία.

Πάντως, μετά και την τελευταία επίσκεψη στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι της τρόικας είναι περισσότερο αισιόδοξοι από κάθε άλλη φορά για τις προοπτικές διάσωσης της οικονομίας μας, και πλέον εναπόκειται στην κυβέρνηση να διαχειριστεί την κατάσταση και, το κυριότερο, να μην παρεκκλίνει ούτε γραμμή απ’ όσα επιτάσσει το Μνημόνιο. Αντίθετα με όσα υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, οι εκπρόσωποι της τρόικας θεωρούν ότι η δεύτερη δόση του δανείου δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένη, αλλά θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήσουν το φθινόπωρο.

Άλλωστε στα μέσα της εβδομάδας η Κομισιόν προειδοποίησε την κυβέρνηση να είναι έτοιμη ώστε, αν χρειαστεί, να πάρει πρόσθετα μέτρα τους αμέσως επόμενους μήνες.

Πηγή κινδύνου για την πορεία του προγράμματος αποτελεί ο πληθωρισμός (εκτιμήσεις τον ανεβάζουν στο 8% τον Αύγουστο), κάτι που επισήμαναν και οι ξένοι επιτηρητές στις επαφές που είχαν με τον κ. Παπακωνσταντίνου.


Σχολιάστε εδώ