Δήμαρχε, πρόλαβε

Κύριε Διευθυντά,
Επί της οδού Πάτμου 53, στην πλατεία Κολιάτσου, βρίσκεται ένας χώρος (ας το ονομάσουμε, επειδή είναι σε κέντρο πόλης, οικόπεδο) εγκαταλειμμένος, με πρόσοψη περίπου ένδεκα μέτρων και περίπου τριπλάσιας έκτασης το βάθος του.
Περιστοιχίζεται δε από κτίσματα πολυκατοικιών.
Πρόσφατα άνοιξε η όρεξη κάποιου ή κάποιων για να καταπατήσουν τον χώρο αυτόν και στη συνέχεια να τον ιδιοποιηθούν (όπως έχει γίνει και με άλλη περίπτωση, σε άλλον εκεί κοντά χώρο – εγκαταλειμμένη μονώροφη οικία).
Ήδη ο χώρος αυτός, της Πάτμου 53, έχει μετατραπεί (σε πρώτη φάση από άσχετον με την ιδιοκτησία) –προς το παρόν– σε λαχανόκηπο και οπωσδήποτε βέβαια όχι από τους ιδιοκτήτες του.
Επειδή επί πολλές δεκαετίες ουδείς ιδιοκτήτης του έχει εμφανιστεί, πολλοί γείτονες παρακαλούν τον δήμαρχο της Αθήνας να δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, ώστε ο ανεκμετάλλευτος αυτός χώρος των πολλών τετραγωνικών μέτρων να αξιοποιηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και όχι να αφεθεί να καταπατηθεί από κάποιους που συστηματικά αναζητούν τέτοιους χώρους και έντεχνα τους ιδιοποιούνται.
Γ. Ιωσηφίδης


Σχολιάστε εδώ