Για γενικό γραμματέα στη ΓΣΕΕ ψάχνει η ΔΑΚΕ

Η επικρατέστερη πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο Βαγ. Μποζούλας (από τον χώρο της ΔΕΗ), ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης και όχι της ΕΕ της Συνομοσπονδίας, και εφόσον προταθεί τελικά από την παράταξή του, θα υπερψηφιστεί, όπως είθισται, και από τα μέλη των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ.

Σημειώνεται πως η κατανομή θέσεων στην κορυφή της ΓΣΕΕ δεν αποτελεί πρόκριμα για την προεδρία της ΔΑΚΕ, χωρίς όμως να αποκλείεται η κατάληψη των δύο αξιωμάτων από το ίδιο πρόσωπο.

Το συνέδριο της ΔΑΚΕ θα πραγματοποιηθεί εντός του φθινοπώρου και μέχρι τότε καθήκοντα προέδρου ασκεί, έστω και τυπικά, ο κ. Κ. Πουπάκης, που έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Η αποχώρηση του κ. Τσαλικάκη και η επιλογή του αντικαταστάτη του έχει δημιουργήσει (και πάλι) τριβές στο εσωτερικό της ΔΑΚΕ. Ήδη, το μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ Μ. Τριανταφυλλίδης εμφανίζεται προσφάτως αποστασιοποιημένος από τις συνδικαλιστικές εξελίξεις, και μάλιστα η ματαίωση συγκέντρωσης ΔΑΚΙτών στη Ρηγίλλης που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Πέμπτη βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα, ώστε πολλοί να προβλέπουν κι άλλες παραιτήσεις, πέραν αυτής του κ. Τσαλικάκη.

Στο μεταξύ, παραμονές του συνεδρίου της ΝΔ -την ερχόμενη Πέμπτη- καλούνται σε σύσκεψη οι ΔΑΚίτες σύνεδροι, για να συζητηθούν τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μετά την ψήφιση του «Μνημονίου της ντροπής». Την πρόσκληση για τη σύσκεψη υπογράφουν ο γραμματέας και αναπληρωτής γραμματέας των συνδικαλιστικών φορέων της ΝΔ κ. Γ. Μανώλης και Φιλ. Ταυρής αντιστοίχως.


Σχολιάστε εδώ