Ασφαλιστικό, εργασιακά, Καταστατικό για ΕΣΠΗΤ

Σε ιδιαίτερη κινητικότητα βρίσκεται η ΕΣΠΗΤ.
Αντιπροσωπεία του ΔΣ κάνει συστηματικές επισκέψεις στους χώρους εργασίας προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζομένους τα προβλήματα και τις ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο του περιοδικού Τύπου και να τους πληροφορήσει για τις σχετικές αντιδράσεις της διοίκησης. Ήδη η ΕΣΠΗΤ ζήτησε
από Διασωματειακό και ΠΟΕΣΥ κοινές δράσεις, κυρίως για την αντιμετώπιση των απολύσεων.
Οι περισσότερες απολύσεις θεωρούνται αδικαιολόγητες, καθώς ο χώρος απασχολεί τον ελάχιστο δυνατό αριθμό απασχολουμένων και τα κενά επιχειρείται να καλυφθούν με υπερεντατικοποίηση της εργασίας. Η πρόταση που μετέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Γιάννης Πλαχούρης και έγινε αποδεκτή από τις περισσότερες Ενώσεις είναι επικέντρωση των κινητοποιήσεων χωριστά σε κάθε χώρο όπου δημιουργούνται προβλήματα και από κοινού αντιδράσεις. Στις αρχές της εβδομάδας συνεδριάζει το Διασωματειακό για πρώτες αντιδράσεις και συμφωνία των προέδρων Μ. Γκανά (ΕΠΗΕΑ), Γ. Μυλωνά (ΕΤΗΠΤΑ), Χρ. Μαΐλη (ΕΠΠΗΤ), που εκπροσωπούν πολλές ειδικότητες εργαζομένων στις δύο επιχειρήσεις, για απεργιακή κινητοποίηση στους ομίλους Γιαννίκου και Κυριακίδη (δεν απάντησαν σε αιτήματα του Διασωματειακού για συνάντηση με την ιδιοκτησία).
Στο μεταξύ, από την Επιτροπή Ασφαλιστικού της ΕΣΠΗΤ (Μπαζαίος, Ζαρίφη, Μαρκόπουλος, Σταμούλης) δόθηκε στο ΔΣ μια πρώτη εισήγηση για το Ασφαλιστικό του κλάδου και προτάσεις για τα επόμενα βήματα, ενώ μέσα στον μήνα η Επιτροπή Καταστατικού (Πλαχούρης, Γεωργούλας, Αναστασίου και Φιάδα) θα έχει ολοκληρώσει τις προτάσεις της για τα κυριότερα σημεία αναθεώρησης, με στόχο ένα νέο, πιο λειτουργικό και ευέλικτο Καταστατικό.


Σχολιάστε εδώ